Интересна работа ова новинарството еј. Му текнало на некој новинар од инфомакс во прашање кон Филипче да каже неточна информација, без да ја провери, наседнал на рекла казала муабети. Следниот ден твитерџии кои чекаат нешто да се случува за да објават и да им се полни егото со лајкчиња, исто така нема да ја проверат информацијата и ќе ја објават. И така сите ќе споделиме и ќе си праиме лажна слика за нешто, ќе си најдеме нова занимација да си коментираме и да се чудиме. Големо извинување до овој Бапчо што му пропадна твитот, јас како патник на истиот авион можам да му кажам дека јас и луѓето со мене не биле дел од никакво договарање да не се кажува на граница дека се доаѓа од Италија, ниту сум слушнал некој да се договара, така да ова
СИТЕ паѓа во вода. На граничниот премин прво што кажавме беше дека доаѓаме од Италија и дека спремни сме за тестирања и да потпишеме било што за изолација, уште пред да го дадеме пасошот. Понатаму што следуваше напишав во претходниот мој пост. Во авионот имаше вкупно 30 патници, од кои максимум 10 беа Македонци.
Е ајде сега кога сте глупи и двајцата, да кажеме едно можно сценарио како стигнало до оваа лажна патка од вест. Некои две типки мајка и ќерка, отишле на граница, ги прашале дали доаѓате од Италија рекле не, кога им видел пасошот видел дека се од Италија, и кога ги фатил во лага, тие рекле дека сите од авионот така се договоривме блабла. Тој службеникот на граница веројатно пријател на новинарот од инфомакс, му се јавил “еј брат што се деси денес леле овие сите се договарале во авион да лажат“.... Вие само продолжете да си споделувате фејк непроверени вести, нека се полнат сите почетни на фб со вакви твитер досетки, во позадина нека се сите информации за превенција и лекување на вирусот. Браво Бапчо, браво новинару од инфомакс.