- Член од
- 9 јануари 2006
- Мислења
- 5.649
- Поени од реакции
- 7.490
Со никнејм Длгио незаслужуваш ни појше респект...не па дискусија, вакви како тебе тука прошле со лопати да ги собираш и веќе видено.Нивото на дискусија сепак е на помалку завидно ниво од Ваша страна, сепак тоа е одлика на домашна култура и Невоспитание, додека за моето ниво на едукација(знам да читам,пишувам и толкувам и на повеќе јазици впрочем тоа ми е и струка) би било сигурно поголемо од она основното кое се карактеризира со употреба на примитивни и вулгарно навредувачки зборови кои како што гледам не се штедиш да ги дадеш гратис? Срамота е кога не се држи основното ниво на дискусија, остави ти товите Брентови и нели Шутраците кои што сме по форумов? О ти Богу на климатизацијата. Во секој случај секое добро до тебе кој и да си што и да си
Немаш многу постови за да се разбрере зашто си зачленет Фебруари годинава. За еден месец одбра и клима...
Од Авион се гледаше дека си трол за Тошиба. Би рекол Lithium2.
Или ова....нафрлаш модели за да накрај го засолиш со прикаската за Кинез Јапанец и спомнеш Грее...затоа и си шутрак, зашто од Авион ви се гледа дека си пратен Трол, Тошиба си била Тошиба си напишал, па ти што клима не си видел у живот ли треба да го кажеш тоа....ама битно си го напиша како што ти кажале...Од она што го увидов на терен е следново:
Кинеските претставници многу посмело и некако нереално укажуваат дека нели греат на минус 22,25 итн и тн, што ме подзамисли малку, зошто кај подокажаните претставници и посериозни компании (нема да именувам кои фирми) некако многу пореално презентираат со бројки и факти околу потрошувачката, околу самиот уред и неговото однесување на соодветни температури. Исто така ме загрижуваат и оние гаранции 5,7 или 10 години - а сепак не се безусловни, туку сепак има нешто што мора да се доплати или да не важи во одредени услови. Истото е во поглед на чекањето доколку нели го купиш поаскуваниот модел и неговата монтажа - за одредени кинески модели бев известен дека се чека и до месец- два за испорака и монтажа. Можам да замислам колку би чекал за сервис недај боже. Се уште не ми е јасно зошто се даваше толку фокус на тие греачи на што се не вградени како би кренале рејтинг на брендот и продаваност, а нигде не те известуваат него мораш да читаш по хрватски или по други форуми, дека секој додатен грејач крева и потрошувачка и на вака блага зима како што е оваа. Па нели се бориме да го заштеди ме секој киловат.
Како прво ставањето во исти кош на овие наведени модели по критериум - состојбата на твојата кредитна картичка и кој на колку рати давал само покажува за НЕлочигноста на твојата (би рекол и погруб збор) али ај само ке кажам погрешна ПР одлука која нема да ги засени другите модели што си навел на што твојот ПР штаб циља.
Се мислам помеѓу неколку опции и тоа би биле следниве:
-Daikin FTXB-C 5 kW и DAIKIN SENSIRA FTXF-A 3,5kw
-Мitsubishi Electric MSZ-SF50VE 5,5 kW и Mitsubishi Electric MSZ-SF35VE 3,5 kW
-TOSHIBA RAS-B16PKVSG-E SUZUMI и TOSHIBA RAS-B13BKVG-E1
Ме советуваа да размислам и за GREE, но сепак мислам кога веќе ке ги користам како примарен уред за греење дека не треба да се иде на кинези, сепак на долги патеки Јапонец си е Јапонец. Исто така би сакал да посочам дека на некои страни налетав на дискусии дека за Daikin многу од битните делови а некаде се споменува и дека AIRFEl произведува се за нив, па ме заплаши тоа и некако се ме тера дека Toshiba си е Toshiba, башка многу убави зборови имам за нив од луѓе што ги познавам а веќе 5 година ги користат.
Последно уредено: