Општи дискусии за ТВ серии

Член од
17 октомври 2011
Мислења
15.116
Поени од реакции
37.590
Една препорака од мене, иако веројатно и не е прв пат: за сите фанови на Lost, Fringe, The Leftovers и сѐ останато кај што Џеј Џеј Абрамс има вмешано прсти, но и за сите фанови на The Shawshank Redemption, The Green Mile, Stand By Me, The Shining, Secret Window, It, Pet Sematary, најново - на The Outsider... и сѐ останато инспирирано од делата на Стивен Кинг - морате да ја ѕирнете

Castle Rock!

Антологиска серија на Хулу, за тие што не знаат, во која секоја сезона е различна приказна, но секако се испреплетуваат ликови и настани, а и сместена е во истоименото фиктивно гратче од делата на Кинг. Во секоја можна епизода ќе најдете glimpses од делата на Кинг и од сите овие филмови кои ги спомнав погоре, и многу други. Мене серијата ми е вистинско бонбонче: одличен микс на драма, трилер, но и фантастика, баш многу наликува и на Lost, и на Fringe и на The Leftovers, во таа насока. До сега се излезени 2 сезони по 10 епизоди, и двете одлични! Те држат вкопан во екранот, и не ти даваат да ја исклучиш по завршување на епизодата. Баш како што за мене правеа трите од погоре. Знам дека серијава не е нова, одамна има и тема за неа тука, ама сега ги чистам заостанатите серии, па стигнав и до неа. Ја гледам вторава сезона, и си викам: морам уште еднаш да им ја предложам на Кајгана, зашто навистина штета е да го испуштат ова, според мене, ремек дело. Кај нас ја има на HBO GO, или едноставно симнете си ја, и уживајте.

Член од
14 август 2012
Мислења
1.708
Поени од реакции
738
Има ли некој гледано Outer banks, изгледав прва епизода, добро изгледа?

Sent from my iPhone using Tapatalk

Член од
5 април 2012
Мислења
8.152
Поени од реакции
8.946
Ова очекувам да биде одлично https://youtu.be/XQfeoRLvfqU

Кој не го мрзи во овие денови на карантин може и да си ја прочита книгата која што е ремек дело

Член од
6 септември 2007
Мислења
8.218
Поени од реакции
8.324
До сега сите серии што ги има извадено Аппле се чистка 10

Cannon

Doctor
Член од
22 март 2009
Мислења
5.101
Поени од реакции
5.841
Succession

Одлична драма за „приватниот“ живот на ултра богатите и нивните дворски игри во борба за тронот.
А зошто па ние како ултра сиромашни би ни било гајле за животот на ултра богаташиве?

Sent from my SM-A405FN using Tapatalk

Член од
9 мај 2018
Мислења
1.628
Поени од реакции
2.168
Der Pass го гледам, не е нешто специјал ама глуми наше девојче. Не ни знаев, на серијата се пофали дека е на печалба во Германија. :icon_lol:

Член од
17 октомври 2011
Мислења
15.116
Поени од реакции
37.590
За оние што гледаат Bodyguard вечер во 22.00 е финалето.
Ja izgledav u eden zdiv
Solidna, taman napraena za binge
Заслужен Златен Глобус за Richard Madden за улогата во The Bodyguard, фантастична серија

Sent from my SM-J510FN using Tapatalk
BBC продукцијата ти ја препорачувам, Killlig Eve, Bodyguard и a very English scandal Се одлични.
Само Bodyguard да не стане срање по првата сезона како пола од сериите на Netflix
Не ми се верува дека ќе има втора сезона

Sent from my SM-J510FN using Tapatalk
Bodyguard, The Blacklist
Не знам дали некој ја предложил Bodyguard. Заплеткана е таман колку што треба со доволно тензија и акција. Засега е излезена само 1 сезона со вкупно 6 епизоди, но со оглед на материјалот и темата телохранител, не знам дали и како ќе продолжат.
Поврзана е со тероризмот и актот РИПА 18 против кој е дел од јавноста, тајната служба и организираниот криминал, а кој го турка министерката за внатрешни, која пак има противници во и вон владата и полицијата.

Нејзин телохранител околку кој се врти приказната е Дејвид Бад, Роб Старк од ГоТ.
Сериозно дечки? Само толку? Shame on you all! Bodyguard заслужува цели хвалоспеви, посебни теми, да ја спомнувате во секое ново мислење, да хајпате луѓе да ја гледаат, а не вака, срамежливо. А стварно, цело време мислев: why the fuck никој не ја спомнал на Кајгана. А тоа имало што ја спомнале, ама онака: хм, солидна... ко демек опишуваат рандом епизода од Suits, рецимо. Алооо бре, па шта вам је? Ова е најдобрата серија од последниве 2 години што сум ја гледал. И пошто никој од вас не кажува, да не налетав случајно на Netflix на неа и да не ја изгледав само заради номинацијата за Еми за најдобра драмска серија, сега немаше ни да знам за неа.

Ќе следи и тема, I promise!

Kajgana Shop

На врв Bottom