Коронавирус (COVID-19) - Општа дискусија

Член од
3 мај 2019
Мислења
19.153
Поени од реакции
10.152
Не ми е јасно како ќе се вежба во теретаните и вежбалниците, со маски ли?
:facepalm:

Harald

King of Norway
Член од
12 јули 2009
Мислења
3.420
Поени од реакции
9.748
Не ми е јасно како ќе се вежба во теретаните и вежбалниците, со маски ли?
:facepalm:
kje se vezba najnormalno, kako prethodno. nema smisla vekje merki. sega pocnuva vistinskata pandemija, so otvaranje granici. ko prezivi pricace.

Член од
1 мај 2019
Мислења
122
Поени од реакции
137
Е тек сега ќе биде позабавно со отварањево на границиве. Добро бе дали нешто паметно направија овие до сега...

kano

Farang
Член од
27 ноември 2014
Мислења
13.471
Поени од реакции
24.706
nakraj svedska ispadna najpametna so merkite. nikoja zemja ne izdrza so lockdown dolgorocno. dojde leto, site sakaat odmor i more :cool:

a za ekonomskite posledici, knigi kje se pisuvaat ...

Avstralija

Ovde e zima doduse, mada sigrno ke bideme zatvoreni i za leto, mislam osven so Nov Zeland i eventualno pacifickite ostrovi ke ne drzat zatvoreni do 2021 mada nisto cudno do toa da bide i podolgo za odmorite da gi terame vo AUS.

7492 slucai
102 mrtvi
6915 izleceni
475 aktivni slucai
2,132,500 testovi napravni

Vtor pik momentalno o Viktorija i zategnuvanje na merki so duri 17 novi slucaevi ovie 24 casa. Vo viktorija ima 131 aktiven slucaj sto bese dovolno za da ne im se dozvoli na kafici i restoranti da imaat 50 musterii (ostanuvaat na 20).

Ostatokot na AUS e OK, mada i temperaturata vo Viktorija e bar 10 stepeni poladna nego da kazeme Queensland.

Za razlika od Evropa vo AUS Covid e pristuren mesec dena porano i imame znacitelno poveke letovi so Kina i Wuhan.

Диле Јоргачев

Одделение за заштита на народот
Член од
3 април 2017
Мислења
8.693
Поени од реакции
28.204
Оваа изјава е крајно дискутабилна на толку многу нивоа та звучи нереално, вака срочена.
Некa гo фaти вoспaление нa слепo цревo недaј бoже,пa ке види кaкo се врaтил живoтoт у нoрмaлa

Член од
13 јули 2006
Мислења
15.443
Поени од реакции
18.431
Грција ќе отвори врати на секој позивен од корона само да оди на одмор во Грција
Супер му е, џабе седеа во строг карантин два месеци, за сега србиве да му ја изебат сезоната уште во старт, па онаму во јули и август да не му појди ниту еден германец :D

Mr.Deni

Животна грешка си ми ти...
Член од
4 мај 2007
Мислења
3.523
Поени од реакции
2.663
kje se vezba najnormalno, kako prethodno. nema smisla vekje merki. sega pocnuva vistinskata pandemija, so otvaranje granici. ko prezivi pricace.
Не се странците опасност за нас туку за жал ние сме опасност за нив.Се очекуваше ова со границите а кога веќе отвараш граници тотално тогаш се внатре во државата треба да работи.Еве ке пуштат и внатре по кафаните да работат...Сироти еден ден сигурен имаа слободен овие што работат во моловите сега и тоа укинаа и во недела ке се работи.За теретаните што да се каже мора да се одржава боди а тоа не се прави на кеј.

За границиве мора да дојдат фамилија од странство и да се видат и да се пофалат со некоја нова кола и по можност да се гласа зошто на некој од фамилијата му е ветена работа референт во администрација и слично.

Член од
7 септември 2016
Мислења
21.512
Поени од реакции
37.352
A според тебе како дел од медицинската фела, што предлагаш да направат ....
Само немој како оваа од СЗО, биди искрена и прецизна
...нема никогаш да им го опростам овој Велигден и Духовден да не можам свеќа кај татко ми да запалам, аир да не видат тие што даваат заштитни мерки и препораки со партиски амин!
... на почеток СИТЕ во државен карантин клуч и ограда околу, нема тука самоизолација жими потписот, ете тоа ќе направев, а сега за да се гласа да дојде шабан од швицарска јебига све отворено распрдено!
П.С.
...СЗО и сите тие таму лично за мене се како муви без глава, сосема се сложувам со Трамп, криви се и не заслужуваа ниедна пара, а ние по нив како бумбари без глава, еднаш ова важи утре не важи...сега вака сега онака, циркус!
...инаку неколку дена веќе размислувам зошто пак Трамп не носи заштитна маска, ниту пак се заразува, све се мислам дека си има примено вакцина за КОВИД19! :toe:

Последно уредено:

Rigil

Tu te reconnaîtras
Член од
14 јуни 2015
Мислења
6.610
Поени од реакции
7.737
Конечно по подолго време процентот на позитивни од тестирани е 8,6%. Претходно беше над 13%.

1592931338690.png

1592931557760.png

Almeida

поет, мрачна сила, гад
Член од
15 февруари 2015
Мислења
7.563
Поени од реакции
19.993
Конечно по подолго време процентот на позитивни од тестирани е 8,6%. Претходно беше над 13%.
Не ги земај податоциве за точни. Поготово тој „процентуалниот“ дел се осеќа дека е штимунг.

Член од
6 април 2010
Мислења
1.578
Поени од реакции
10.590
Некa гo фaти вoспaление нa слепo цревo недaј бoже,пa ке види штo е нoрмaлa
Не е само тој сегмет дискутабилен, него генерално, за да се вратиме во нормала нели би требало предходно да бевме таква држава. Интересно е во која крајност одиме да секојдневие исполнето со скандали и борба за гол опстанок го нарекуваме нормала, посебно во едни вакви пандемски околности. Ваљда се е до перцепцијата, шо знам...

Член од
4 ноември 2017
Мислења
270
Поени од реакции
190
Луѓе џабе сега засега отворет аеродроми кога повеќе западни земји не ставија во црна листа нас и србија односно да не се патува..
Имам пријатели во холандија ми кажаа...

Член од
8 февруари 2020
Мислења
5.293
Поени од реакции
7.650
...нема никогаш да им го опростам овој Велигден и Духовден да не можам свеќа кај татко ми да запалам, аир да не видат тие што даваат заштитни мерки и препораки со партиски амин!
... на почеток СИТЕ во државен карантин клуч и ограда околу, нема тука самоизолација жими потписот, ете тоа ќе направев, а сега за да се гласа да дојде шабан од швицарска јебига све отворено распрдено!
Зашто на тие што доаѓаат од други држави би ги ставила во карантин, кога домашните според бројките се многу повисоки него ли од странските :toe: .
Би требало тие што влегуваат да ги известуваат: влегувате во МКД на сопствен ризик, здраственото осигурување, тука не ви важи, како што каско за кола не важеше за во Бугарија :popce:

Harald

King of Norway
Член од
12 јули 2009
Мислења
3.420
Поени од реакции
9.748
Avstralija

Ovde e zima doduse, mada sigrno ke bideme zatvoreni i za leto, mislam osven so Nov Zeland i eventualno pacifickite ostrovi ke ne drzat zatvoreni do 2021 mada nisto cudno do toa da bide i podolgo za odmorite da gi terame vo AUS.

7492 slucai
102 mrtvi
6915 izleceni
475 aktivni slucai
2,132,500 testovi napravni

Vtor pik momentalno o Viktorija i zategnuvanje na merki so duri 17 novi slucaevi ovie 24 casa. Vo viktorija ima 131 aktiven slucaj sto bese dovolno za da ne im se dozvoli na kafici i restoranti da imaat 50 musterii (ostanuvaat na 20).

Ostatokot na AUS e OK, mada i temperaturata vo Viktorija e bar 10 stepeni poladna nego da kazeme Queensland.

Za razlika od Evropa vo AUS Covid e pristuren mesec dena porano i imame znacitelno poveke letovi so Kina i Wuhan.
gi nema mnogu po vesti, pa sum gi ispustil.
bravo! ako uspeat da zadrzat izolacija zaedno so nov zeland, togas definitivno se najpozitivni primeri.

Kajgana Shop

На врв Bottom