Фан Клуб: Јувентус

• Креатор на темата Креатор на темата G@rfielD
  • Време на започнување Време на започнување
20200124_201917.jpg

Фали уште едно here we go!!! Не сум го гледал каков играч е, али неможе да биде полош од Де Шиљо... Right? :unsure:

Прегледај го приврзокот 230451

Фали уште едно here we go!!! Не сум го гледал каков играч е, али неможе да биде полош од Де Шиљо... Right? :unsure:
Знам пред 2 сезони го величеа на велико само што имаше проблеми со темперамент во смисла тешка будала...е сега шо како се случи не знам
Автоматски споено мислење:

#BorussiaDortmund & #Juventus held talks all night long. The offer is 20mln€ while #Juve wants 30-40 mln€. With many bonusses, the clubs could find an agreement.

[Corriere dello Sport]

Yes, I was close to leaving #Juve in the summer. The club was thinking about it. I still have 2 years left on my contract. Let’s see what #Juventus want to do.

I’m here, at a club that has treated me well and I’m happy. #Sarri’s arrival has helped me, he wanted me to stay, which gave me strength.... I knew he could help me bring out the best in myself. [Dybala]

The competition is high, the games are many, so you cannot think of always being a starter. If I play I am happy, if a teammate who is better is on the pitch, I am happy for him. [Bentancur]

The match against #Napoli is a challenge that is always worth three points and that we must win, because the margin on the pursuers is not much. [Bentancur]

Layvin Kurzawa's career:
2 Clubs
209 Games
16114 Minutes
20 Goals
29 Assists

Mattia De Sciglio's career:
2 Clubs
241 Games
19292 Minutes
3 Goals
4 Assists

Последно уредено:
Paulo Dybala admits he was “close to leaving” Juventus over the summer, with Tottenham Hotspur and Manchester United waiting.

They never did manage to agree personal terms or a transfer fee and Dybala has now become one of the best players in the Juve squad this season.

“I was close to leaving,” the Argentina international told The Guardian. “That was in the club’s thinking, I knew. Until the last minute, we were waiting.”

A move is not going to happen in January, but could he try again for the Premier League in future?

“I have two years left on my contract. That’s not a short time but it’s not a long one either. We’ll see what plans Juventus have, if they think I might leave in the next market or if they want me to stay.

“That’s a decision for the club to make. It’s hard to know because things change in a second. But I’m here, at a club that has treated me well; I’m happy, comfortable.

“[Maurizio] Sarri’s arrival has helped. He wanted me to stay, which gave me strength when we didn’t know what would happen. I knew he could teach me, help me bring out the best in myself.”

La Joya already has 11 goals and seven assists this season and is relishing Sarri’s quick-passing approach after years of Max Allegri.

“Without the ball, I get bored. If I go a long time without a touch, it’s like I’m lost, I lose track of the game. I’m fortunate to be in a team that wants possession, where everybody is technically good, with so many players high up the pitch, lots of opportunities to get on the ball.

“You’re not thinking: ‘I’ve got one, maybe two chances per game, I have to do something good.’ No. You lose the ball and get it back again. [Miralem] Pjanic gets more than 120 touches per game.”

Totally confirmed. Kurzawa to Juventus, De Sciglio to PSG. The swap is going to be completed soon. Personal terms agreed and the two clubs are now completing last details. Welcome Kurzawa

Emre Can-Rakitic exchange deal is being discussed between Juventus & Barcelona. [Sky]

Последно уредено:
Не си единствен шо го нема гледано.

Прегледај го приврзокот 230508

Добро бе, шо се дешава со управата на тимов?

Епа управата сака тренерот да ја врши само тренерската работа во екипата и да не се меша во трансферите... така функционирале одсекогаш работите во Италија барем. Несакаат да бидат како во Англија каде тренерот доставува листа на играчи кои ги сака во тимот, а менаџментот е должен тие желби да му ги исполни.

Конте не ќутеше и затоа летна од клубот, Алегри ќутеше по овие прашања затоа и секогаш имаше поддршка од управата, а еве гледам дека и Сари не се буни многу, си ја гледа работата.

А и вака и така Јувентус има екипа за да состави комотно 2 тима, такада барем засега сеуште се добри во она што го работат.

Епа управата сака тренерот да ја врши само тренерската работа во екипата и да не се меша во трансферите... така функционирале одсекогаш работите во Италија барем. Несакаат да бидат како во Англија каде тренерот доставува листа на играчи кои ги сака во тимот, а менаџментот е должен тие желби да му ги исполни.

Конте не ќутеше и затоа летна од клубот, Алегри ќутеше по овие прашања затоа и секогаш имаше поддршка од управата, а еве гледам дека и Сари не се буни многу, си ја гледа работата.

А и вака и така Јувентус има екипа за да состави комотно 2 тима, такада барем засега сеуште се добри во она што го работат.
Алегри не ќутеше баш ама ок

Rodrigo Bentancur returns from a three-match ban and has been shown to make the difference with forward runs.

“I still feel Sami Khedira is the best at making forward runs, but Bentancur is certainly learning. He brings balance to the side with extraordinary dynamism and is growing day by day. He is extremely important right now, because he allows us to play in a variety of different ways.”

Sarri famously wants little to do with the transfer market and confirmed as much when asked about the swap between Mattia De Sciglio and PSG left-back Layvin Kurzawa.

“I don’t know. The director told me this is an idea. I saw him play a couple of times while having dinner with my family, but that’s very different to studying him, so I don’t really know the player very well.”

Не ми се бендисва мене кога тренер е со став - дај шта даш.

То дека така функционирале работите во Италија воопшто не е точно. Уствари не е до државата, туку тимот колку е сериозен, а во сериозен тим има комуникација меѓу менаџментот и тренерот, што е потребно од играчки кадар, дали и колку е изводливо, еден куп фактори.
Конте не беше избркан, сам си замина ( ни јас ни ти не знајме од кој причини, вероватно се трансферите ама можиме само да шпекулираме) ама ете го пак се заедно со Марота, и сигурен сум дека има барања и горе долу му се исполнети во зависност од можностите, така да во вода ти паѓа тезата за тимојте во Италија и како функционирале. И Алегри барал и му носеле негови играчи (Де Шиљо :D ) така да и тој дека само ќутел не е точно. Сигурен сум дека и Сари си има замисли и си бара играчи, а вака ако му носат некој ни видени ни чуени за него, не гледаме Сарибол во блиска иднина.

Јувентус има кадар за два тима, ама кое фајде ако му носат играчи кој можеби не му се во план, не ги игра и на крај хипотетички Јувентус не освојува титула и Сари ќе биди крив?

Сари изјави дека сакал да остани дибала исто и Дибала изјави дека Сари му кажал дека сака да тој (Дибала) биде дел од тимот сезонава.

Во прес Сари летото изјави 2-3 пати 'како што ќе реши управата'. Паратичи исто имаше во стил на подршка за дибала освен Недвед. Имаше и гласини дека Недвед е тој глсвен фактор за 'бркањето' на Алегри.

Се надевам не е така ама ми се чини чоекот сака апсолутна моќ во тимот. Па некни дури изјави демек ова сакавме да го видиме од Дибала па затоа беа тие чекори за да вчера Дибала излези со интервју дека чркал трансфер да се реализира до последна минута.

If the operation for Emre Can to Borussia Dortmund were to end positively then Juventus would immediately act to secure Allan. Who is the number one target for January. [@LucaFiorino24] https://t.co/awlxP2mvkU

According to Corriere dello Sport, #Juventus will also get money on top of #Kurzawa. https://t.co/9zcmQBWKgC

Juventus could go after Allan, Should Emre Can leave the club this month. [RAI] https://t.co/AvDBC2tvX6

Juventus could join Inter in the race to sign Allan but first they must sell Emre Can on permanent basis. (Sky)

Требаше Алегри да си отиде за неговиот вонбрачен син конечно да го фати патот по нозе.Курзава играчки е доста подобро решение од Де Шиљо.Е сеа да се надеваме дека ќе го смири темпераментот,во спротивност ќе лета од тимов како што летале сите до сеа кој имале проблеми дисциплината.

Emre Can's move to Borussia Dortmund is edging closer, the fee is expected to be €30m, negotiations at an advanced stage. The German could sign the contract early next week. [Eurosport Germany] https://t.co/1H65caAtHc

Details to be defined but the Kurzawa-De Sciglio exchange will be done. [Romeo Agresti]

30 милиони за Џан? Земај, бегај.

giphy.gif

Tezok kreten e ovoj Kurzawa, Orie tip na igrac. Fudbalski za De Siljo e Marselo, ama ima golemi problemi so disciplinata. Ako go sredi nekako toa sekako Juve dobiva so razmenava poso De Siljo e sramoten lik.
lolol.jpg

Кога ја гледам сликава, воочувам дека и други проблеми има дечкото освен дисциплината. :facepalm:

Шала на страна не дека е полош играч од Де Шиљо, напротив, поготово у офанзива, ама и овој има добар рекорд кога се у прашање повреди.

Ќе го опраат сеа Таљанските стилисти. Одма у мода ќе го стаат :D

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom