UEFA Champions League [2019/20]

Кој ќе го крене овогодишниот Uefa Champions League трофеј во Istanbul ?

• Вкупно гласачи
    167
  • Гласањето е завршено на .
Статус
Затворена за нови мислења.
Член од
5 март 2018
Мислења
17.099
Поени од реакции
19.497
Ароганција е, не е победнички менталитет, тоа на терен се покажува. Колку и да си фаворит треба да си ќутиш и да го респектираш противникот.
Како Сетиен и Видал на пример :)
Го немам слушнато Меси да се курчи никогаш а искрено му се можи ама Сетиен и Видал да се курчат, едниот до пред некое време таму играше, глупи изјави како и да е

Член од
16 ноември 2013
Мислења
8.587
Поени од реакции
13.954
Како Сетиен и Видал на пример :)
Го немам слушнато Меси да се курчи никогаш а искрено му се можи ама Сетиен и Видал да се курчат, едниот до пред некое време таму играше, глупи изјави како и да е
Видал има играно во Баерн, ваљда таму научил да се курчи :D срамотна изјава во секој случај.

А краварот што кажал глупо? Некој ретардиран новинар ги има споредено Меси и Левандовски и овај му одговорил дека не се на исто ниво, ноу шит Шерлок.

Член од
28 март 2015
Мислења
5.428
Поени од реакции
11.338
Утре Нејмар да отиде во Милан сите тие што имаат дрес од Нејмар од Псж ќе го заменат со на Милан. Ниеден блесав нема да навива за екипа од мртва лига како француската. Во школо да не најде навивач на Марсеј случајно и да му се курчи дека ги тепале. Навиваат за Псж заради Нејмар и толку.

Од друга страна Сити игра во конкурентна и позната лига и моментално младите што навиваат за нив ќе си останат, како што беше случајот со Челзи.

Uli Hoeneß

Präsident
Член од
6 август 2010
Мислења
14.393
Поени од реакции
26.385
Румениге: Знам кој играч ќе го запре Меси

Ноер 2015: Ќе му покажам на Меси кој е главен

овие баварциве сите имаат некој стелтовски синдром изгледа :D
Karl-Heinz Rummenigge: "Alphonso played a great season and was deservedly voted young player of the year. If Messi plays on his side, Alphonso will take care of him. It's a difficult but interesting task. Alphonso hasn't been outpaced or dribbled past often this season" [Sky]

Еве ја вистинската изјава на Румениге.

Но, добро, во ред е изјавата на Видал. На Румениге не е, бидејќи го пофали Дејвис.

Uli Hoeneß

Präsident
Член од
6 август 2010
Мислења
14.393
Поени од реакции
26.385
Ноер 2015: Ќе му покажам на Меси кој е главен

овие баварциве сите имаат некој стелтовски синдром изгледа :D
"I have a lot of respect for Messi and for everything that he has achieved. He is very humble,
But it's crucial to show authority when we meet on the pitch and show him who's boss. I did the same in the World Cup final and this worked out pretty well.(1/2)

We will be looking to do the same on Wednesday night. It is vital to obtain a position of dominance and instil respect.” (2/2)

What media said - " I will show Messi who is the Boss"

Еве ти ја и вистинската изјава на Ноер од 2015.

Ама лесно е да копираме изјава од дриблинг.мк и да ја лепнеме тука и да донесуваме заклучок за нешто.

Член од
16 ноември 2013
Мислења
8.587
Поени од реакции
13.954
"I have a lot of respect for Messi and for everything that he has achieved. He is very humble,
But it's crucial to show authority when we meet on the pitch and show him who's boss. I did the same in the World Cup final and this worked out pretty well.(1/2)

We will be looking to do the same on Wednesday night. It is vital to obtain a position of dominance and instil respect.” (2/2)

What media said - " I will show Messi who is the Boss"

Еве ти ја и вистинската изјава на Ноер од 2015.

Ама лесно е да копираме изјава од дриблинг.мк и да ја лепнеме тука и да донесуваме заклучок за нешто.
But it's crucial to show authority when we meet on the pitch and show him who's boss.

Па вака уште поарогантна е изјавата, дополнета со уште една доза.

Член од
17 јануари 2019
Мислења
3.450
Поени од реакции
7.734
Ако не да умреме затоа што не сме нив, каков бот си ти бе?
Не викам да умреш ама смешно е да се споредуваш со ултра успешни луѓе на врвот на своите кариери а ти да си само еден форумски кловн... Да се споредува Пандев да разберам...

Johnny B

Misogynist, racist, anti woke
Член од
15 февруари 2010
Мислења
11.792
Поени од реакции
12.157
Под вештачки клуб се подразбира таков клуб што пред газдата не бил никаков кур фактор, а по купување одма почнале со прескапи трансфери, плати итн и одма се нашле на мапата. Еве Лестер да соберат пак јака генерација, да им се потрефи да освојат ПЛ и ЛШ, па после да почнат да си ги задржуваат играчите и да станат дел од топ 7 во Англија и клуб кој ќе се бори за титули како останатите, никој нема да речи еј абе овие се вештачка екипа. Дортмунд вака така ама стана втор клуб во Германија, и редовен учесник во ЛШ. Само тука се потсмевате пошто шиткале играчи. Епа јбг немаат богат газда. И ако со ваков начин на работа еден ден почнат да задржуваат играчи и да им земаат титули на Баерн, успехот ќе е апсолутно нивни и заслужен. Атлетико се издигна во онаков клуб, па никој не ги нарекува пластика. Тоа е разликата. Да терале постепено со паметна работа и вложувања никој немало ништо да речи. Ама дојди и лупни 1 милијарда, купи најјаки играчи и преку ноќ стани фактор.....епа пластика јбг. Само со тек на време ќе се подзаборави и тоа
А ти сигурен си дека за 10 години ќе постојат Сити и ПСЖ со оволку арапски пари? Или некој ден ќе му скурчи на арапот и ќе отиде се у курац.

Како само ја браните пластиката, смешки.
Автоматски споено мислење:

"Братми", јас почнав да навивам за Баерн на 7 години, од X причини ги засакав. Наредната година моите по МОЕ барање ми изнајдоа дрес на Клинсман. Немав никој во фамилија за да ми ,,истурка" симпатии кон Баерн. Ниту се фанови на фудбал, ниту биле печалбари во Немачка.

И каква врска имаат дресовите со Нејмар на Битпазар со профитабилноста на клубот од истите? Сакаш да кажеш дека 10 милиони фалц дресови на Нејмар им носи профит на ПСЖ? Не бе друже.

И теши се дека 10 пати е попрофитабилен од Левандовски. Затоа што 90€ по дрес на огромна фан база не е исто со фалц дресови од Битпазар или рандом вукојебина во Бразил. На далеку помала фан база.
100 германци да купат оригинален дрес вредат за 1 милион фалц дресови на Нејмар од кои ПСЖ нема фајде.

Затоа што тие Германци ќе го купат и новиот дрес за наредната сезона, а фалцот ќе се носи со години или додека ПСЖ не се врати на старите мизерни патеки.
Среќа па сите дресови од Левандовски по светов се оригинали, а сите од Нејмар/Мбапе се фалц :coffee:
Се согласувам, ама небитно. 17 години веќе муабетот е дека ќе му здосадело на Роман и Челзи ќе пропадне. Не ми е јасно како не сфаќате дека и покрај финансиското бустање кое го добиваат од газдите, клубовите растат на глобално ниво, и им растат органските приходи со ненормално брзо темпо. Ако поради некоја причина газдата од нигде ги остави сами на себе, ќе се одржуваат и така. Може нема до толку моќ да имаат, ама пак ќе се држат на високо ниво. Ако одиме со поверојатната опција дека газдата би ги продал, тоа ќе биде за огромни пари, пари што би ги дал некој уште побогат, кој е спремен уште повеќе да вложува. Така да подобро да се надевате дека нема на моменталниве да им здосади.

Дополнително, не ми е јасно како конкуренцијата (без разлика на каков начин дошле до тоа тимовите) не ја гледате како позитива. Зар тебе како фан на Баерн не ти е досадно што на почеток на секоја сезона единствен вистински успех на клубот за кој се надеваш е во ЛШ и единствени битни утакмици се тие? Би се откажал од гледање во таква ситуација.
Да де, исто како Морати и Берлускони што ги продадоа на побогати па одма фактор станаа Интер и Милан :icon_lol:
И не е само за продавање работата. Хикс и Џилет го изедоа со Ливерпул

STEALTH

God is a DJ
Член од
25 ноември 2011
Мислења
10.676
Поени од реакции
14.559
Не викам да умреш ама смешно е да се споредуваш со ултра успешни луѓе на врвот на своите кариери а ти да си само еден форумски кловн... Да се споредува Пандев да разберам...
Никој не се спореди со Видал или краварот, туку реков дека се мизерни изјавите. Ако ти планираш да си ќутиш заради тоа што биле фудбалери или тренери - умри во мизеријата, што да ти кажам. Ултра успешни луѓе, жими куров, ако не да умираме другите што немаме кариера во фудбал.
Каков ти е овој мајндсет, не ти е срам вака да се понижуваш?

Johnny B

Misogynist, racist, anti woke
Член од
15 февруари 2010
Мислења
11.792
Поени од реакции
12.157
Извадива се ПСЖ, за нијансу подобри ама мислу дека овој им е максимум, овј Тухел ми е тешка превара од трењера, класичан хипстер што носи хулахопке уместо чарапе, па још ги настргнаја до мишке. Ајде гитла тамо у Бундес сас Херту биди хипстер :D
Хипстерот сеуште има теоретски шанси да освои ЛШ за разлика од ајкју 580 ЛампарТ :kezec:

Член од
17 јануари 2019
Мислења
3.450
Поени од реакции
7.734
Никој не се спореди со Видал или краварот, туку реков дека се мизерни изјавите. Ако ти планираш да си ќутиш заради тоа што биле фудбалери или тренери - умри во мизеријата, што да ти кажам. Ултра успешни луѓе, жими куров, ако не да умираме другите што немаме кариера во фудбал.
Каков ти е овој мајндсет, не ти е срам вака да се понижуваш?
Не даде критика како обичен навивач туку повлече паралела помеѓу тебе и нив, тука е разликата... За да повлекуваш паралели и да се рамниш со некој треба да си на негово ниво.

Член од
29 јуни 2018
Мислења
3.573
Поени од реакции
5.618
Утре Нејмар да отиде во Милан сите тие што имаат дрес од Нејмар од Псж ќе го заменат со на Милан. Ниеден блесав нема да навива за екипа од мртва лига како француската. Во школо да не најде навивач на Марсеј случајно и да му се курчи дека ги тепале. Навиваат за Псж заради Нејмар и толку.

Од друга страна Сити игра во конкурентна и позната лига и моментално младите што навиваат за нив ќе си останат, како што беше случајот со Челзи.
Париз е град со 2.1 милион жители.
Псж во просек во 2018 имал 40к присутност, толкав е реално и Парк де Принсес. Псж има јако ривалство со Марсеј, уште пред арапите да го купат клубот. Само кој прати француско првенство па да знае де. Псж у свој редови скоро секогаш имал океј состав, некогаш и вадел звер играчи што големите клубови ги лапнувале. Тоа што ПСЖ е купено од Арапи и сега има поголема финансиска моќ е само плус за клубот и неговите фанови. А за Нејмар што збориш, па и Кики Роналдо кога отиде од Реал во Јувентус колку фанови доби Јуве ? Ама биди реален. Меси да отиде сеа од Барса у Интер (да знам дека нема да дојде) колку фанови ќе добие Интер? Сосем нормална работа е тоа, тие играчи имаат веќе јако име и си влечат со себе свои лични фанови во клубот за кој настапуваат. За Јувентус и Роналдо имаше дури и статија, не знам точно сеа колку милиони нови следбеници доби клубот.
Псж и пред нејмар и пред арапот успеал да наполни стадион. Тоа што сега има две мегазвезди во тим е само плус. Прво прочитај ја убаво историјата на некој клуб, види ривалства и слично па после збори дека ќе ги изгубеле сите фанови ако го продале тој и тој играч.

Линк
Еве линкче да видиш за 2018 сезона посетеност на стадион. Паркот на принцовите има 47 929 места. :)

едит. и не, не ги бранам псж, не сум ниту нивни фан. Ама дајте да не ги плукаме на празно. Тимот си пишува историја година по година.Баш ќе ми биде мило со Сити финале да играат.

Извинете што го спомнав Јувентус во темава.

Последно уредено:
Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom