Epa toa e toa uste i nikot ti e model od proizvoditel (Ucrown) se gleda kako te spremile vo salonceto na galickive od botovive. tie tabeli od finci i nefinci frli si gi vo korpa zasto postoi vo svetot edna institucuija vo koja site renomirani proizvoditeli clenuvaat i se vrsat regularni testiranja i se vika Eurovent ima i Keymark itn.. za da nema vakvi sajtcinja so sporedbi koj kolku plati tolku ke bide najdobar.
A da mi reklamirate greac i da merite potrosuvacka pa ok bilo e non sense kaj inverter klima ured. tie greaci trebase od damna da se istorija kaj site inverter klima uredi, samo kaj nas se dopolnitelna oprema
Toa e me probi po nikot sum vraboten vo Gree mora marketing da se pravi takov dogovor imam potpisano, a za tvoe info ucrown mi e nikot poradi toa sto sakav nesto da prasam vo vrska so klimata koga ja zemav odnosno accountot e otvoren namenski za da gi falam gree hahahha me iznasmea so rezoniranjeto ama toa e si gi povrza rabotite kako ti odgovara samo premnogu mrtva bese temava so denovi i samo covek malku da ve pecne odma se palite i ripate dve stranici za nepoln den kontra kinezi hahahha
A eurovent institucijata kako i site institucii bar za mene e orentaciona alatka a ne merodavna vo realen uslovi kako ke se odnesuvaat klimite taka da zdravo za gotovo mnogu poveke gi zemam informaciite od fincite koi sto se vekovi pred nas a nie sme prvi vo sve samo od pozadi za sve se razbirame eve kako sto gleas i za klimi 2189strani polemizacii ima....prasanje na vreme e koga ke se otvori ministerstvo za sveznalost kaj nas
i da se navratam na linkovite sto gi postaviv od koi sto vtoriot i tretiot se od scanoffice firma koja sto posti od 35 36 godini i ima godishen obrt od 55 milioni evra godishno i se lideri za site nordijski zemji kade sto tamu klimite treba da grejat a ne da duvaat 35 stepeni i da trosat 300 400w......taka da toa "sajtce" na scanoffice ima mnogu poveke iskustvo za klimi odkolku neprofitnata eurovent da ne ispadne za nekoja godina isto kako sto bese do NEDC i sea WLTP e poprecizen standard vo merenje na potrosuvacka na gorivo.
Kako i da e scanoffice prodavaat japanci vo preden plan no prodavaat i kinezi kade sto samite gi testiraat i kazuvaat deka amberot e mnogu podobra klima od bilo koj model na Mitsubishi, Toshiba ili Panasonic...
Nema sto da se dokazuvame tuka kazano i dokazano e sve pred nie voopsto da znaeme sekoj so svojot izbor, jas sum prezadovolen izduv min 50stepeni prosek 55, max 66 so 750w potrosnja na 52 stepeni izduv za mene e toa super klimata ja zemav da me gree a ne da me duva laden veter za toa ke zemev ventilator od plasticarska toj bar ke trosi 150w max
A na prviot link ima ubavo koja kakov COP vadi na -15 20 30 nekako kinezov ispaga odlicen vo sporedba so japoncite
p.s eurovent se postuva samo vo evropa a sto pravime so najgolemiot pazar Amerika tamu go zemaat li vo predvid voopsto, i me cudi edna rabota a sigurno ima zasto Gree ima pretezno eurovent za VRV sistemite a za obicnite klimi nema.A jas na kraj kraeva sum kraen korisnik nesto mnogu ne se razbiram vo klimi me interesira da me gree vo zima i ladi vo leto ama od toa sto sum videl so strelec nemozete na kraj da iskocite posto odma so fakti ve pobiva hahha aj bar zivna forumov vo odbrana na ednite ili drugite kako i da e se nadevam deka sekoj korisnik e zadovolen od svojata klima kakov i izbor da napravil, jas bar sum