Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
Постојт, колку шо знам уште. Точно имаше многу добра скара на времето, мало е ептен кафанчето, имаше доста ефтини цени, прам муабет за до пред 2-3 години.Во Охрид имаше едно маалско кафанче Орфеј се викаше, зад факултетот.
Најубава скара таму сум јадела, цените беа џаба, постои уште кафанчето ?
Да,да отприлика толку време не сум била Орфеј.Постојт, колку шо знам уште. Точно имаше многу добра скара на времето, мало е ептен кафанчето, имаше доста ефтини цени, прам муабет за до пред 2-3 години.
За сендвичара, Burger Station вчаршија, гарантирам дека не си пробал во мкд поубав хамбургер никаде, и многу се иновативни, све и свашта прат. Цените се високи, али оправдано. Исто и Вила Јанкулоски 110 денари е Хамбургер, не е обемен, али е доста вкусен, се наоѓат кај ОУ Христо Узунов.Мислам Охрид добива лоша репутација зашто луѓево од Скопје секогаш идат кога е најголемата гужва (како први Август) и тука и цените рипаат како луди и услугата е катастрофална.
Проблем е што не можеш да ги казниш, еднаш е океј, наредниот пат катастрофа. Не дека и во скопје го нема тоа, ама сепак има места кај што 20 пати сум влегол и сум ја добил истата услуга безразлика колку гужва имаат. Генерално со местава за јадење ми е најголем проблем. Исто ме интересира, имате ли некоја малска пекара или сендвичара асална, или сте осудени на жито леб и пинк пантер?
Одамна не сум јадел во Леонардо, ама ги биет лош глас. За Пица од мене препорака во Ди Анголо, Стационе, можда и Ла Пијаца, а да и Прова пицерија на ул. Партизанска спроти старата автобуска, пицата е за носење, али мајсторот години работел во Италија и пиците се многу добри.Да,да отприлика толку време не сум била Орфеј.
Имам живеено Охрид еден период, редовно таму јадев затоа што живеев во близина.
Исто така и Леонардо пицеријата ми има оставено добар впечаток, накај стариот град.
Бурекот во Феникс е одличен, за мој вкус. Подобар од многу места во СкопјеФеникс- можда најпопуларната пекара меѓу охриѓани, се наоѓат на улуца 7-ноември одма спроти ОУ Братство
minatoto leto otidov vo Orfej za prv i posleden pat, krsh usluga! Leonardo gi zezna picite beshe eden period super no izminiative dve godini ne. Di Angolo e najdobrata pizerija vo Ohrid po moe, i sekoe leto koga doagam Ohrid sekoja vtora vecher jademe Di Angolo. I uslugata im e vrv, neznam dali e toa zatoa shto ke vidat stranci no kvalitet i usluga na nivoДа,да отприлика толку време не сум била Орфеј.
Имам живеено Охрид еден период, редовно таму јадев затоа што живеев во близина.
Исто така и Леонардо пицеријата ми има оставено добар впечаток, накај стариот град.
Работит нормално, следи ги на ФБ објавувет нон стоп, прат бургери од Бафало, со сецкано месо, буквално све и свашта, дечките се врв.minatoto leto otidov vo Orfej za prv i posleden pat, krsh usluga! Leonardo gi zezna picite beshe eden period super no izminiative dve godini ne. Di Angolo e najdobrata pizerija vo Ohrid po moe, i sekoe leto koga doagam Ohrid sekoja vtora vecher jademe Di Angolo. I uslugata im e vrv, neznam dali e toa zatoa shto ke vidat stranci no kvalitet i usluga na nivo
@Avenger99 vo pravo si, Station Burger e edinstvenata sendvichara vo Ohrid po moj vkus koja nudi poshirok asortiman na burgeri, jas go obozavav hamburgerot so ananas, mix na vkusovi, mislam beshe 180den no se isplati, golemi hamburgeri vrv usluga, edinstveno e shto mora od noze da go jadesh imaa samo edna masa. Uste funkcionira?
@gurman2 i jas se slozhuvam so Feniks burekot im e odlichen. Pekarata Den i Nok ( dali taka se vika onaa na samiot agol na TC AMAM?) i tie imaa bosanski burek no mislam deka i tie zeznaa so kvalitet spored posledniot pat shto sum zemal od niv.
За Burger Station ?Во орфеј сум јадел два пати, сосема различно искуство двата пати. @Avenger99 тоа во чаршија ми се чини ново дека е, прошло лето ко да го видов. Баш ќе го пробам следен пат, и другиве пекари исто.
Скоро секое утро одам таму, кога сум во Охрид. Чорбата одлична, глетката уште подобра. Услугата солиднаkako i da e , mi nedostigha Ohrid, najdobrata chorba od riba so topol gevrek shto sum ja probal e vo Dva Bisera Lagadin.
ДаРаботит нормално, следи ги на ФБ објавувет нон стоп, прат бургери од Бафало, со сецкано месо, буквално све и свашта, дечките се врв.
Автоматски споено мислење:
За Burger Station ?
Мислам дека работит 2-3 години, на истата локација е цело време, иначе млади дечки го држат, мислам дека ги имаше во некое списание дека прават најиновативни бургери во Македонија. Често имаја и диво месо, од срна, па беше и поскап нормално бургерот, не сум пробал, али вервам дека се топ.
Скоро секое утро одам таму, кога сум во Охрид. Чорбата одлична, глетката уште подобра. Услугата солидна
Никој не бара црвени килими. Се знае што е дпбра услуга, и во Скопје и Охрид и во цел свет. Универзална работа е.Добро да ве прашам нешто можит?
Како треба да сте послужени за да се биде добро?
Услуга солидна ко демек се трпит ама ништо во споредба со тоа како сум послужен во.....? Кој си ти? Дан требит да ти се обраќаме со честити Царе? Дан сакаш да ти постелат црвен килим за да поминиш? Каде во Македонија или Грција те послужиле подобро од Два Бисера и во што е разликата? Баш ме интересират?
Стварно не ми сте јасни како сакате да сте третирани во ресторан или кафана?
Услуга е услуга, ама ако бараме замерки на келнер што ќе не послужи кафе или чорба со вкупен цех не поголем од 250 денари по особа стално ќе најме, ама ќе повторам ако ги бараме. Ме интересира на поголема сметка како тоа имале солидна услуга?
Многу мразам да докажувам нешто, поготово овде на темава, ама стварно сте смешни.
п.с. Не сум вработен таму.