Коронавирус (COVID-19) - Општа дискусија

• Креатор на темата Креатор на темата A__
  • Време на започнување Време на започнување
лесна работа
ќе отидат кратко пред крај на смена, до првата каурска населба
Ааа..не, така никако..може во таа група да стават и еден наш.
Порано, во албанските села, вработените од електродистрибуција неможеа да влезат таму и да им исклучат струја директно од бандера, а никој таму не плаќаше ништо, ги бркаа со пушки и пиштоли инкасаторите..па, еден ден на некое шефче таму, му текна да направи мешани групи, плус со обезбедување албанец.
Нека смислат нешто така.

Искрено и јас.
Иначе, казнава им е пишана на двајца другари (добро, другар и познаник) во Дебар. Се враќале од по риба пред 2 дена.
И во ппрта влае пред некој ден ршум направиа со казни.
2ца другари се шетале без маска,жглаб 20 евра.[emoji4]

И тоа на отворен простор.

Sent from my SM-G975U using Tapatalk

И во ппрта влае пред некој ден ршум направиа со казни.
2ца другари се шетале без маска,жглаб 20 евра.[emoji4]

И тоа на отворен простор.

Овие биле во автомобил.
Иначе, мора да имаш маска освен ако си сам или со член од семејство или да немаш ако имаш дистанца (мада, за ова не сум сигурен, не знам ни јас веќе што е правилно).

Овие биле во автомобил.
Иначе, мора да имаш маска освен ако си сам или со член од семејство или да немаш ако имаш дистанца (мада, за ова не сум сигурен, не знам ни јас веќе што е правилно).
Мајка ебаа во доминантно- македонскиве населби деновиве.

Мајка ебаа во доминантно- македонскиве населби деновиве.

Ние иаме пари, работиме.
Албанциве греота, ем не работат, ем немаат пари, па жално би било и казни да плаќаат.

Јас кога ви викав дека и на отворено пишат казни за неносење маски вие будала ме напрајвте, мора да ја имаш маската со тебе и сам да си можат да те застанат.

Еве ја одредбата црно-на бело, членот што ја постуваше:
Член два, Став два

Ако се движиш на јавни места и површини, од отворен тип и одржуваш дистанца од два метра - не мораш маска да носиш

Им кажуваш - според член два, став два на уредбата со законска сила за .....

Во Аеродром не верувам да казниле некој. Во неколку наврати само ги опоменуваат тие што се повеќе од 2ца и тоа е. Дури се изненадив што се толку фини

А штo и дa се нoсaт мaски кoгa 80% ги нoсaт непрoписнo,сo нoс непoкриен.Ке вoведaт кaзнa зa непрoписнo нoсење мaскa? Пoсле тoa штo се деси и ги нaјaвијa избoрите,нa гoлемo мнoзинствo им стaнa се сееднo

Имињата коа ке ги објавуват рекоа денес ке биде?
Само пазете да не си го најдете вашето има на списокот

Имињата коа ке ги објавуват рекоа денес ке биде?
Само пазете да не си го најдете вашето има на списокот
Има една форумџика по тие работи, ќе не излиста сите и ќе ни пише, без гајле, само нека го објават.

Шилегов се заразил?

Оној, портпаролот на ЕВН, Бог да го прости, велат немал нит корона, нит хронична некоја... али кој ќе го знае.

Нека ги објават и сите тие кои имаат решение да седат во изолација, еден куп гласини вртат низ Битола дека некои лица кои треба да се во самоизолација ги гледале како бркаат шеми низ широк сокак.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom