Коронавирус (COVID-19) - Општа дискусија

Toma

Корона стронг
Член од
22 април 2014
Мислења
4.189
Поени од реакции
3.437
Се си е на место, ова е состојба што се развива и јас ја следам и соодветно кажувам што мислам.

Така прават и научниците, проблем е што луѓето врска немаат затоа што се научени на текстови "Научниците пронајдоа ... " од глупави сајтови и се шират од уште поглупави профили на социјалните медиуми.

Вело прв ја споредуваше со грип и кажа дека во лето ќе изчезни. Очигледно вирусов само изгуби сила во летово, ама не изчезна. Тоа треба да ти биди прв индикатор за есенва.

Исто како што во април прв индикатор дека нема да изчезни во лето ми беше Аризона.
Погрешно мислеш, тука е работата, сите сте се фатиле за страшниот есенски бран, кој не знаеме дали ќе дојде, а претпоставката дека ќе дојде ја темелите на шпанскиот грип и тоа дека почнувала сезоната на грип, па кај и да е нема многу да се разликува кое што е и сите ќе ги запишеме дека умреле од корона.

И друга работа која не си во право е дека изгубил сила летово, кај нас баш летото зема замав и темперетурата не беше 4 степени.

Русите ви измислија вакцина, кај и да е ќе излезе и многу поквалитетната американска и нема да имате гајле.
Вие шо замарате со проценти, со сликовници со дијаграми секој ден, со како некои антитела делувале се делеле незнам шо, ако не сте девици јас ќе си го сечам.
Треба прилично да страдаш од неебитис за да имаш време да го црташ ова со бројки со линии и секој ден да постираш на форуми и да се објаснуваш со луѓе. Извинете али стварно не гледам друго објаснување. :toe:
Темата е за короната и мора да го тупеме за короната, дијаграмот одзема помалку време одколку да ги прочиташ заостанатите мислења и да одговориш,
а за цртањето на линиите чичко ти Бил измислил програмка самото да ги црта врз основа на бројки,
патем тие што дремат цел ден не покажуваат никакви проценти туку само наслови од типот, милион заразени од корона за еден ден, млад дечко умрел од корона одкако паднал од точак и си ја расцепил главата.

Член од
15 јули 2007
Мислења
16.075
Поени од реакции
8.383
И покрај забранава за големи свадби сепак има од албанциве што прават дома свадби бидејќи ги има кај нив такви богаташи со големи дворови и куќи. Ме интересира мене полиција и инспектори дали одат да проверуваат во такви ситуации дали има протоколи против заразување од коронавирус?

Доколку нема зошто не направат некој привремен закон да мора да се пријавуваат таквите свадби и да мора на свадбата да има инспектори и полиција а не после свадба некој да јадат го**а зошто што и како се дозволуваат вакви работи.

TrendS

Work Smart, Not Hard
Член од
14 декември 2018
Мислења
4.419
Поени од реакции
30.017
И покрај забранава за големи свадби сепак има од албанциве што прават дома свадби бидејќи ги има кај нив такви богаташи со големи дворови и куќи. Ме интересира мене полиција и инспектори дали одат да проверуваат во такви ситуации дали има протоколи против заразување од коронавирус?

Доколку нема зошто не направат некој привремен закон да мора да се пријавуваат таквите свадби и да мора на свадбата да има инспектори и полиција а не после свадба некој да јадат го**а зошто што и како се дозволуваат вакви работи.
За Албанците нема закон. Полиција, инспекција исто.....на нив им е дозволено да ги кршат сите закони, протоколи, препораки и слободно да ја шират заразата.....ние сме осудени да живееме во нивните фекалии.

Член од
14 август 2006
Мислења
45.542
Поени од реакции
85.086
Штотуку ги опиша условите во кои се одвиваа ифтарските вечери, кои ја рипнаа статистиката за 400%.

Член од
25 март 2012
Мислења
8.628
Поени од реакции
5.277
Избрзал малце Венко, требаше да чека дали ќе се појави некој кластер после.

Член од
14 август 2006
Мислења
45.542
Поени од реакции
85.086
Избрзал малце Венко, требаше да чека дали ќе се појави некој кластер после.
Венко да беше фер немаше да посочува концерт на Петар Грашо во Охрид, туку ќе кажеше дека станува збор за извесен масовен настан организиран од некоја група на луѓе, на специфична локација во државава.
Мислам дека така треба според рамковниот.

Член од
20 април 2012
Мислења
3.678
Поени од реакции
9.692
Нема аномалија, вирусов е со минимум 0.5% смртност.
Иако ако пресметаш по официјална статистика сеуште е 3% на светско ниво.
Кога сме веќе кај аномалии и пресметки.Во Катар 116000 регистрирани со ковид 193 починати.Македонија 13450 регистрирани,560 починати.:cautious:Некој си игра весела математика,па сиве овие графикони,бројки и проценти паѓаат во вода.

Член од
14 август 2006
Мислења
45.542
Поени од реакции
85.086
Скопје има 700.000, следниот по големина град има 70.000.

Насловите како - Сеуште Скопје со најголем број заразени, или - Скопје сеуште број еден по нови случаи, немаат некоја смисла.

Член од
15 јули 2007
Мислења
16.075
Поени од реакции
8.383
За Албанците нема закон. Полиција, инспекција исто.....на нив им е дозволено да ги кршат сите закони, протоколи, препораки и слободно да ја шират заразата.....ние сме осудени да живееме во нивните фекалии.
Не ги осудувам албанците во овој случај туку напротив слични работи се случуваат и кога се во прашање македонци. По клубови правеа журки без никакви протоколи, се случуваа исто така концерти.
Веќе на сите ни е дојдено преку глава од полициски часови и затварање дома и се друго. Си сакаме дружби и забави таков и народ сме но барем да има почитувања на мерки а ако не се почитува барем да се доста строги законите.

Сигурно за балканскиве артисти може да се најде решени по два концерта од еден артист во градот да се организира па така да се реши со гужвата. Не мора како Авалон во два града исти артист да има концерт.

Член од
15 јули 2007
Мислења
16.075
Поени од реакции
8.383
А најдобро воопшто и да нема балкански артисти барем едно лето.
Народот си сака забава и концерти не е научен да седи дома не битно дали е балкански или било кој артист. Самите организатори на концерти ќе пропаднат ако нема концерти. Што ќе прават од Авалон ако нема цела година или едно лето концерти? Короната полесно ќе беше да е присутна само едно лето.

Ilumious

Патник, педер, поет, администратор, масон
Член од
29 јануари 2007
Мислења
84.962
Поени од реакции
195.500
Народот си сака забава и концерти не е научен да седи дома не битно дали е балкански или било кој артист. Самите организатори на концерти ќе пропаднат ако нема концерти. Што ќе прават од Авалон ако нема цела година или едно лето концерти? Короната полесно ќе беше да е присутна само едно лето.
И јас а и голем број од темава сакаме да трчаме трки по Скопје и светов ама нема, забранети се масовни групирања. Не велам дека тоа е супер и не велам да не доаѓа никој со години ама може едно лето барем да се одмори од Аца Лукас, Петар Грашо, Бора Чорба и остали ликови кои се маркантни само во дијаспората и јужно од Табановце. Да беше Стинг на пример или некој еднаш на 100 години што доаѓа, да сфатам да се лути некој..

Член од
14 август 2006
Мислења
45.542
Поени од реакции
85.086
народот свашта си сака
си сака масовно да организира ифтарски вечери у сред пандемија и полициски час
си сака да фрла ѓубре од тераса
си сака да иде на Петар Грашо
да сече дрва кај ќе му текне

слободно он нека си сака, за сакање нема казни

што ќе прават Авалон без концерти е последна грижа на ова општество во пандемијава

Член од
22 јули 2011
Мислења
1.069
Поени од реакции
1.190
Скопје има 700.000, следниот по големина град има 70.000.

Насловите како - Сеуште Скопје со најголем број заразени, или - Скопје сеуште број еден по нови случаи, немаат некоја смисла.

Преку глава ми е од нашите медиуми со тоа дека во Скопје имало најмногу заразени и починати.

Кога и на врапците им е јасно дека мора да има најмногу заразени во градот кој има 8 пати повеќе жители од наредниот град по број на население.

Не може некое си село пример Прдејци или Моноспитово ( или моето село) да има повеќе заразени од метрополата.

Kajgana Shop

На врв Bottom