Филмови, режисери, актери: Генерална дискусија

• Креатор на темата Креатор на темата tha CaspeR
  • Време на започнување Време на започнување
Ги прегоре :pos:

Еве топ 5 филмови од мене за изминатата година:
1. Parasite
2. Joker
3. Once Upon a Time in Hollywood
4. Irishman

Неам петти, срање филмови цела година =/

Ги има на торент глобусиве? Трбаше да испаднат досега..

иронија беше тоа. Иначе мислам штом он вака искочи и тоа со дозвола на организаторите на настанов, ќе има контра офанзива против форест гамповиве што беа фрапирани. Ќе има и други по него, исто како што многумина излегоа со изјави после Скорсезе.
Сега да очекуваме истото како со Луи ЦК? :D

Каква комедија беше тоа

Луи ЦК: Еј, сакаш да се допирам а ти да ме гледаш? Ни секс ни ништо, ако сакаш ок, ако не не мораш
-Ајде, ок

15 години подоцна:
Ја се сложив ....и го гледав пошто он ме праша дали сакам а јас кажав да....и ова е силување уствари!!!

Сега да очекуваме:

Рики Гервејс е обвинет за пиење на млеко со поминат рок! Еднаш за време на секс и рекол на сопругата "Yeah you like that?" а оваа само забрзнао дишела и не одговорила. Тоа што не одговорила значи дека е силување. Многу логично.

Некогаш си пуштам од претходните изданија кога беше водител, чисто за да се расположам. Не можеш и да се навредиш ако се најдеш во некои од неговите провокации, зашто е вистината и да, смешно е. Добро, освен Том Хенкс очигледно, кој е префин за да се насмее, па прави некои фаци ко изненаден. Се што кажа во овие 8 минути е чиста вистина, ради него и сакам да го гледам шоуво, али уште не гледам торент да излезе.

Ги видов победниците, мех.

Рис битно и оваа година си ја има купено номинацијата. Од секаде почна да никнува откога е продуцент, ја гледав во Big little lies, па и неколку епизоди во TMS, ништо посебно, ништо вредно за номинирање.

Листа на сите работи што беа цензурирани има?
Хоакин 3 пати го цензурираа ако не се лажам.

Missing Link со Златен Глобус за најдобар анимиран

Ќе биде јака конкуренцијава
Дури и Abominable е подобар од Missing Link. Се надевам нема да направат таква глупост и на Оскарите.

Мојата листа најдобри анимирани од 2019:

Klaus
Toy Story 4
How to Train Your Dragon: The Hidden World
Frozen II
Abominable
.
The Secret Life of Pets 2
.
.
.
Missing Link

Ги немам гледано уште Weathering For You, I Lost My Body, Adams Family, Angry Birds 2...

Еден од филмовите за кои премалку се збореше оваа година е дефинитивно Yesterday. Супер скоцкано филмче. Ептен добро ми легна во оваа празнична атмосфера.

И со право премалку се збореше за филмот.Далеку од добро скоцкано филмче.Мислам дека филмов беше навреда за гледачот.Ова со празничната атмосфера не ти го чепкам.

Како 1917 собра 2 награди а филмов уште не е прикажуван во кино салите ширум светот?

Како 1917 собра 2 награди а филмов уште не е прикажуван во кино салите ширум светот?
Им праќаат DVD-ја со скринер верзии на гласачите, или пак одржуваат затворени кино проекции, само за гласачите. А инаку, за еден филм да се квалификува за Оскар мора да има 7 дена по ред непрекинати проекции барем во 1 кино сала во L.A.County, САД. Што значи морал и 1917 да има таков run.
Автоматски споено мислење:

За Yesterday, морам да се согласам со @whatto . И мене не ми се допадна воопшто. Едвај го догледав. Пред тоа @dragonsky ми го исхајпа до максимум, па очекував дека ќе гледам ремек дело.

Nisto posebno ne si ispustil :)
Thanks, сега нема ни да го гледам, и не се ни сомневав. Ама дека го правеа АААА-УУУУ, филмиште, реков ќе го гледам. BTW, Missing Link, ти, немој. Макар и да добие Оскар!

• Ми се допаѓа
Reactions: wot

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom