UEFA Champions League [2019/20]

Кој ќе го крене овогодишниот Uefa Champions League трофеј во Istanbul ?

• Вкупно гласачи
    167
  • Гласањето е завршено на .
Статус
Затворена за нови мислења.
Член од
10 јули 2018
Мислења
1.591
Поени од реакции
2.471
Ili pak Real ako ne kupi 5 6 igraci zimoska ke bide torpediran od City :icon_lol:
Inace Barsa mi e vo tie izraziti favoriti, mada znaes deka poslednive godini se sramat na gosti a Neapol e bas zezok teren, ete i sampionot od prosla sezona go ima oseteno toa na svoja kozha i toa dve sezoni po red... Sepak na Kampot ocekuvam da gi udavat taka da verojatno ke si projde Barsa.

Da se vratam pak na Real, ne gledam kako sredinata na Real moze da ja nadjaca onaa na City, najiskreno. Da bese ova mec pred 3-4 godini ok, ama so umren Modric i uste par prezasiteni fudbaleri, normalno i bez Ronaldo, ne znam kolku moze Real momentalno protiv City.
Валверде фластер на ДеБрујне Крос лево и Каземиро позади. Поубеден никад не сум бил во пролаз на Реал. Па уште ставиле проценти 80-20 за Сити

Член од
23 август 2010
Мислења
39.877
Поени од реакции
116.168
Валверде фластер на ДеБрујне Крос лево и Каземиро позади. Поубеден никад не сум бил во пролаз на Реал. Па уште ставиле проценти 80-20 за Сити
Cim taka vikas toa e toa.

Член од
17 мај 2016
Мислења
3.676
Поени од реакции
4.155
Ili pak Real ako ne kupi 5 6 igraci zimoska ke bide torpediran od City :icon_lol:
Inace Barsa mi e vo tie izraziti favoriti, mada znaes deka poslednive godini se sramat na gosti a Neapol e bas zezok teren, ete i sampionot od prosla sezona go ima oseteno toa na svoja kozha i toa dve sezoni po red... Sepak na Kampot ocekuvam da gi udavat taka da verojatno ke si projde Barsa.

Da se vratam pak na Real, ne gledam kako sredinata na Real moze da ja nadjaca onaa na City, najiskreno. Da bese ova mec pred 3-4 godini ok, ama so umren Modric i uste par prezasiteni fudbaleri, normalno i bez Ronaldo, ne znam kolku moze Real momentalno protiv City.
Па на City штоперскиот пар до пред некој ден беше составен од два задни везни. Ако излезат со таква одбрана , нема што да бараат против Real Madrid.

Член од
23 август 2010
Мислења
39.877
Поени од реакции
116.168
Па на City штоперскиот пар до пред некој ден беше составен од два задни везни. Ако излезат со таква одбрана , нема што да бараат против Real Madrid.
Dobro de ne im se site stoperi so skinati ligamenti, ke se vratat do togas, plus i Aguero ke se vrati.

O

ob1

Гостин

Не ме сфаќај погрешно, али претпоставувам дека го немаш гледано асално Реал од првата текма со ПСЖ кога беа торпедирани 3:0 во Париз. Комплетно различен тим е во моментов, средината воопшто не е истата од минатата сезона. Модрич е на клупа, го изгуби првотимскиот статус кој го имаше во Реал. Крос и Касемиро ја вратија старата форма под Зидан и се незаменливи во моменталниов тим на Реал и нормално, откровението сезонава за Реал во средината на теренот Феде Валверде.
Реал ја среди средината, колку толку. Ја среди и одбраната, во Шпанија се втор тим со најмалце примени голови после Атлетико Мадрид. Проблемот се головите. Кога не му е денот на Бензема, нема кој гол да даде. Тука се Хазард, Бејл и бразилскине деца Винициус и Родриго но не во моментов не се константни и имаат само привремени блесоци.
Фали.. Мбапе. :)

Еве, во среда е Ел Класико и ќе имаш прилика да ги гледаш, зашто претпоставувам дека не пратиш шпанско често што е и нормално. Зашто си говнар 100% сите погоре што ги пофалив ќе исчезнат, Валверде ќе изеде црвен и ќе ја има најсрамната партија сезонава, ќе бидат декласирани 5:0 од страна на Меси и компанија и ќе ми дојдеш тука со најмртвото мислење дека си бил во право за истрошената средина на Реал. :D

Z

zmej gorjanin

Гостин

Која е таа средина на Сити? Наведи бар еден од таа средина кој што има сезона ко Феде Валверде? Плус не знам колку пратиш но Модрич игра далеку помалку минути сезонава, не е прва опција ко претходните сезони. Бензема има повеќе голови од Роналдо у моментов, што покажува дека улогата на педерот во Реал, кога цел тим стои позади тебе, е далеку од генијална.

Член од
16 ноември 2013
Мислења
8.590
Поени од реакции
13.956
Стилот на игра на Реал не им одговара на Сити, нешто како против Ливерпул да играат ќе им дојде. Висок пресинг, брзи контри, а тука е најранлив Сити, во отепаната одбрана. Знае да се изгуби Сити, особено во гости можат и петарда да примат. Е сега и Реал го нема триото на Ливерпул напред, па може да се изнапромашат, тогаш Сити би имал шанса.

Член од
22 јули 2010
Мислења
32.528
Поени од реакции
81.967
Ме мрзи да барам ама после она што го направи Клоп во Дортмунд тешко да су рекол такво нешто. Туку во смисла дека Тухел е вистинското решение по Клоп да му даде нов живот на тимот, и така и дојде. Рекордна сезона во Бундес, полуфинале ЛШ и победен куп. Одлични резултати покажа.
Ме мрзи и мене искрено ама убаво ми текнува дека праевме муабет и ти Тухел го стави пред Клоп и баш тоа ми фати око, па ти реплицирав.

Сладоледџија

Ванила & Чоколадо
Член од
8 декември 2009
Мислења
14.458
Поени од реакции
11.917
Atalanta-Valencia mi e enigma, bi rekol 50-50

Real - City ke bide goleada, davam prednost na City

Atletico - Pool, ne se lesen zalak atleti ama mislam ke zapne pool i ke projde, jezda im e prioritet PL ama tamu imaat ogromna bodovna prednost koja do februar mozda i dodatno ke se zgolemi

BVB - PSG, apsoluten favorit francuzive, ako projde bvb bi bilo iznenaduvanje..

Celzi-Bayern, nema vrska domasnoto prvenstvo, nemcive apsoluten favorit, baska formava na celzi drasticno ide nadole..

Napoli-Barca, sve zavisi od prvata tekma, posto slabo igra barca na gosti i ako se premotivirani napili moze da iznenadat so pobeda, ma da na kampot ke bidat lesno porazeni.. ke bide golemo iznenaduvanje ako projde napoli

Lyon-Juve, normalno juve favoriti, sve zavisi od niv, ako igraat nezainteresirano radi rankigot na protivnikot i gi potcenat ke bide smeenje.. ako igraat kako poslednive 2 tekmi kade sto vlagaa u gol sansa ko od sala, ke bide prelesno..

Totnem-Lajpzig isto mi e 50-50 radi murinjo, inaku nemcive preubav fusbal igraat i ne se slabi.. da ne bese murdzo ke recev favoriti se nemcive

Член од
23 август 2010
Мислења
39.877
Поени од реакции
116.168
Од кај до кај зема Де Брујне со Валверде да го спредуваш само...
Pa ako dobro me sluzat ocite pobara da ja sporedam frapantnata sezona na Valverde so bilo koj od sredinata na City, pa ete go storiv toa.

Z

zmej gorjanin

Гостин
Pa ako dobro me sluzat ocite pobara da ja sporedam frapantnata sezona na Valverde so bilo koj od sredinata na City, pa ete go storiv toa.
Споредуваш некој кој е ориентиран спрема напад со некој кој имал маестрални интервенции, не е Феде АМ. Ти спомна дека средината на Реал не можела со таа на Сити, а ја ти одговорив средината на Реал може да неутрализира такви играчи ко Де Брујне.

Член од
23 август 2010
Мислења
39.877
Поени од реакции
116.168
Споредуваш некој кој е ориентиран спрема напад со некој кој имал маестрални интервенции, не е Феде АМ. Ти спомна дека средината на Реал не можела со таа на Сити, а ја ти одговорив средината на Реал може да неутрализира такви играчи ко Де Брујне.
Pa me prasuvas da sporedam igrac od sredinata na City so golemiot Valverde, toa i go storiv, ne znam sea zaso odednas kme kme kmeee prais. Sredinata na Real moze za kur da mu se fati na De Brujne, momentalno uz Mesi igrac no. 1 u svet. Taka e toa cel svet ne moze da go neutralizira ama golemiot Valverde ke go sprecel. :pos:
Daj ne tresete ebate, City ima strasna sredina, i prva postava i klupa, Gundogan, Silva, Rodri, Fernandinjo, KDB, Foden, odlicni igraci site do eden.

Z

zmej gorjanin

Гостин
Pa me prasuvas da sporedam igrac od sredinata na City so golemiot Valverde, toa i go storiv, ne znam sea zaso odednas kme kme kmeee prais. Sredinata na Real moze za kur da mu se fati na De Brujne, momentalno uz Mesi igrac no. 1 u svet. Taka e toa cel svet ne moze da go neutralizira ama golemiot Valverde ke go sprecel. :pos:
Daj ne tresete ebate, City ima strasna sredina, i prva postava i klupa, Gundogan, Silva, Rodri, Fernandinjo, KDB, Foden, odlicni igraci site do eden.
Така е, у право си.

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom