Апсолутно.
Еве ме мене, џабе ми е факултет, џабе ми е професија професор. Работа нема. Приватно има колко сакаш ама не е платено, пази како професор по Англиски у приватни школе и слично, плата максимум ти е 18 000. И тој зависиш много од колко групе имаш, колко часови недељно. Еј, 18 000, осигуран на минималац, лапај си. Што су 18 000?
Дека има работа, има. Ама не е платена, не е сигурна, превише варијацие од работу до работу и од фирму до фирму, посебно приватно, негде си осигуран и сас придонеси како што треба, негде си на минималац, ресто руку.
За државно па не ми се ни збори, прошла гарнитура у Куманово што беше а неверују и сга да е сменето, ако сакаш како професор да се запослиш, дали средња, дали основна, значи небитно, треба минимум 5000 евра ако немаш људи да пројдеш поевтино за да се подмачкав руке на дотични рѓе. Значи 5000 евра, за да се запослиш, за да работиш нешто за кое си завршија школу, посветија време и труд, да си платиш за да работиш хД.
Страшно ме нервирав такви коментари и ме тригернуев кд ги читам, као свет е розов и не знам што, не е. Работа има ама по коју цену и што прифаќаш само за да работиш. Сга па сс овуј кризу још позаебано ќе биде да најдеш работу и не знам како можев такој ноншалантно да си фрљав коментари, абе брат па напушти работу, работа по СК има колко сакаш. Има мој курац, за 18 000 - 20 000 осигуран на минималац, ресто на руку и без платен пут и хранарину. Па и тој не ти е сигурно дали свак месец на време и редовно ќе га земеш хД.