Охрид

• Креатор на темата Креатор на темата slasa
  • Време на започнување Време на започнување
200 души на мекици :eek: аман бе, кај Цеца немаше толку :ROFLMAO:
Со оглед на тоа што имаше повеќе "пара" мекици низ Охрид изминатиов период како и најразлични собиранки со повод, но и без, како на пример лабави викенди со над 20-30 луѓе, се испоставува дека вината се фрла и случаите се препишуваат на првите мекици, веројатно така им е најлесно на надлежните. Од друга страна пак, луѓето не знаат за стоп.. и покрај сите "лекции", наместо да извлечат поука и да научат од туѓите грешки, тие солат памет зошто некој дозволил такво нешто и е несовесен, и секако не престануваат да се групираат во огромен број и слават полуматури, четвртматури итн. Само кој да им објасни дека тоа што еднакво или дури и повеќе не почитуваат мерки, а сепак не се заразиле, дека тоа не ги прави совесни и паметни.

Со оглед на тоа што имаше повеќе "пара" мекици низ Охрид изминатиов период како и најразлични собиранки со повод, но и без, како на пример лабави викенди со над 20-30 луѓе, се испоставува дека вината се фрла и случаите се препишуваат на првите мекици, веројатно така им е најлесно на надлежните. Од друга страна пак, луѓето не знаат за стоп.. и покрај сите "лекции", наместо да извлечат поука и да научат од туѓите грешки, тие солат памет зошто некој дозволил такво нешто и е несовесен, и секако не престануваат да се групираат во огромен број и слават полуматури, четвртматури итн. Само кој да им објасни дека тоа што еднакво или дури и повеќе не почитуваат мерки, а сепак не се заразиле, дека тоа не ги прави совесни и паметни.
Јасно ми е, истото е и Битола.
Среќа засега нема некоја бројка за плашење Битола ама се си мислам дека топлото време и тие собиранки ќе си дадат плод за брзо време, се надевам дека грешам.

Што е приказнава со плажите? Јасно ми е дека имаше хаотични места ама не е ова малце отидено како престрога мерка?

Што е приказнава со плажите? Јасно ми е дека имаше хаотични места ама не е ова малце отидено како престрога мерка?
На сите плажи договорот за концесија им истече во 2017. Значи од тогаш до сега не е платено ништо, а се прави чист профит. Плус по завршувањето на договорот плажата треба да се врати во првобитна состојба, е сеа знаејќи го ова сите изградија цврсти градби, ги зацементираа и сеа малце потешко е нели да се отстрани се тоа.
И лани стигна соопштение за отстранување, и тогаш, како и годинава, бараа да ја дотуркаат сезоната па ќе ги средат работите. Општината им дозволи, заврши сезоната, легна парата на сметка, сите ветувања се заборавија. Сега пак се бара да се протурка сезоната. :)

Епа со сув газ риби кога сакаат да фаќат :D
На таа пара која ја вадат срамота е да се прават на Тошо.
Штета шо стварно некои плажи ќе ги затворат, Подпеш и Канео ми се омилени местенца во Охрид.

Све си во право. Ама сите тие собиранки беа по помалце луѓе, блиски пријатели и комшии 5-10 луѓе. Ова се 200 души, огромен кластер излезе од мекиците.

На сите плажи договорот за концесија им истече во 2017. .. Сега пак се бара да се протурка сезоната. :)
која сезона бара сега ???? како во Поградец уште пред неколку години Фино Лепо Булдожерот очисте се тоа поред езеро... они немаа Колектор, ама мисла се гради и бргу само НИЕ ќе бидеме ПРОБЛЕМОТ на Охридско езеро

Ако е кафето 120 ден во Карпош со поглед на бетонско игралиште, зошто да не е 140 во туристичко место со поглед на езеро.... Чуден народ...
А ќе им го ебам јас што ќе дадам 140 денари за едно кафе. И после тоа за некоја минута одма да ме фати стомакот... Со тие пари ќе си земам пол кило кременадли или евентуално 2 пива крали марко од литар и пол...

Во исчекување сум на почеток на кампања #JeSuisCubaLibre или #CubaLibreMatters од страна на охридската буржоазија која се навикна да плаќа нес од 120-140 денари и да се тутка на Кубалканика заедно со уште 2000 души. Да донираме за помош на Куба!
Толку патетични изјави видов по социјалниве медиуми од луѓе кои ги сметав за некој фактор ( правници посебно ), шо е работава, гратис флаша и маса давет од Куба ако ја споделиш изјавата нивна и изјавиш поддршка?

или #DaJaIsturkameUsSezonava Само багерот и со ред да фатет за Охрид не се секавам како беа ама овде Струга озурпираја ненормално зашо објект од цврста градба само Хотел Дрим беше надовор од патон Евро - Калишта кој и бил и требит да бидит некој вид граница кај мојт да се прает цврсти градби.

Во исчекување сум на почеток на кампања #JeSuisCubaLibre или #CubaLibreMatters од страна на охридската буржоазија која се навикна да плаќа нес од 120-140 денари и да се тутка на Кубалканика заедно со уште 2000 души. Да донираме за помош на Куба!
Толку патетични изјави видов по социјалниве медиуми од луѓе кои ги сметав за некој фактор ( правници посебно ), шо е работава, гратис флаша и маса давет од Куба ако ја споделиш изјавата нивна и изјавиш поддршка?
А пицеријана во централно градско подрачје? Уште 1200 дивоградби во Охрид кога ќе се рушат? Да не се разбериме погрешно, итоа како сум за средување на плажите и рушење на дивоградбите таму, ама на сите ни е јасно дека немат сите да се рушат, ко шо не се рушеле порано нити ќе се рушат неселективно во оваја мафијашка вукојебина.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom