(Кајгана избира) Најдобри серии на сите времиња

Статус
Затворена за нови мислења.

GavolRulz

hippopotomonstrosesquipedaliophobia
Член од
23 март 2008
Мислења
12.732
Поени од реакции
11.609
Boardwalk Empire - гласам за неа само пошто другата не ми е гледана. Не ми остави баш нај нај впечаток, многу долги, бавни и досадни епизоди беа повеќето.

Downton Abbey - иако не сум љубител на драми, оваа и СФУ ми оставија најголем впечаток. Колку беа погодени глумците за улогите кои ги играа, перфекција.
Други драми не би гледал повеќе.

Natan 3.0

Bitch Божји
Член од
17 февруари 2019
Мислења
1.598
Поени од реакции
5.064
Од The twilight zone имам само неколку епизоди изгледано и не сум баш меродавна да ја оценам, а од другава ниедна.

The X-files од вториот дуел затоа што е култна уфолошка серија со неповторливиот тандем Скали и Малдер и засега мистерии и паранормални појави кои дотогаш ниедна друга серија не ги обработила.

Skorp

That guy...
Член од
30 јуни 2010
Мислења
1.206
Поени од реакции
2.328
Boardwalk Empire - Другите ги немам гледано.

Член од
17 октомври 2011
Мислења
15.120
Поени од реакции
37.613
Прв дуел немам ништо гледано.

Втор дуел: се разбира, DOWNTON ABBEY, според мене, најдобрата костимирана драма некогаш направена. Тоа беше еден одличен приказ на едно време, на една култура... поточно, на двете страни на едно време и на една култура. На класните и политичките судири, на животот кој почна рапидно да се менува, на отфрлањето на старото и прифаќањето на новото... Прекрасни сетинзи и камера, извонредна глума и карактери, сценарио какво ретко се гледа, реплики со толку длабочина, смисла, но и хумор, и истовремено еден начин на изразување каков што денес е невозможно да се слушне, никаде, никогаш. Вo Downton Abbey дури и слугите без никакво формално образование имаа елоквентен начин на изразување, што само покажува колку некои вредности се изместени низ историјата. За мене Downton Abbey ќе остане запамтена како една од најдобрите серии воопшто, некогаш направени!

Член од
26 февруари 2016
Мислења
5.419
Поени од реакции
13.591
1. The Twilight Zone - една од најдобрите серии на сите времиња и сигурно во топ 3 највлијателни. Огромен број на СФ, хорор и трилер филмови и серии се инспирирани директно од неа. Веќе е над 60 години стара а голем дел епизоди уште не губат од вредноста. Епизоди како The Eye of the Beholder, Nightmare at 20.000 Feet, Time Enough at Last, The Hitchhiker... буквално ме имаат извадено од петици и ми имаат оставено огромен впечаток. Лектира е серијата за секој фан на СФ и хорор. Можам до утре да ја фалам пошто стварно „култна“ е мал збор за TZ.

2. The X-Files - ова е па за мене "Twilight Zone во мало“. :) Никогаш не најдов време да ја гледам целата. Дури мислам дека имам гледано и премалку епизоди, ама што да се каже друго освен дека е СФ класика - легендарни ликови, одличен кастинг, легендарна музичка тема, мистерии...

Psyside

Nocturnal
Член од
30 јануари 2009
Мислења
18.743
Поени од реакции
18.492
Аууу, ме убивте со ова, нема шанси.....Downtown VS X-Files, ова ми е многу тешко за избор, двете серии се неверојатни, па така сепак ќе се одлучам да не гласам.

За другиот дел полесно, Twilight Zone.

:cuc:

1. The Twilight Zone - една од најдобрите серии на сите времиња и сигурно во топ 3 највлијателни. Огромен број на СФ, хорор и трилер филмови и серии се инспирирани директно од неа. Веќе е над 60 години стара а голем дел епизоди уште не губат од вредноста. Епизоди како The Eye of the Beholder, Nightmare at 20.000 Feet, Time Enough at Last, The Hitchhiker... буквално ме имаат извадено од петици и ми имаат оставено огромен впечаток. Лектира е серијата за секој фан на СФ и хорор. Можам до утре да ја фалам пошто стварно „култна“ е мал збор за TZ.
Spot on :aplauz:

Последно уредено:
Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom