Na blgarski obacheEurovjant
Na blgarski obacheEurovjant
Засега не сака ни да помисли, моментално 0 степени и по малку сув снегKe padne muabet za defrosti na 23 mart..
Na topol den kako vcera nad 15C i netreba greenje pa klimite (site) pocesto se Off nego ON.Како да направам подолго време да дува а не на секое уклучи исклучи.
5min i trebaat zasto klimata ima Cold Air Zastita (da ne duva so laden vozduh) koga e postavena vo mod Greenje, drugo e vo mod ladenje, togas odma ke pocne da duva.2. Дали навечер кога одам да спијам (во друга соба), да ја исклучам на стендбај или само да ги намалам степените? Или да ја префрлам на Sleep мод, (кој што засега не ми е познато како функционира) ? Што е подобро за климата и поекономично?
Бидејќи на сабајле ако била вечерта исклучена, тогаш и требаат 5 минути за да почне да дува.
Eve da ti odgovaram na dezinformacijata sto ja plasiras.Здраво дечки,
Пред некој ден зборев со мои комшии конкретно околу гаранциите и сервисните услуги, како што знаете јас веќе користам Тошиба и генерално сум презадоволен од досегашната соработка со фирмата која што ми ја продаде а воедно разбрав и дека е и генерален застапник за овој бренд на целава територија. Е сега она што ме заинтригира кога влеговме во дискусија зошто Тие веќе 3 година користат инвертер од брендот ГРЕЕ - модел Виола. Греат добро изолирана дневна со ПВЦ прозори и генерално се загреани но некако не се задоволни од потрошувачката. Она на што ми укажаа е дека наводно тие 10 години што толку бомбастично се кажуваат како гарантен рок додека ја купиш опремата е сведено на милост и немилос на монтерот што ќе ќе ти ја монтира и ќе молиш бога да не треба да ти доага да ти продужува гаранција во сезона кога конкретно може и да ти отиде гаранцијата доколку нели ради нивна презафатеност отиде денот Д за заверка кој секако чини 800 ден. годишно - а е класичен чек ап и чистење филтри. Поентата ми е ако се плаќа 9 години по 800 ден тогаш и самата клима веќе стамува поскапа за 7200 ден. Да не должам многу тие 7200 денари долгорочно дадени за да чекаш некој да ти чкртне гаранција и смени филтри мислам дека се пари фрлени во ветер и пласибо ефект на некаква си заштита на нашиот ни драг уред, а доколку се доплатат бујрум асален сервис и одржување на ниво.
Толу имав да кажам само сакав да споделам искуство у денови на изолираност и вишок на време за полемизирање и читање.
Позз
Maaalce lici na "vo denovi na izoliranost da srabotam malce od doma pro-toshiba, anti-gree marketing..."Здраво дечки,
Пред некој ден зборев со мои комшии конкретно околу гаранциите и сервисните услуги, како што знаете јас веќе користам Тошиба и генерално сум презадоволен од досегашната соработка со фирмата која што ми ја продаде а воедно разбрав и дека е и генерален застапник за овој бренд на целава територија. Е сега она што ме заинтригира кога влеговме во дискусија зошто Тие веќе 3 година користат инвертер од брендот ГРЕЕ - модел Виола. Греат добро изолирана дневна со ПВЦ прозори и генерално се загреани но некако не се задоволни од потрошувачката. Она на што ми укажаа е дека наводно тие 10 години што толку бомбастично се кажуваат како гарантен рок додека ја купиш опремата е сведено на милост и немилос на монтерот што ќе ќе ти ја монтира и ќе молиш бога да не треба да ти доага да ти продужува гаранција во сезона кога конкретно може и да ти отиде гаранцијата доколку нели ради нивна презафатеност отиде денот Д за заверка кој секако чини 800 ден. годишно - а е класичен чек ап и чистење филтри. Поентата ми е ако се плаќа 9 години по 800 ден тогаш и самата клима веќе стамува поскапа за 7200 ден. Да не должам многу тие 7200 денари долгорочно дадени за да чекаш некој да ти чкртне гаранција и смени филтри мислам дека се пари фрлени во ветер и пласибо ефект на некаква си заштита на нашиот ни драг уред, а доколку се доплатат бујрум асален сервис и одржување на ниво.
Толу имав да кажам само сакав да споделам искуство у денови на изолираност и вишок на време за полемизирање и читање.
Позз
Epa drugar dobar izbor si napaj so klimata. Osven sto e poekonomicna isto e daleku pokvalitetna pa nemat potreba od servisi nitu pak frlanje pari za potpisi i pecati. Kaj mene na rabota imam 3 toshibi so matet non stop leto zima i neznaet so e servis. Rabotam tamu veke 8 god a tie neznam koga bea montirani sigurno uste nekolku godini unazat. To e toj kvalitet so nemat somnezi. Poz..Здраво дечки,
Позз
Купив Тошиба- - зашто верувам во брендот како докажан и од искуствата на моето опкружување од моите најблиски кои што верувам не се обидуваат нешто да ми наметнат или продадат. Значи уредите што ги имаа без разлика што некои од нив биле најобични клими(не инвертери) и не само од отој подокажан бренд како што напоменав и во првиот пост има генерално 3-4 асални брендови ги користат или ги користеле повеќе од 11 години - не 10. Кои се ветувањата дека фирмата ќе постои и ќе ти важи гаранцијата дека во наредните 10 години нема да се смени нешто(многу голем и нерелаен период е). Ако го знаете законот за потрошувачи и правата на клиентот многу повеќе ќе ви биде јасно колку сме незаштитени и какви се можни манипулации можат да се толкуваат со гаранциите. Постоеше и Фонко како што знам па каде е сега??? Зборам за друга поента што се надевам доколку не ми продавате и зборувате од аспек на краен корисник,а не во улога на комерцијалист или сервисер на брендот. Значи секако дека ќе му верувам на брендот и затоа возам Голф 5 и не би го сменил за ништо друго. освен за понов голф Ме интересира колку од нас што сме нели презадоволни од сите тие копи паст кинески технологии возат GREAT WALL или некое друго кибритче од кола?Eve da ti odgovaram na dezinformacijata sto ja plasiras.
Denot D nemoze da pomine ako nekoj prijavi redoven servis. Avtomatski so denot na javuvanje, garancijata e veke prodolzena, nezavisno koga ke dojdat od servis.
Za 800 den godisno, e gratis da dobies garancija na celiot ured. Pobaraj go toa od uvoznikot od Toshiba i ke vidis deka NIKOGAS nema da ti ja dadat, duri i da platis 1500 den. Zosto, najdi si sam odgovor.
Posle 9 godini, ako nedej boze i stane nesto na klimata, ili ke bide napravena ili ke dobies nova. Za 7200 imas NOVA KLIMA so Gree, a ti kupi si posle 3-ta godina nova Toshiba za 50'000.
Se mesaat babi i zabi, Fonko ne bil nikogas proizvoditel, najobicen OEM brend t.e. nalepnica.Купив Тошиба- - зашто верувам во брендот како докажан и од искуствата на моето опкружување од моите најблиски кои што верувам не се обидуваат нешто да ми наметнат или продадат. Значи уредите што ги имаа без разлика што некои од нив биле најобични клими(не инвертери) и не само од отој подокажан бренд како што напоменав и во првиот пост има генерално 3-4 асални брендови ги користат или ги користеле повеќе од 11 години - не 10. Кои се ветувањата дека фирмата ќе постои и ќе ти важи гаранцијата дека во наредните 10 години нема да се смени нешто(многу голем и нерелаен период е). Ако го знаете законот за потрошувачи и правата на клиентот многу повеќе ќе ви биде јасно колку сме незаштитени и какви се можни манипулации можат да се толкуваат со гаранциите. Постоеше и Фонко како што знам па каде е сега??? Зборам за друга поента што се надевам доколку не ми продавате и зборувате од аспек на краен корисник,а не во улога на комерцијалист или сервисер на брендот. Значи секако дека ќе му верувам на брендот и затоа возам Голф 5 и не би го сменил за ништо друго. освен за понов голф Ме интересира колку од нас што сме нели презадоволни од сите тие копи паст кинески технологии возат GREAT WALL или некое друго кибритче од кола?
Не е поентата да се расправаме не знам какви теми и дискусии имало порано на поглед гаранцијата, но она што сакав да потенцирам е дека требаат нештата да се гледаат од повеќе аспекти.Еве ако се навлезе подлабоко од економско практичниот дел -нешто со толку агресивен маркетинг -нема ќоше што не продава кинез - зарем не ве фаќа страв дека еве работеле 4-5 години и сите уредно плакале продолжена гаранција, и сакате да ми кажете дека еден сервис глобално може да го поднесе тој терет?? Само маркетиншки трик ништо повеќе.Ја пре домот би си го осигурал годишно за тие 800 ден. Греењето е битна ставка во опремувањето на домот и треба да ни е јасно дека и да се вложи малку повеќе е за наше добро
Доколку Ломото се намести на повисока температура, дали и температурата на издув ќе биде повисока или нема врска?Se mesaat babi i zabi, Fonko ne bil nikogas proizvoditel, najobicen OEM brend t.e. nalepnica.
Gree vo MK ima uste od pred 20godini, Fonko nekoi serii gi pravese vo Gree, se uste rabotat perfektno.
Pred da se kaze nesto treba da se proveri, procita.
Sekoj sam ke si odluci sto e za nego najdobro.
Sepak najgolem marketing e cena/kvalitet, tuka zasega Gree nema seriozen konkurent.
Da, ke bide.Доколку Ломото се намести на повисока температура, дали и температурата на издув ќе биде повисока или нема врска?
Sent from my Redmi 4 using Tapatalk