Го чекам денот кога ќе стани пратеник па курто-мурто ќе прашват: "Апасиев ќе иди денес во собрание?",за да може раат да закажат седница.Автоматски споено мислење:
Автоматски споено мислење:
![]()
Многу, ама претерано многу, е интересен фактот што пола држава ни се пресели (не мислам на тебе лично), останатата половина беше или од шарени револуции или од грујо страната незадоволна и на крај СИТЕ одат да си гласаат за „своите“ па после плачат оти сФе било исто.Очекувано е ако освои пратеник да отиде со дпмне и со оној манифестот да си го избрише гзот, и со тоа ќе докаже пред се дека е ист како нив но тоа не се случило сеуште не можеме да судиме пред време.
Ама тоа ќе се случи затоа што народот ќе даде глас по којзнае кој пат на двете крвници а не на оваа партија, кога Левица би имала 15-20пратеника, ќе има легитимитет да го бара ова од новата влада, ќе има морална одговорност и сила да смени нешто, зошто знае дека на следните избори ќе освои 63 пратеника и ќе формира самостојно влада.Вака нема што да се смени кога народот нема да застане позади нив.
Се согласувам со тебе во целост.Многу, ама претерано многу, е интересен фактот што пола држава ни се пресели (не мислам на тебе лично), останатата половина беше или од шарени револуции или од грујо страната незадоволна и на крај СИТЕ одат да си гласаат за „своите“ па после плачат оти сФе било исто.
За вгаз ебење сме.
Јас не знам шо го спречва Апасиев или било кој друг да има 20 пратеници СЕГА? УТРЕ.
Ништо.
И тој како и сите други ќе излези на листа и секој може да го заокружи...
Ама не, полесно е да велиме нема капацитет, не го бива (синкир овие досега сите научници всобрание...), дека бил ваков таков... и на крај, дека нема да биде ништо.
Епа нема да биде. Не е до апасиев или било кој од „трет пат“, до народот е.
Побрзо народот си прај филмој леле овај ќе оди со вмро, ќе оди со сдс, ќе оди ваму ќе оди таму и побрзо истиот тој народ ќе трча по штабој кај главните 2 партии пошто им ветуваат вработување, отколку да уклучи бојлерот и да размислува!!!
Проста математика.
Живееш во зграда, 4 члено семејство... сите за уши ги носиш на гласање.
Татко ти, стар комшија и пријател со тој од втори... ајде го кандисал...
Ти другар од мал со уште 2 комшии твоја генерација, разговараш, ги убедваш агитираш секојдневно ајде и од нивната фамилија скина некој глас... и така барем пола зграда ја „добиваш“.
Следно, имаш роднини? СУПЕР
Баба ти е веќе стара и сенилна... ама ќе ја кандисаш и неа... Шо да ја кандиса Латас дури гледа сител или некој ко бранко-љуБчо оди кандисај ја ти.
Натаму, одиш на работа? Одиш на факс? Одиш на фудбал, кошарка, балет, пичке материне, спремање англиски дрн дрн дрн дрн...
АМА НЕ.
Македончето сака да седи дома, да уклучи препуцавање на телма и да гледа сеир. После „други“ некои од надвор ни решавале.
Епа ќе ни решаваат, нормално.
Јас се чудам како не ги викаме овие од калето по дома и жените да ни ги ебат.... и онака не ебават вмозок за сè останато.
п.с. цитатот е во дел на размислувањето на младите (генерацијата која ја претставуваш) дека „ништо нема да смениме“... апсолутно ништо против тебе или против твоите ставови на форумот.)))
Моќно!
Hasta La Victoria Siempre!
![]()
Ептен на место, браво!Искрено, без иронија, (ви) посакувам Апасиев не само да влезе во парламент, не само да освои мнозинство, туку да освои 2/3 мнозинство односно "неограничено одврзани раце". Чисто за да сфатите дека нема да се случи апсолутно ништо поразлично. Од поништување Преспански договор, најмногу што ќе стигне е до самата локација на потпишувањето. Да ја посети, туристички. Од затворање на олигарси најмногу што може да направи е да ги види позади решетки. Оние од ковано железо што им стојат на оградата пред палатите. Мене лично, а ни објективно реално ништо нема ми смени реално, така да нека биде и он. Бидејќи тоа нема да се деси и нема начин да го видиме и тоа чудо да победат па да "сменат" нешто само ќе ви дадам еден близок еквивалентен пример на шта би било кад би било со нешто што реално се има случено.
Сириза во Грција. Демек моќна левица, за народот, те ќе излегуваа од ЕУ, те Јанис Варуфакис им покажуваше кур со прст на Германија, те месијански ќе го спасуваа народот од корупција, беда, економска нееднаквост, те ќе ја видевме новата, поразлична Грција од онаа на ПАСОК и Неа Демократија, те кур се тресе. Звучи познато?
Победија ли? Победија. Продолжете со дискусијата.
Благодарам, довидување.
П.С. *Бонус видеа
Варуфакис како Стјепан Филипович пред фашистичка Германија. Ви делува ли ова хард кор јуначиште познато од некои наши дебатни емисии?
Германската реакција
Да се преброите (немој единствен да останеш.Ајде во знак на поддржка сите сликава на аватар! Да видиме колку не има!
Прегледај го приврзокот 256937
2 од носителите на листа се изјасниле дека го подржуваат преспанскиот договор.Вака кога ги гледам профилите на носителите не сум задоволен или па ваљда Апасиев ги бирам за да ги има под свое.Зошто на пример Жарко Масларковски да не е носител на листа туку е 14.По кој основ излегување на референдумот би значел ГЛАС ЗА? Јас лично бев за излегување на референдумот и гласање ПРОТИВ! Тоа и го направив.