Најекономично греење и ладење

Член од
30 ноември 2019
Мислења
2
Поени од реакции
1
А за навечер дали има смисла да ја местам на слееп моде?

Член од
21 февруари 2011
Мислења
142
Поени од реакции
163
ke bide i toa... so soodveten alat ke go sredat ;)
Гледам на хрватските страни за продажба на клима уреди, во цената ја пишува и димензијата која е вклчена во монтажата 50цм дупење отвор..Ова времето е родено за клима до сега цело време е +5 а јас веќе исгорив 1 кубик дрва, ќе се пофалам нека ја монтраат еднаш Трајче :)

Член од
26 август 2017
Мислења
422
Поени од реакции
895
Вчера е монтирана кај нас FTXF50A, температурата е поставена на 23 на аутофан и кад постигнува толку климата се исклучува.
Монтерот ми препорачаа филтрите да ги мијам со млака вода барем еднаш секој втори месец.
За потрошувачка сеуште немм апарат за мерење. Поздрав
So zdravje da se sluzite!
Ako se sekjavam dobro debatiravme za kade da ja montirate pa ubavo bi bilo da pokazete ili objasnite na skicata kako kade gi namontiravme vnatresnata i nadvoresnata..
Monterot na dva meseca moze da cisti filtrite svoi ako zivee negde na planina ama po gradovite vo mk kade e crn vozduhot od so gori chadi i zagaduva sve i svasta toplo preporacuvam mienje na dve max tri nedeli. Em poefikasna rabota na Daikinot em pocist vozduh doma :)

Здраво,
Ако може, совет каква е постапката за набавка од Грција, колку би биле давачките за царина, данок....
Po zakon ne e dozvoleno da se transportira vo patnicki transport ured koj sodrzi freon pod pritisok ama se progleduva niz prsti ponekogas ako se raspolozeni carinicite na smena :) i ako klimata e pod 350€ kolku sto ti e limit na roba sto mozes da preneses.
Najbolje funckionira bitolskata whiskey procedura..razbaraj malce po postovite od lani preklani..

15€ во Анхоч? Јас пред две години го земав од АЛИ. за 500 ден мислам , ако не и помалце. Коа беше актуелно со копачите за криптон валути.
Pokvalitetni se Energenie vo odnos na tie od Aliex bez razlika sto se vo ista sasija, na eden ruski sajt imase sporedba na dva otvoreni eden do drug. E sea valjda brkaat isto rabota e*em ga.

Вака или онака...
Ја монтиравме.
U-CROVN 12-ка..
Aj so zdravje da se koristis. Krunata ke ja vikas a ne ju kraun mu kraun. Krunata na Kineskata Kraljica ke kazuvas deka si ja zadenal na zid :D

Член од
29 август 2008
Мислења
5.733
Поени од реакции
4.130
Го чекам другар Амберот за монтажа на 12.12 :) ваљда ке земат динамит монтажерите за отворот :D
Eve ti denesni/momentalni rezultati od amberot spakovan vo 40m2
Inaku iako pisuva temp.nadvor deka e 4/5/6° pisuva feel like 1°

Attachments

D

Deleted member 12196

Гостин
Го чекам другар Амберот за монтажа на 12.12 :) ваљда ке земат динамит монтажерите за отворот :D
Зошто толку чекање? Кога ја имаш уплатено?
Јас во петок (22/11) зедов профактура (Краун), рано во понеделник уплатив, во вторник ја доставиле до брза пошта, тие немале доволно луѓе, па ми ја доставија во среда, во четврток се јавив да договориме монтажа (мислев да ја монтирам напролет, ама ми зафаќа многу простор), во петок околу 15 часот ја пуштивме во функција.

Член од
2 јануари 2012
Мислења
234
Поени од реакции
281
Јас во петок (22/11) зедов профактура (Краун), рано во понеделник уплатив, во вторник ја доставиле до брза пошта, тие немале доволно луѓе, па ми ја доставија во среда, во четврток се јавив да договориме монтажа (мислев да ја монтирам напролет, ама ми зафаќа многу простор), во петок околу 15 часот ја пуштивме во функција.
pa taka de ke ja montiras koga si ja zemal... prasina li ke faka ;)

D

Deleted member 12196

Гостин
Pokvalitetni se Energenie vo odnos na tie od Aliex bez razlika sto se vo ista sasija, na eden ruski sajt imase sporedba na dva otvoreni eden do drug. E sea valjda brkaat isto rabota e*em ga.
Во Анхоч (мислам дека) нема двотарифни.
Aj so zdravje da se koristis. Krunata ke ja vikas a ne ju kraun mu kraun. Krunata na Kineskata Kraljica ke kazuvas deka si ja zadenal na zid
Не играм шах па со кинески кралици да се расправам...
pa taka de ke ja montiras koga si ja zemal... prasina li ke faka ;)
А дрвата, што да правам со нив? Сега тие прашина ќе фаќаат.

Член од
21 февруари 2011
Мислења
142
Поени од реакции
163
Незнам зошто.. јас сум од Битола ме информираа дека дури на тој датум имаат слободни термини за монтажа, ги добив сите информации договорени на телефон исто така и на е-маил, Амберот не ми е платен сеуште, договорен е на датумот "12.12" да го платам на лице место и да се монтира кључ на рака :D

Имам уше 2 метра Бука и 2 Даб (не ги продавам :) ) зато не ми се брза.. иначе со здравје да си ја работите климата само убајни...
Автоматски споено мислење:

Eve ti denesni/momentalni rezultati od amberot spakovan vo 40m2
Inaku iako pisuva temp.nadvor deka e 4/5/6° pisuva feel like 1°
Многу ми значат овие информации фала многу, тука сме за понатаму! (y)

Член од
2 јануари 2012
Мислења
234
Поени од реакции
281
А за навечер дали има смисла да ја местам на слееп моде?
posto nikoj ne vi odgovori ke vi pisam moe mislenje.. na sleep mode ke vi opaga temperaturata vo sobata...drzete ja na auto fan i testirajte... klimite razlicno se ponasaat vo razlicni kuki i razlicni sobi...

Незнам зошто.. јас сум од Битола ме информираа дека дури на тој датум имаат слободни термини за монтажа, ги добив сите информации договорени на телефон исто така и на е-маил, Амберот не ми е платен сеуште, договорен е на датумот "12.12" да го платам на лице место и да се монтира кључ на рака :D

Имам уше 2 метра Бука и 2 Даб (не ги продавам :) ) зато не ми се брза.. иначе со здравје да си ја работите климата само убајни...

pa eve kaj ste bitolcani i prilepcani... ce si sednite na pivce ili rakija i ke si razmenite iskustva... ;)

Член од
21 февруари 2011
Мислења
142
Поени од реакции
163
pa eve kaj ste bitolcani i prilepcani... ce si sednite na pivce ili rakija i ke si razmenite iskustva... ;)
Ако се договориме така ќе треба палење шпорето за топла препечена.. има COP 3.5 да извади!! :lolzz:
мора малку да ја размрдаме темата!! :)

GT1

Член од
14 февруари 2016
Мислења
1.145
Поени од реакции
1.207

drvata za kolede i vasilica cuvajgi

Член од
28 март 2006
Мислења
17.787
Поени од реакции
12.262
А дрвата, што да правам со нив? Сега тие прашина ќе фаќаат.
ако не ги користиш, продај ги. Ама чувај си ги дел за секој случај, струја во некои реони често снемува.

Kajgana Shop

На врв Bottom