Охрид

• Креатор на темата Креатор на темата slasa
  • Време на започнување Време на започнување
Мислам Охрид добива лоша репутација зашто луѓево од Скопје секогаш идат кога е најголемата гужва (како први Август) и тука и цените рипаат како луди и услугата е катастрофална.
Проблем е што не можеш да ги казниш, еднаш е океј, наредниот пат катастрофа. Не дека и во скопје го нема тоа, ама сепак има места кај што 20 пати сум влегол и сум ја добил истата услуга безразлика колку гужва имаат. Генерално со местава за јадење ми е најголем проблем. Исто ме интересира, имате ли некоја малска пекара или сендвичара асална, или сте осудени на жито леб и пинк пантер:D?
Епа тоа е затоа што газдите се лакоми, не можи да отвораш тераса за 100 гости а кујната е две метра и ставаш поналце персонал за да штедиш на плата, затоа и гужва се ствара и келнерите го јадат најповеќе.

Нека ги лупнат бе цените ко у скопски ресторани, али и услуга и квалитет нека бидат такви.
Ја повеќе сум идел ван сезона него на лето, и исто мислам дека тоа што го добиваш не вреди за парите. Што е доста чудно, во другите помали градови добиваш доста поише за парите :D

Ја повеќе сум идел ван сезона него на лето, и исто мислам дека тоа што го добиваш не вреди за парите. Што е доста чудно, во другите помали градови добиваш доста поише за парите :D
ја не би го споредувал Охрид со тие градови

у некои, да

Воглавно е подобра услуга и квалитет во Скопје.
У некои и Охрид е подобра.
Една од најлошите услуги во ресторани сум ја имал во Скопје, а многу често патувам по цела Македонија..
Келнер во Форца да ми се обрати со брат, земи си Александрија, терај си на сигурно( за вино се мислит), и париве од црква да не ги донесовте..( кафич на кеј по оставање на железни пари јер сметката беше 1342 денари).
Така да генералицијата е лоша, секаде во Македонија услугата не е ниво, то е факт, ама и македонштината наша е таква да сакаме за кафе и вода обична да не служат ко да сме богој.

У некои и Охрид е подобра.
Една од најлошите услуги во ресторани сум ја имал во Скопје, а многу често патувам по цела Македонија..
Келнер во Форца да ми се обрати со брат, земи си Александрија, терај си на сигурно( за вино се мислит), и париве од црква да не ги донесовте..( кафич на кеј по оставање на железни пари јер сметката беше 1342 денари).
Така да генералицијата е лоша, секаде во Македонија услугата не е ниво, то е факт, ама и македонштината наша е таква да сакаме за кафе и вода обична да не служат ко да сме богој.
Моето искуство со рестораните во Охрид ми вели дека услугата и квалитетот се пониски од Скопје, генерално. Не многу, али сепак пониски. А ти може да имаш друг впечаток, не викам не. Плус, ја гарант не сум ни бил у некои ресторани у Охрид.

Секаде можиш да начекаш лоша услуга, Скопје можи квалитетот е подобар, за услугата не можам да ја коментирам оти немам многу шетано низ Скопјето, последно знам келнерот го чекав да ме услужи 20 минути и морав од шанк да станам да си ја земам пијачката :)
Ама нормално тоа не е мерило дека секаде е така.

Секаде можиш да начекаш лоша услуга, Скопје можи квалитетот е подобар, за услугата не можам да ја коментирам оти немам многу шетано низ Скопјето, последно знам келнерот го чекав да ме услужи 20 минути и морав од шанк да станам да си ја земам пијачката :)
Ама нормално тоа не е мерило дека секаде е така.
ти најбоља услуга у мала Речица или Чаир, можеш да начекаш.

Деца шо немет шо да работат, средношколкци, луге шо ги избркале од работа не се келнери, то е факт. Не си го знат менито, дрски се, безобразни и забораваат што си им нарачал, секаде по Македоничкава ги има. И тоа е зато шо ние мислиме дека иаме туризам, вината е кај сите нас, нормално.
Автоматски споено мислење:

Крај краева, неморат да седиме по кафичи, ресторани, ланч барој. Земи си од дома, напрај си пикник, оди си во викендичка, напрај си скара, земи си сендвичи од дома, качи се на Галичица, уживај во Охрид од поинаква страна.. Ама инстаграмот ќе плачит ако не се сликаш со ајфонот сељачки на маса во Ликвид и нозете да ти се везеро.

Нека ги лупнат бе цените ко у скопски ресторани, али и услуга и квалитет нека бидат такви.

Е ова исто мислам. Ок нека се високи цените како во поскапи скопски ресторани ама и храната нека е на тоа ниво. Обично најчест случај е цени како во форца и амигос а храна и услуга како кафанине на боемска.

ти најбоља услуга у мала Речица или Чаир, можеш да начекаш.

ja poznale deka e od bt
Автоматски споено мислење:

Е ова исто мислам. Ок нека се високи цените како во поскапи скопски ресторани ама и храната нека е на тоа ниво. Обично најчест случај е цени како во форца и амигос а храна и услуга како кафанине на боемска.

a kirijata ista li e?

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom