Истекување на било кој гас од гасовод или при вадење/екстракција не е непозната ниту нова работа. Истото важи и за метанот. ПМ честички, озон, разни оксиди и диоксиди, исто така не се непозната работа при овие процеси. Реков, природниот гас (фосилно гориво кое не е обновливо) најголем % е метан, но има и други гасовити соединенија. Затоа при горење се јавуваат азотни оксиди меѓу другото. А при вадење и експлоатација е посебна приказна.Метанот планираш да го гориш или да го испушташ во атмосферата? Зошто споредуваш гвп на метан кога тој ќе согори во вода и цо2 на крајот. Основни работи имаш погрешено или несоодветно споредено.
За цената на енергијата ви реков, некои форумџии пресметуваа колку и дали е поисплатлив гасот од другите видови горива.
Најекономично греење (затоплување)
Здраво, гледам на темата климатизери има сериозни познавачи, би сакал да прашам за совет: Toshiba RAS-B16N3KV2-E или Carrier 42NQV050M? или евентуално некоја подобра варијанта во рамките на таа ценовна класа (65.000-70.000 ден сосе монтажа)... благодарам однапред. Znaci moja preporaka e da...
forum.kajgana.com
hahahhahah ne sum primetil deka ne sum dopisal vaka trosat 425w i gi ostavas cel den da rabotat mi gi preporaca eden rusin inziner vika vakvi vo rusija koristele od damna.Za ena soba 425w ne e mnogu da raboti 10 saata 4.25 eden panel od 1.5 za tri saata 4.5 Me ubeduvase deka dobro izoliran stan...
forum.kajgana.com
Исто ме интересира дали оваа печка би се покажала за согорување на пелети во слој Какво е Вашето мислење за ова? Мислам дека ова нема да го бива. Горење на пелети мора да биде регулирано и контролирано, пелети во обична печка може да: - се блокира доводот на воздух одоздола - неконтролирано...
forum.kajgana.com
Последно уредено:

uste da me ubedi deka e korisno vo sekoj grad da se izgradi po edna cementara ili topilnica