- Член од
- 3 мај 2019
- Мислења
- 19.154
- Поени од реакции
- 10.152
Не ми е јасно како ќе се вежба во теретаните и вежбалниците, со маски ли?
kje se vezba najnormalno, kako prethodno. nema smisla vekje merki. sega pocnuva vistinskata pandemija, so otvaranje granici. ko prezivi pricace.Не ми е јасно како ќе се вежба во теретаните и вежбалниците, со маски ли?
Оваа изјава е крајно дискутабилна на толку многу нивоа та звучи нереално, вака срочена.Животот во македонија се враќа во нормала
nakraj svedska ispadna najpametna so merkite. nikoja zemja ne izdrza so lockdown dolgorocno. dojde leto, site sakaat odmor i more
a za ekonomskite posledici, knigi kje se pisuvaat ...
Некa гo фaти вoспaление нa слепo цревo недaј бoже,пa ке види кaкo се врaтил живoтoт у нoрмaлaОваа изјава е крајно дискутабилна на толку многу нивоа та звучи нереално, вака срочена.
Супер му е, џабе седеа во строг карантин два месеци, за сега србиве да му ја изебат сезоната уште во старт, па онаму во јули и август да не му појди ниту еден германецГрција ќе отвори врати на секој позивен од корона само да оди на одмор во Грција
Не се странците опасност за нас туку за жал ние сме опасност за нив.Се очекуваше ова со границите а кога веќе отвараш граници тотално тогаш се внатре во државата треба да работи.Еве ке пуштат и внатре по кафаните да работат...Сироти еден ден сигурен имаа слободен овие што работат во моловите сега и тоа укинаа и во недела ке се работи.За теретаните што да се каже мора да се одржава боди а тоа не се прави на кеј.kje se vezba najnormalno, kako prethodno. nema smisla vekje merki. sega pocnuva vistinskata pandemija, so otvaranje granici. ko prezivi pricace.
...нема никогаш да им го опростам овој Велигден и Духовден да не можам свеќа кај татко ми да запалам, аир да не видат тие што даваат заштитни мерки и препораки со партиски амин!A според тебе како дел од медицинската фела, што предлагаш да направат ....
Само немој како оваа од СЗО, биди искрена и прецизна
СЗО: Македонија нема најголема стапка на смртност од Ковид-19 во регионот - еМагазин
Шефицата на Канцеларијата на Светската здравствена организација (СЗО) во земјава, Џихан Тавила изјави дека Северна Македонија е меѓу земјите кои се најтранспарентни во споделувањето на бројките и статистиката за Ковид-19. – Изјавата дека Северна Македонија има најголема стапка на смртност во...emagazin.mk
Не ги земај податоциве за точни. Поготово тој „процентуалниот“ дел се осеќа дека е штимунг.Конечно по подолго време процентот на позитивни од тестирани е 8,6%. Претходно беше над 13%.
Не е само тој сегмет дискутабилен, него генерално, за да се вратиме во нормала нели би требало предходно да бевме таква држава. Интересно е во која крајност одиме да секојдневие исполнето со скандали и борба за гол опстанок го нарекуваме нормала, посебно во едни вакви пандемски околности. Ваљда се е до перцепцијата, шо знам...Некa гo фaти вoспaление нa слепo цревo недaј бoже,пa ке види штo е нoрмaлa
Зашто на тие што доаѓаат од други држави би ги ставила во карантин, кога домашните според бројките се многу повисоки него ли од странските ....нема никогаш да им го опростам овој Велигден и Духовден да не можам свеќа кај татко ми да запалам, аир да не видат тие што даваат заштитни мерки и препораки со партиски амин!
... на почеток СИТЕ во државен карантин клуч и ограда околу, нема тука самоизолација жими потписот, ете тоа ќе направев, а сега за да се гласа да дојде шабан од швицарска јебига све отворено распрдено!
gi nema mnogu po vesti, pa sum gi ispustil.Avstralija
Ovde e zima doduse, mada sigrno ke bideme zatvoreni i za leto, mislam osven so Nov Zeland i eventualno pacifickite ostrovi ke ne drzat zatvoreni do 2021 mada nisto cudno do toa da bide i podolgo za odmorite da gi terame vo AUS.
7492 slucai
102 mrtvi
6915 izleceni
475 aktivni slucai
2,132,500 testovi napravni
Vtor pik momentalno o Viktorija i zategnuvanje na merki so duri 17 novi slucaevi ovie 24 casa. Vo viktorija ima 131 aktiven slucaj sto bese dovolno za da ne im se dozvoli na kafici i restoranti da imaat 50 musterii (ostanuvaat na 20).
Ostatokot na AUS e OK, mada i temperaturata vo Viktorija e bar 10 stepeni poladna nego da kazeme Queensland.
Za razlika od Evropa vo AUS Covid e pristuren mesec dena porano i imame znacitelno poveke letovi so Kina i Wuhan.