Коронавирус (COVID-19) - Општа дискусија

Член од
23 август 2010
Мислења
39.965
Поени од реакции
116.571
Јас кога ви викав дека и на отворено пишат казни за неносење маски вие будала ме напрајвте, мора да ја имаш маската со тебе и сам да си можат да те застанат.
Мене ме застанаа завчера, на рака ја носев маската пошо јадев сладолед, а бев со еден другар и вртевме круг околу населба. Ок, во моментот веќе го имавме изедено сладоледот и нормално не прашаа зашо не ги носиме маските, лични карти дали имаме и не пуштија. Нема логика на отворено кога сме двајца маска да носиме, башка сладолед преку маска ли да јадам? Или тие цигари што пушат, сончоглед што јадат, итн итн...

Инаку Петре позитивен а? :icon_lol: На никого не посакувам лошо и болести, ама дента кога го воведоа последниот полициски час за Духовден, Петре и компанија апелираа да седиме дома, за следниот ден да се слика во Маврово, исто и оној сопартиецот негов, куртонот што отиде у Берово. Епа што си дробел тоа ќе сркаш, јебига.

Член од
3 мај 2019
Мислења
19.496
Поени од реакции
10.399
Нешто не ми е јасно...абе да си пљукавме директно у уста еден на друг, да се љубевме со кого ќе стигневме, па немаше да има толкав број на заразени.

цело време велат носете маски..абе какви маски, боље кажите да си ги покриеме фаците, носот, лицето..а не маски..кога таа таканаречена заштитна опрема:facepalm: ниту е класифицирана, категоризирана, одредена со некој закон кои критериуми треба да ги поседува..па ови " маски " се како ограда за кокошка да употребуваме во борба против комарци...свашта:facepalm:

трета работа што не ми е јасна, зошто упропастуваат болници во Козле, Карпош, кога можеа сите со ковид да бидат сместени во клинички центар, таму можеа да одберат било која клиника и да ја направат ковид центар?

Anon

/b/ House /b/
Член од
13 декември 2007
Мислења
16.745
Поени од реакции
27.745
Не, се бунат за твои глупи постови, пари ќе си платат, не им е проблем.
Па добро, секој има право на свое мислење.
Јас мислам дека твоето мислење дека 20 евра е смешна казна за неносење маска е глупо, они мислат дека постовите мои се глупи, и така.

Член од
5 октомври 2016
Мислења
4
Поени од реакции
4
3000 активни случаеви, па Македонија нема толку полиција или каков и да треба друг кадар за да спроведи нивно анкетирање или изолирање....незнам зошто сеуште немаат побарано помош од Европа, не пари, луѓе ни требаат.
Во Битола почнаа да пренаменуваат други одделенија за Ковидовци, Охрид и Струга се веќе полни...а тек почна да крева Преспанско-пелагонискиот регион.
Некако многу ми е чудна ситуацијата во Битола. Се зборува дека огромен број на луѓе има во самоизолација, а во реалноста многу мал број на заболени имаме и ете, велиш се пренаменуваат други одделенија за заболените.

Skylake

proseCUTE
Член од
7 јули 2016
Мислења
1.078
Поени од реакции
1.712
Нешто мора да се превземе..па нека почнат казни да фрчат за напад на службено лице, па нека одат и специјалци ако треба, море и армија со тенкови.
колку години поминаа со тој страв од нив, никој да неможе ништо да им рече, никој да не ги казни, струја и вода не плаќаат....мора нешто да се направи и да се стават во ред.
Реално и никој ништо не им може, имаат меѓународна подршка, ама еден ден кога ќе ја изгубат, во МК нема да има потреба ништо да се превземе, околните држави ќе си ја завршат цела работа.

Член од
5 март 2018
Мислења
17.349
Поени од реакции
19.813
Мене ме застанаа завчера, на рака ја носев маската пошо јадев сладолед, а бев со еден другар и вртевме круг околу населба. Ок, во моментот веќе го имавме изедено сладоледот и нормално не прашаа зашо не ги носиме маските, лични карти дали имаме и не пуштија. Нема логика на отворено кога сме двајца маска да носиме, башка сладолед преку маска ли да јадам? Или тие цигари што пушат, сончоглед што јадат, итн итн...

Инаку Петре позитивен а? :icon_lol: На никого не посакувам лошо и болести, ама дента кога го воведоа последниот полициски час за Духовден, Петре и компанија апелираа да седиме дома, за следниот ден да се слика во Маврово, исто и оној сопартиецот негов, куртонот што отиде у Берово. Епа што си дробел тоа ќе сркаш, јебига.
Затоа викам дека мора да ја имаш во тебе, ако не сте имале воопшто маски со вас ќе ве пишеа сигурно.

Член од
12 март 2009
Мислења
20.826
Поени од реакции
17.055
Нешто не ми е јасно...абе да си пљукавме директно у уста еден на друг, да се љубевме со кого ќе стигневме, па немаше да има толкав број на заразени.

цело време велат носете маски..абе какви маски, боље кажите да си ги покриеме фаците, носот, лицето..а не маски..кога таа таканаречена заштитна опрема:facepalm: ниту е класифицирана, категоризирана, одредена со некој закон кои критериуми треба да ги поседува..па ови " маски " се како ограда за кокошка да употребуваме во борба против комарци...свашта:facepalm:

трета работа што не ми е јасна, зошто упропастуваат болници во Козле, Карпош, кога можеа сите со ковид да бидат сместени во клинички центар, таму можеа да одберат било која клиника и да ја направат ковид центар?
сега на топлово и полно со алергени маската гуши и кога дишиш мислам дека е полошо... а мора да дишиш..
Да не ги спомнувам тие што носат маска само на уста ... а многу ги има...

Член од
3 мај 2019
Мислења
19.496
Поени од реакции
10.399
сега на топлово и полно со алергени маската гуши и кога дишиш мислам дека е полошо... а мора да дишиш..
Да не ги спомнувам тие што носат маска само на уста ... а многу ги има...
Гаките на фаца ги носиме само од страв да не добиеме казна..инаку, кај и да одиме, повремено ги тргаме и зимаме воздух, каде и да сме, ние го дишиме воздухот непречистен...а парче било какво платно не помага за корона.

Член од
5 март 2018
Мислења
17.349
Поени од реакции
19.813
Битола секој ден по двајца никнуваат нови, се си мислам дека и тука има по некој кластер, едноставно не е можно на толку жители и оние гужви по кафичи сите без маски да се само 10-на активни случаи.
Дај Боже да грешам.
Низ градот излегоја еден куп шпекулации ама се зема со резерва оти ништо не е официјално потврдено.
Штом во Кромберг има случај значи допрва ќе никнуваат нови.

Кај мене дома внуците се испонастинати, течење нос, кивавица, блага кашлица без температура фала богу засега ама кога се јавивме кај матичната ни вика вирус е, полни се оделенијата, како установиле дека е обичен вирус без да земат брис, и без преглед не знам стварно.
На крај луѓето од паника на приватно ќе се тестираат, нека се полнат приватниците со пари.

Coca Cola

Пашламарка
Член од
4 јануари 2009
Мислења
1.001
Поени од реакции
1.684
Mn se zasekeriavte be site vie sho do pred eden mesec trubevte i gi pcuevte merkite, sho se krstevte na Velo i sho sekoja merka ja karakteriziravte kako fasisticka.

So se zamarate sea tolku?

Член од
12 март 2009
Мислења
20.826
Поени од реакции
17.055
Нека му каже некој на шабанов водител да се тестира, за секој случај. Сепак завчера било ова, не е многу одамна.

Шиљо куртули од Ел Класико, ( кога беше на утакмица во Мадрид) ама сега ќе си лежи во карантин

Kajgana Shop

На врв Bottom