Парламентарни избори - 15 Јули 2020

• Креатор на темата Macedon1um
  • Време на започнување

Кој политички блок ќе успее да состави влада?

• Вкупно гласачи
    84
  • Гласањето е завршено на .
Статус
Затворена за нови мислења.

Toma

Корона стронг
Член од
22 април 2014
Мислења
4.180
Поени од реакции
3.428
Али вечерта нели кажа дека имаат 12 пратеници? Некој му поклони на Али 3 пратеници.

Инаку некој од овие новиве пратеници на ДПМНЕ салам ќе се збогати, затоа што нема да останат на 61 пратеник Заев и Али.
Кај бе кажале 12 кога немаше никакви податоци до сабалето, јас си легнав пред 12 и тогаш имаше пуштено видео со % на цела територија, та сабалето прочитав дека имат 15.

Член од
14 август 2006
Мислења
45.352
Поени од реакции
84.575
Никад не сум зборел за Груевски билошто од типот - оди како патор, или има говорна мана. Скроз нерелевантни се тие добацки и врска немаат со поентата на критиката врз неговиот лик и дело.

Али морав да се насмеам на ова горе.

Последно уредено:
Член од
3 ноември 2009
Мислења
6.915
Поени од реакции
40.862
Леле Дуа Липа глумење жртва. Сега она испадна дека е жртвата во ситуацијава, фидот и урлал секој пат кога ќе ставела било што поврзано за Косово без разлика дали било тоа за музика или храна. Греота, еве ќе се сожалиме, нема врска што народ од Македонија и Србија пател поради радикален ислам, и тероризам од таа територија. Нема врска што на таа мапа има територии и од Македонија, Грција и Црна Гора. Еве ти само да не се осеќаш угнетена. Плус прееска ми улета ретардот Алекс Сиљановски како објаснува дека ние не сме го разбрале постот. Значи пак ние криви, они жртви. Ми се сере од двојниве стандарди, ми се сере од "освестени" ликови како Алекс.

Munze

Dr. Oetker
Член од
21 јули 2020
Мислења
203
Поени од реакции
195
За разлика од Заев, Грујо е лексички волк. Имаше став и речник како премиер неврзано со неговото владеење и дела кои сигурно ги има повеќе добри и добро обработени од лоши.

Член од
17 август 2009
Мислења
3.680
Поени од реакции
5.309
Има учено во Франција, веројатно од таму е ПСЖ. :D
Како не останал таму, штета. Ќе местеше гипс картони. Ама ете тука е поубаво за крлежите да цицаат од државата преку мама и тате. И тој Тимчо од Канада тука дојде да праи на едно седење у кафана по 2 евра сметка со службената картичка.
Убаво вика Апасиев само стрелање за вакви ко овие е спасот за државава.

Член од
15 март 2010
Мислења
5.869
Поени од реакции
6.383
Никад не сум зборел за Груевски билошто од типот - оди како патор, или има говорна мана. Скроз нерелевантни се тие добацки и врска немаат со поентата на критиката врз неговиот лик и дело.

Али морав да се насмеам на ова горе.
Фали човекот на нашата политичка сцена... најмногу ми фали тој негов паторски од ... сечење лента, фрлање лопати во некој темел, влтевме влтевме за бадник.. еех , времиња.

Con Artist

the man with the key
Член од
1 мај 2012
Мислења
5.342
Поени од реакции
21.700
Изгледа ќе гледаме уште сеир наредниов период, со оглед на тоа што голема е веројатноста за албанец премиер. :icon_lol:

Член од
24 март 2010
Мислења
15.325
Поени од реакции
26.269
Како не останал таму, штета. Ќе местеше гипс картони. Ама ете тука е поубаво за крлежите да цицаат од државата преку мама и тате. И тој Тимчо од Канада тука дојде да праи на едно седење у кафана по 2 евра сметка со службената картичка.
Убаво вика Апасиев само стрелање за вакви ко овие е спасот за државава.
Тимчо е брат на Златко Муцунски, така да, дека му треба државна функција за да седне во кафана, не стои баш.

Partizanen banditen

Психијатриски случај
Член од
24 август 2016
Мислења
5.914
Поени од реакции
17.860
Леле Дуа Липа глумење жртва. Сега она испадна дека е жртвата во ситуацијава, фидот и урлал секој пат кога ќе ставела било што поврзано за Косово без разлика дали било тоа за музика или храна. Греота, еве ќе се сожалиме, нема врска што народ од Македонија и Србија пател поради радикален ислам, и тероризам од таа територија. Нема врска што на таа мапа има територии и од Македонија, Грција и Црна Гора. Еве ти само да не се осеќаш угнетена. Плус прееска ми улета ретардот Алекс Сиљановски како објаснува дека ние не сме го разбрале постот. Значи пак ние криви, они жртви. Ми се сере од двојниве стандарди, ми се сере од "освестени" ликови како Алекс.
Попрво би разговарал со магаре, него да разговарам со тој (не сакам да го навредувам, мислам дека има некоја фалинка) човек. :)

Член од
26 февруари 2016
Мислења
5.419
Поени од реакции
13.591
Сега е бетер, ако тогаш ги држеа ВМРО медиумите, сега СДС ги држи, само што СДС држи и мал милион невладини и разни порталчиња. Сега цензура акаат на се. Никогаш немало ваква опресија на различно-мисленици. Ова е дефинитивно најлоша влада што некогаш владеела со Македонија
Кои медиуми ги држи СДСМ? Алфа, Канал 5, Сител? Не зафркавај... Портали имаат и ВМРО колку сакаш. Погледни ги само Курир, Република и Офнет. Споредувате нешто што не се споредува и само излегувате смешни. Пак ќе речам, скоро беше, немаме сите колективна амнезија.

jamajka

mode: Calm
Член од
28 април 2007
Мислења
19.577
Поени од реакции
27.422

Единствено му замерам за тоа што не ја адресирал екипата на Иванов со име и презиме.
Боже сликава...
Автоматски споено мислење:

Попоски има феноменален политички капацитет. И од мое искуство, е 20 пати поконзервативен и порадикален десничар од астал патриотиве. Иако во јавен настап воопшто не остава таков впечаток.
Ни зборот астал не иде со овие во ист кош..

Член од
9 февруари 2016
Мислења
1.484
Поени од реакции
3.670
Кои медиуми ги држи СДСМ? Алфа, Канал 5, Сител? Не зафркавај... Портали имаат и ВМРО колку сакаш. Погледни ги само Курир, Република и Офнет. Споредувате нешто што не се споредува и само излегувате смешни. Пак ќе речам, скоро беше, немаме сите колективна амнезија.
Искрено ни тие ги сакав, ни овие сега, ама не се споредува колку се полоши сдсм. Канал 5 е ептен про-сдс, оние емисиите со дуелите ко 2 на 1 да се, водителката стално ги брани ставовите на сдсм. Овие земаа повеќе сила за 1 месец од што имаа вмровциве за 11 години. Јас не памтам за статус вмро да ставаа во затвор. Тие што најнечинеа од вмро, сега се со сдс. Сдсм одеа против референдум, не ме заебавај, што повеќе да се каже.

Последно уредено:
Член од
12 јули 2018
Мислења
1.763
Поени од реакции
5.737
Морам да пишам на темава пак.

Се извинувам, не бев во право. Згрешив што дадов суд базиран на сопствено искуство, без да се обидам да гледам на поширока мапа. Не ме премисли ова со Дуа Липа, и онака отсекад сум ја сметал за кобила, и тоа што го напраи е еквивалентно на македонската дијаспора што се пали на античко минато. Нејсе. Туку, ме премислија реакциите на луѓе од „другата страна“ кои сум ги сметал за еднакви на мене, кои не ги сметав за до тој степен заостанати и мислев дека ја надминале таа општествена фаза. Луѓе кои се образовале, научиле нешто, прошетале, виделе, се стекнале со некои нови понапредни идеи и размислувања.

Не е дека сум шокиран или премногу изненаден, али реакцијава ме извади од розевите наочари што ги носев. Мразам национализам, екстремизам, експанзионизам. Без разлика дали се работи за голема Македонија, голема Албанија, голема Грција, голема Бугарија, голема Србија и тн. Овие идеи ги има сегде низ овие држави. Меѓутоа концентрирање и фиксација со неа колку што ја има кај Албанците, нема никаде. Нивната е сериозна, планска и активна и јавно поддржувана, без никаков срам. Нашава пример дури поише како меме е станата. Порано мислев дека, знаеш, јесда мнозинство се сепак таквите кај нив, ама ваљда се наоѓаат колку-толку асални луѓе што разбираат дека тоа што го прават е too much и дека баш тој кадар набрзо ќе преовлади кај нив. Али не мислев дека тие неколку се еден-двајца од 1,000 (дали и толку). Мислев дека се поише ебате. Чим тој кадар и таа група у којашто највише се надевав прва рипна да го поддржи ова, тури му курот. Нема никаков простор за соживот и соработка тука. Ќе се разбереме кога ќе научат и кога ќе се надградат социолошки. У меѓувреме не е наша работа да трпиме, да ги чекаме и да ги буткаме, на наша штета.

И не е само ДУИ терористичката партија како што мислев. Сите од таа страна сакаат да ни ебат матер, тешко нас ако им дозволиме, ич нема да не штедат. Останувам и на тоа дека сме глуп народ што дозволуваме вакви ствари, али овојпат и сам себе ќе се ставам у таа група на глупи луѓе, пошто сум глуп, глуп и наивен. Али една ствар не ми се смени у мислењето, а тоа е дека треба да им се ебе матер у пичка на партииве и политичариве што дозволуваа и уште дозволуваат све ова да се дешава за да имаат своја корист на краткорочен план.

Peace.
Добро утро. Касниш едно 15 - 20 години.

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom