Охрид

• Креатор на темата Креатор на темата slasa
  • Време на започнување Време на започнување
Добро да ве прашам нешто можит?

Како треба да сте послужени за да се биде добро?

Услуга солидна ко демек се трпит ама ништо во споредба со тоа како сум послужен во.....? Кој си ти? Дан требит да ти се обраќаме со честити Царе? Дан сакаш да ти постелат црвен килим за да поминиш? Каде во Македонија или Грција те послужиле подобро од Два Бисера и во што е разликата? Баш ме интересират?

Стварно не ми сте јасни како сакате да сте третирани во ресторан или кафана?

Услуга е услуга, ама ако бараме замерки на келнер што ќе не послужи кафе или чорба со вкупен цех не поголем од 250 денари по особа стално ќе најме, ама ќе повторам ако ги бараме. Ме интересира на поголема сметка како тоа имале солидна услуга?

Многу мразам да докажувам нешто, поготово овде на темава, ама стварно сте смешни.

п.с. Не сум вработен таму.

И да, ако бевте барем малце достоинствени, наместо да се жалите од услугата на било кој келнер во Македонија што работи за ќарот на некој приватњак ќе се жалевте на услугите и односот на вработените во државно, како пример општина, болница, полиција и слично, но наместо тоа кога ќе ви треба било каква услуга од овие сектори истите ги носите во кафана прво да ги најадете убаво, па од тука и почнува се.
Не ми е јасно со што толку те вознемирив, за вака да реагираш. Ако работиш во угостителство, воопшто не би сакал да ти бидам гостин.
Со радост одам во Охрид, многу го сакам и, воглавно добро поминувам. Можам да ти кажам дека ваква нељубезност не сум сретнал

@DRACARYS nikoj ne bara da mu se postelat crveni kilimi, koa ke mi dojdesh na masa onaka ne zainteresirno i ochekuvash bakshish da ti se dade ke ti ostavam eden denar od inat. Neli kakva usluga takov bakshish. Zatoa odam vo tie mesta kade se osekam prijatno. Moj pari,moj izbor. i da zaboraviv restaurantot Biljanani Izvori mi e eden od najdobrite vo Ohrid, i po usluga i po kvalitet. Poshto ne sum imal potreba od mak zdravstvo ama bash nikogash do sega ili od opshtinata, nemozam da komentiram za niv. Period.
Автоматски споено мислење:

@Shutmanga Palma ushte ja drzhi Temelko?

Последно уредено:
Темелко почина, иначе Палма дефинитивно ги имат едни од највкусните хамбургери, ама од ко доби тровање мој другар уште пред 10 години, не одам веќе таму, иначе многу се валкани и хигиената не им е на завидно ниво.
Уште еден локал за хамбургери е Горичан :D Спроти маркет миса, на улица 7 ноември 100тина метри после автобуската. Мала трафика, меѓу охриѓани доста позната, уште кога беше сред чаршија, многу добри хамбургери- 90 денари е еден.
Иначе многу работи не чинат од туристички аспект во градов, тоа е и во целава држава наша никаква, то е тема шо ние овде на форумов не мојме да ја решиме никако.
И да, само за јадење и за пиење идате Охрид? :D

А каква врска има цехот со услугата од персоналот, демек ако дојдам да порачам само кафе и сок треба дрско да ми се понаша келнерот ?

Не ми е јасно со што толку те вознемирив, за вака да реагираш. Ако работиш во угостителство, воопшто не би сакал да ти бидам гостин.
Со радост одам во Охрид, многу го сакам и, воглавно добро поминувам. Можам да ти кажам дека ваква нељубезност не сум сретнал

Не, не работам во угостителство, жал ми е што се чуствуваш нападнато, но сеуште не ми одговори на ниедно од прашањата.

А каква врска има цехот со услугата од персоналот, демек ако дојдам да порачам само кафе и сок треба дрско да ми се понаша келнерот ?

Никој не рече дека треба дрско да ти се понаша келнерот, но факт е дека во рестаран ко Два Бисера келнерот треба да му се обрни повеќе внимание на гостите кои се дојдени на ручек, кафето е кафе - 30 минути махх и ако во тие 30 минути вие му се налутите на келнерот што заборавил да ви донесе чаша вода од чешма стварно е за никаде. Првин запрашајтесе дали вие се однесвате правилно.
Јас ко ке пијам кафе, имам само еден контакт со келнерот, а тоа е нарачката. После тоа оставам пари и бегам, стварно нема простор за незадоволство, освен ако стварно кафето не е убаво или пак го чекаш многу долго време.

Исто така факт е дека во Два Бисери после ручек кафето или тулумбата ојт гратис од куќата, и баш затоа сеуште сум вчудоневиден како тоа Два Бисера имаат солидна услуга.

И сите вие кои сакате да сте услужени како богој еве ви мала помош. Ко ќе седните в кафана и ко ќе напрајте нарачка, речете му и на келнерот да се напијат една пијачка на ваша сметка, то ќе е многу фер од ваша страна, и ако и тогаш не сте задоволни, стварно имаме проблем.

Темелко почина, иначе Палма дефинитивно ги имат едни од највкусните хамбургери, ама од ко доби тровање мој другар уште пред 10 години, не одам веќе таму, иначе многу се валкани и хигиената не им е на завидно ниво.
Уште еден локал за хамбургери е Горичан :D Спроти маркет миса, на улица 7 ноември 100тина метри после автобуската. Мала трафика, меѓу охриѓани доста позната, уште кога беше сред чаршија, многу добри хамбургери- 90 денари е еден.
Иначе многу работи не чинат од туристички аспект во градов, тоа е и во целава држава наша никаква, то е тема шо ние овде на форумов не мојме да ја решиме никако.
И да, само за јадење и за пиење идате Охрид? :D
Ako higienata kaj temelko e za nikade so ostanvit za kaj gorican .. us ko ke ja vidam tetkana so brkon tolku e ... Ama pak vkusni se.

Sent from my MI 9 using Tapatalk

Не, не работам во угостителство, жал ми е што се чуствуваш нападнато, но сеуште не ми одговори на ниедно од прашањата.

Никој не рече дека треба дрско да ти се понаша келнерот, но факт е дека во рестаран ко Два Бисера келнерот треба да му се обрни повеќе внимание на гостите кои се дојдени на ручек, кафето е кафе - 30 минути махх и ако во тие 30 минути вие му се налутите на келнерот што заборавил да ви донесе чаша вода од чешма стварно е за никаде. Првин запрашајтесе дали вие се однесвате правилно.
Јас ко ке пијам кафе, имам само еден контакт со келнерот, а тоа е нарачката. После тоа оставам пари и бегам, стварно нема простор за незадоволство, освен ако стварно кафето не е убаво или пак го чекаш многу долго време.

Исто така факт е дека во Два Бисери после ручек кафето или тулумбата ојт гратис од куќата, и баш затоа сеуште сум вчудоневиден како тоа Два Бисера имаат солидна услуга.

И сите вие кои сакате да сте услужени како богој еве ви мала помош. Ко ќе седните в кафана и ко ќе напрајте нарачка, речете му и на келнерот да се напијат една пијачка на ваша сметка, то ќе е многу фер од ваша страна, и ако и тогаш не сте задоволни, стварно имаме проблем.
Не беше муабетот само за кафе, мислам дека дискусијата беше за услугата во рестораните, јас никогаш не би седнала само за кафе да пијам во ресторан.
Бакшижот ќе си го добие ако го заслужил.
Само кај нас имаат таква политика келнерите, се дупнаа од крадење и пак нешто им фали.
Автоматски споено мислење:

Палма ги имаа најдобрите хамбургери јас поубав хамбургер не сум пробала никаде, е сега за хигиена дискутабилно е малце :)

Последно уредено:
Сега си посмирен, па ќе ти одговорам.
Цар не сум, не ми е потребен црвен килим, би се чувствувал непријатно заради тоа. Не гледам зошто би го споредувал "Два бисера" со било кој ресторан, само за да ти одговорам. Доволно е што напишав дека често одам таму, при што и образложив зошто тоа го правам. Не ти е јасно како сакам да сум третиран? Добредојден! Така и сум третиран во "Два бисера". Замерки немам, не ни напишав дека ги имам. Задоволен? Ако нешто сум пропуштил, потсети ме.
На темата Охрид сум пред се затоа што го сакам. Лошо не сум напишал за Охрид, постирам и фотографии од Охрид. Имаше многу тука што плукаа, мене ли ме одбра да ме напаѓаш, или само ти е лош денот, па си нервозен? Ќе го повторам уште еднаш постот кој те разгневи: Скоро секое утро одам таму, кога сум во Охрид. Чорбата одлична, глетката уште подобра. Услугата солидна.
Претпоставувам дека само зборот "солиден" те навреди. Еве ти толкување за тој збор. Те молам, посочи ми што е тука навредливо или недоволно?

Последно уредено:
Ako higienata kaj temelko e za nikade so ostanvit za kaj gorican .. us ko ke ja vidam tetkana so brkon tolku e ... Ama pak vkusni se.

Sent from my MI 9 using Tapatalk
Хигиената кај Горичан е на многу позавидно ниво од та кај Темелко тврдам! 4 години јадев таму, дур учев гимназија, и Цена ко ги праеше плескајцине, со цигаре вуста, и то масичињата кај шо ги плескаше плескајците неизмиени 3 години, ми се гадеше.
Горичан, после секоја нарачка скоро, ја чистит скарана, преливите му се во цело време во фрижидер, досеа никогаш сум немал нити јас нити сум слушнал некој да имат мака од кај нив.
Значит од искустви, ако ви е мил животот, избегавајте ја Палма.

Хигиената кај Горичан е на многу позавидно ниво од та кај Темелко тврдам! 4 години јадев таму, дур учев гимназија, и Цена ко ги праеше плескајцине, со цигаре вуста, и то масичињата кај шо ги плескаше плескајците неизмиени 3 години, ми се гадеше.
Горичан, после секоја нарачка скоро, ја чистит скарана, преливите му се во цело време во фрижидер, досеа никогаш сум немал нити јас нити сум слушнал некој да имат мака од кај нив.
Значит од искустви, ако ви е мил животот, избегавајте ја Палма.
Јас цел живот јадам Палма, дури бев средно скоро секој ден, исто и неколку другари мој, па не ми се десило ниту еднаш до сега никаков проблем. Едино е гадно Цена ко ќе фатит да ги месит плескавицине, ама на крај ко ќе ги ставиш на скара не е толку страшно. Друго се педантно си работет колку шо можам да приметам, самион начин на кој изгледат хранана се гледат дека е педантно работено, а и секогаш се им е свежо и салати и помфрит.

Ако не треба да не служат како богови (што апсолутно се согласувам), не треба ни да очекуваат бакшиш ко да служеле богови, нели? Нема потреба од некаква си учтивост, треба барем да е на располагање што е можно повеќе, и нарачката да стигнува во некоја дозволена граница на каснење. (поради гужва на релација кујна-келнери и слично). Скоро никаде нема добра услуга во овие што се најпознативе (со пристапните цени, не зборам за елитните), така да џабе се препукувате. И Скопје и Охрид има и добра и лоша услуга и зависи на кој како ќе му се погоди. Сите тука се субјективни, Охриѓани викаат дека сме трчале да ги ладиме нозете у езеро и да пиеме кафе, а истите тие охриѓани трчаат на кеј да седнат или у сити мол на кафе/ручек. Ако правиме муабет за некое местенце у Охрид што не е толку популарно (а има прекрасна услуга и евтини цени), тогаш за скопје исто да правиме муабет за некое местенце кое не е извикано на име, и не е во самиот центар на градот, а со самото тоа и поевтини цени. :)

И Вила Јанкуловска (Снек Хаус) исто има еден од најдобрите бургери во градов со Палма, според мене. Нешо слично ги прат ко во Ројал Скопје.

Позади Христо школото е таму сендвичарата.

site sme iskusile neprijatna situacija so uslugata na poedinci kelneri kako shto napishav predhodno, toa ne mi e problem dokolku mi se dopaga hranata i mestoto povtorno idam na toa mesto no biram drug kelner. Jas doagam Ohrid izminative 10 godini preku leto i zima po eden mesec ili koga i da imam slobodno vreme. Ima dobri mesta za poseta, dekemvri nekako mi e najubavo iako e ladno sepak nema guzhva, po relax e vo sekoj pogled a i lugeto se malku po depresivni i potivki ;) Interesno e koga ke dojde nekoj od kelnerite i se trudi da mi zboruva na angliski pa mu vrakam na makedonski i vika ej ti znajsh makedonski. Ohrid se imaT promeneto mnogu, nekako mi e zagushlivo izminative godini so tie novi gradbi vo centarot, pochviT da nalikviT na komercija i avtentichnosta poleka ja gubiT. Mislam deka treba pogolema koncentracija na gradenje da se stajT nadvor od centarot.

Кој не јадел векница од Палма за 20 денари аман нека не зборвит на темава за сендвичари и хигиена.
Лајбица, салата, помфрит, кечап и мајонез :D Ко ќе ми текнит дек то сум го јадел кај Темелко, сеа ми се повраќат.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom