UEFA Champions League [2019/20]

Кој ќе го крене овогодишниот Uefa Champions League трофеј во Istanbul ?

• Вкупно гласачи
    167
  • Гласањето е завршено на .
Статус
Затворена за нови мислења.

STEALTH

God is a DJ
Член од
25 ноември 2011
Мислења
10.676
Поени од реакции
14.559
Тоа што што ме изненадува е што во оваа 2020 година таков израз читам овде од навивач на Баерн Минхен, никогаш сум немал впечаток дека просечен навивач на Баерн е таков ограничен бот какви што беа тие на Ливерпул, Манчестер Јунајтед и Барселона, кој мисли дека искажал којзнае што со нарекување клуб/навивачи пластика. За малку ќе ме мотивираше за првпат во животот да навивам за Барселона.
Мислам дека малку ме заболе десното маде од долната страна - за тоа за кого ќе навиваш.
Можно е да сум грешка, може и да беше левото...

Член од
5 август 2007
Мислења
847
Поени од реакции
1.231
Мислам дека малку ме заболе десното маде од долната страна - за тоа за кого ќе навиваш.
Можно е да сум грешка, може и да беше левото...
Да ти ги измасирам и двете со арганово масло со екстракти од гавез, алое вера и луто пиперче?

Член од
26 февруари 2016
Мислења
5.419
Поени од реакции
13.591
Колку и да го тупиме кој тим бил природен а кој вештачки тоа нема да го смени фактот дека ПСЖ (а најверојатно и Сити) се во полуфинале на ЛШ а имаат и солидни шанси да освојат. Убаво пиша некој дека историјата се пишува секој ден.

И јас пред десетина години имав слични ставови кога Абрамович го зеде Челзи. Тогаш бев во средно и ако некој се дрзнеше да каже дека навива за Челзи сите го зафркаваа дека е детиште и дека од вчера прати фудбал па навива за тим без историја. Денес ни најмалку не е чудно некој да навива за Челзи. Кај новите генерации деца може уште е чудно некој да навива за Сити или ПСЖ ама за некоја година нема да биде.

А и ПСЖ не се баш од вчера. Далеку беа од конкуренти за ЛШ ама не беа ни маргинален клуб како што некои тука ги прикажувате. Во 90-тите имаа солидна екипа. 1995 имаат полуфинале на ЛШ со Жорж Веа како лидер на екипата. Во 1997 убаво се сеќавам на финалето во КПК против Барса. Мене отсекогаш ми беа симпатичен клуб и секогаш ми беше драго кога ќе влезеа во топ 3 во Франција.

Традицијата и историјата имаат голема тежина ама тоа не игра на теренот. Не се криви Сити и ПСЖ што Јунајтед, Интер и Милан се во криза. Работите во фудбалот се менуваат. И овие клубови во своите земји имаат фан бази со години. На Лијам Галагер кој ги бодрел Сити и во трета лига сигурно не му е гајле што тимот се издигна со арапски пари и така стана великан. Еве начека да му се исполнат соништата за титули.

H

HoT _iCe

Гостин
Извадива се ПСЖ, за нијансу подобри ама мислу дека овој им е максимум, овј Тухел ми е тешка превара од трењера, класичан хипстер што носи хулахопке уместо чарапе, па још ги настргнаја до мишке. Ајде гитла тамо у Бундес сас Херту биди хипстер :D

Член од
29 јуни 2014
Мислења
26.224
Поени од реакции
42.969
тоа се тие нафташки пари лесно заработени уште полесно се трошат, Роман барем со мука ги напраи растурајќи фирми низ Русија.

Член од
16 ноември 2013
Мислења
8.587
Поени од реакции
13.954
Румениге: Знам кој играч ќе го запре Меси

Ноер 2015: Ќе му покажам на Меси кој е главен

овие баварциве сите имаат некој стелтовски синдром изгледа :D

Трибиани

Ванда Вештерката
Член од
21 јули 2018
Мислења
3.753
Поени од реакции
8.846
Румениге: Знам кој играч ќе го запре Меси

Ноер 2015: Ќе му покажам на Меси кој е главен

овие баварциве сите имаат некој стелтовски синдром изгледа :D
Тоа е другар победнички менталитет, такви се Германците во секоја можна сфера во животот и затоа се најсилна Европска и нација и држава..затоа први го вратија фудбалот после пандемијата, и ќе ја вратат публиката....

Можеби звучам типично балкански(машини се њемците хехе)..ама стварно е така...

Не само навивачите наа Баерн..и другите германски екипи ,тренери ,играчи даваат слични изјави...никогаш нема да се понижат и никогаш нема да изостанат од стилот кој го практикуваат..висок пресинг и максимално офанзивно односно се оди на гол повеќе.

Член од
29 јануари 2015
Мислења
7.278
Поени од реакции
20.260
Тоа е другар победнички менталитет, такви се Германците во секоја можна сфера во животот и затоа се најсилна Европска и нација и држава..затоа први го вратија фудбалот после пандемијата, и ќе ја вратат публиката....

Не само навивачите наа Баерн..и другите германски екипи ,тренери ,играчи даваат слични изјави...никогаш нема да се понижат и никогаш нема да изостанат од стилот кој го практикуваат..висок пресинг и максимално офанзивно односно се оди на гол повеќе.
unnamed.jpg

300px-Reichstag_flag_original.jpg

Што јест, јест.

Иначе нема врска, звучиш како вујко ми Милош покоен.

* не навлегувам сега, но менталитет во случајов е и еуфемизам на неоснована препотентност, ароганција и игнорантност.
Ќе почнам за Барселона да навивам во дуелов, само за да не ја гледам таа грда Милерова фаца.

Член од
5 март 2018
Мислења
17.099
Поени од реакции
19.497
Пак овој со кравите брчи, не си ја научи лекцијата од претходно со Реал.

Лева не бил на иста висина во квалитетот со Меси, а Видал изгледа е заглавен во 2014 година мисли дрка сеуште Барса е најдобра екипа во светот.
Шо му даваат во Барселона на овие бе, и јас сакам да пробам :D

Мислам ок е знаеме сите кој е Меси ама зошто се залетува вака пред натпревар, многу сакам хет трик да му закачи и да оди да паси крави во Галиција,кравар глупав.

Член од
8 септември 2008
Мислења
11.858
Поени од реакции
10.230
Најпросто кажано, види им ги годините на фановите на Интер и Милан. Гарант сеа неко детенце од 12-15 години ќе навива за Милан заради Шева или Кака... или за Интер заради Шнајдер или триплетата.
Или заради тоа шо освоиле Х пати ЛШ дур уше не биле у ташаци...
Истата приказна се и тие како Арсенал и Јунајтед, ја незнам дете не постаро од 17-18 години што навива за Арсенал или Јунајтед

Член од
17 јануари 2019
Мислења
3.450
Поени од реакции
7.734
Јас сум бил арогантен на Кајгана форум, види ги краварот и фармерот од Чиле ццц
Дали тоа се спореди со Видал и Сетиен ооо ти не битно човече во оваа утепана земја?

Член од
16 ноември 2013
Мислења
8.587
Поени од реакции
13.954

Ароганција е, не е победнички менталитет, тоа на терен се покажува. Колку и да си фаворит треба да си ќутиш и да го респектираш противникот.

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom