(Кајгана избира) Најдобри серии на сите времиња

Статус
Затворена за нови мислења.

Tegla

Interista
Член од
20 февруари 2012
Мислења
5.118
Поени од реакции
9.068
Band of Brothers

Six Feet Under - Прејака серија со одличен баланс на сатира и драма. Иако серијата има уникатна приказна, таа е ставена во втор план а фокусот е на развојот на ликовите. Најслична до оваа серија ми е Shameless.

Член од
17 октомври 2011
Мислења
15.120
Поени од реакции
37.613
Ко што реков, првиот дуел е масакр! Две одлични серии. Но сепак мојот глас оди за The Killing која побуди многу повеќе емоции кај мене. Таква атмосфера создаде што после неа сите останати серии со слична тематика ги споредувам исклучително со неа. Финалето на втората сезона ми е едно од најубавите финалиња на серија, воопшто, заедно со финалето на SFU, за која гласам во вториот дуел. SFU е една од најдобрите серии кои сум ги гледал во животов. Серија која помести бариери, која многумина натера да гледаат малку поинаку на смртта. Серија во која имаше сѐ: и тага, и среќа, и трагедии, и хумор, со која и плачевме и се смеевме... И пак ќе речам, со едно од најубавите финалиња ever. Сиа :love:

Natan 3.0

Bitch Божји
Член од
17 февруари 2019
Мислења
1.598
Поени од реакции
5.064
Само за Six feet under ќе си го искористам правото и ќе дадам еден т'нок полуглас, затоа што имам изгледано некоја епизода со полуотворено око од неа, од другиве немам ѕирнато ништо/нада/компир.

old_School_mk

Програмер, гејмер, psy-trance уживател
Член од
11 август 2009
Мислења
6.160
Поени од реакции
5.938
Прв пат слушам за "The Killing" и овие неколку што ги прочитав што гласале за неа мислев дека ја немаат гледано "Band of Brothers". Најискрено се надевам дека е тоа случајот пошто не ми се верува најдобрата серија на imdb (ако ги игнорираме документарните Planet Earth) да биде надгласана од некоја серија што не е ни во топ 250. Јас гласам за Band of Brothers.

Од вториот дуел за Six Feet Under.

И 2те серии ми беа на листата со гласови btw.

Член од
23 ноември 2011
Мислења
14.322
Поени од реакции
32.864
Six Feet Under на слепо гласам оти само пофални работи сум читнал на форумов за неа.

За првиот дуел, оригиналниот Killing ми се симнат пред една недела, чека погоден термин да почнам да го гледам, така да нема да дадам глас тука.

Psyside

Nocturnal
Член од
30 јануари 2009
Мислења
18.743
Поени од реакции
18.492
Почнаа тешките дуели...

SFU
The Killing

Статус