Harald
King of Norway
malku e edna korona za ovoj svet. tolku od mene na temataБарале по два цедени портокали наместо еден, па и смути плус и кафе...
![]()
Sent from my Mi A1 using Tapatalk

Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
malku e edna korona za ovoj svet. tolku od mene na temataБарале по два цедени портокали наместо еден, па и смути плус и кафе...
![]()
Sent from my Mi A1 using Tapatalk
Кажаа на вести (на радио) прееска број за пријавување на несовесни, ама не го запишав ...Пријавава од гугл докс што ја ставивте погоре повеќе не функционира. А дефинитивно ќе ги охрабреше луѓево да пријават несовесни, потенцијални коронаши. Има некоја алтернатива?
Знам.
Јас сум многу свесен и подготвен за лошо сценарио.
Постот го пишав баш поради тоа.
Вирусов е далеку од шала.
Али јас немам ни 50% од тоа што го очекував.
Мора смирено и трезвено,да не се удирате у паника!
Нема да е крај на свет,иакпќо евентуално префатите
За тестирање мислам да, и да исполнуваш и други услови. Контакт со заразено лице, контакт со повратник од ризични земји, кашлица, отежнато дишење.Како беше ова со температурата, треба ептен висока - над 38,5 да оди или? Пошто почнав да качувам 37,2 иам моментално, па да знам да си пратам како ќе се движи во текот на денот.
Така пишува и South China Morning Post, и некои презеле од нив.[незнам колку е легит постов али еве што вика]
Според тоа, истражувачите велат дека најзагрозени се оние со крвна група А, додека најотпорни се оние со нулта крвна група.
![]()
Кинеските научници со ново откритие: Кажаа која крвна група е најзагрозена, а која е најотпорна на коронавирусот
Луѓето со крвна група А се најподложни на зараза со коронавирус, додека оние со крвна група нулта се најотпорни, покажува резултатот од истражувањето на група кинески научници кој бил објавен на сајтот medRxiv.press24.mk
Интересна работа ова новинарството еј. Му текнало на некој новинар од инфомакс во прашање кон Филипче да каже неточна информација, без да ја провери, наседнал на рекла казала муабети. Следниот ден твитерџии кои чекаат нешто да се случува за да објават и да им се полни егото со лајкчиња, исто така нема да ја проверат информацијата и ќе ја објават. И така сите ќе споделиме и ќе си праиме лажна слика за нешто, ќе си најдеме нова занимација да си коментираме и да се чудиме. Големо извинување до овој Бапчо што му пропадна твитот, јас како патник на истиот авион можам да му кажам дека јас и луѓето со мене не биле дел од никакво договарање да не се кажува на граница дека се доаѓа од Италија, ниту сум слушнал некој да се договара, така да ова СИТЕ паѓа во вода. На граничниот премин прво што кажавме беше дека доаѓаме од Италија и дека спремни сме за тестирања и да потпишеме било што за изолација, уште пред да го дадеме пасошот. Понатаму што следуваше напишав во претходниот мој пост. Во авионот имаше вкупно 30 патници, од кои максимум 10 беа Македонци.
Е ајде сега кога сте глупи и двајцата, да кажеме едно можно сценарио како стигнало до оваа лажна патка од вест. Некои две типки мајка и ќерка, отишле на граница, ги прашале дали доаѓате од Италија рекле не, кога им видел пасошот видел дека се од Италија, и кога ги фатил во лага, тие рекле дека сите од авионот така се договоривме блабла. Тој службеникот на граница веројатно пријател на новинарот од инфомакс, му се јавил “еј брат што се деси денес леле овие сите се договарале во авион да лажат“.... Вие само продолжете да си споделувате фејк непроверени вести, нека се полнат сите почетни на фб со вакви твитер досетки, во позадина нека се сите информации за превенција и лекување на вирусот. Браво Бапчо, браво новинару од инфомакс.
![]()
26 zaboleni top so tendencija ovaa brojka da raste.Abe zatvori sve samo prodavnici i bolnici da rabotaat samo ova e lekot.Ama ne ne bilo ova ko u Italija pa bas zatoa be debili da ne dojde do toa
Sent from my SM-A505FN using Tapatalk
Da bas taka deka ocekyvaat da se zgolemuva i si furaat po staro akoТака кажа на прес? Значи свесни се т.е очекуваат уште?
Дада Пеџа, дома сум со мајка ми, она зема одмор од работа кога се вратив. Не би сакал да сум закана за никого, а и никој да е закана за мене. Него немам ништо потпишано, ниту некој проверува дали стварно сум во изолација, што е доста опасна работа, еве јас почитувам, ама тешко дека 100% сите што се вратени од некаде би почитувале. Особено сега кога не е само Италија опасност, туку буквално се е опасност, па и пензионерска тура во Србија што оделе нашите баби може да е опасност, можеа многу посериозни да бидат кога се во прашања нашите граници, еве ги затворија, се надевам не е предоцна.Супер.
Само да прашам, во изолација сте?