Најекономично греење и ладење

• Креатор на темата Креатор на темата Dr Zmigo
  • Време на започнување Време на започнување
Потрошувачката ќе е 100w, а не 1000w.
Ne te razbiram, snagata se meri vo WATI, potrosuvackata vo kW/h. Nesto si mi zabegan so edinicive. Inace si vo pravo.
Moram da se popravam, snagata ce bide za greacot od primerot 10 W, a ne 100W i potrosuvackata ce bide normalno 0.01kW/h.
Potrosuvackata ce bide sto pati pomala za 10 pati pomal napon bidejci vo ravenkata za snaga naponot e na kvadrat.
So namaluvanje na naponot samo raste presekot na zicite za ista isporacana snaga.

Вчера забележав чудна реакција на едново око ко да има превретна клепка од климава е ? до сеа сум немал проблеми со климиве ни за ладење ни греење 55-60% влажноста е во собата .. или дојде време да чистам филтрите ??

Сигурно не е од климата. А филтри може да си чистиш, не е на одмет.

Вчера е монтирана кај нас FTXF50A, температурата е поставена на 23 на аутофан и кад постигнува толку климата се исклучува.
Монтерот ми препорачаа филтрите да ги мијам со млака вода барем еднаш секој втори месец.
За потрошувачка сеуште немм апарат за мерење. Поздрав

Кај мене FTXF50A наместена на 24/25 на аутофан, ја немам приметено да исклучи, цело време си работи

Вчера е монтирана кај нас FTXF50A, температурата е поставена на 23 на аутофан и кад постигнува толку климата се исклучува.
Монтерот ми препорачаа филтрите да ги мијам со млака вода барем еднаш секој втори месец.
За потрошувачка сеуште немм апарат за мерење. Поздрав
vo kakov prostor vi e montirana i kade... i jas montirav ista klima i kaj mene ne isklucuva.

Врати ја на Ауто, ако залади малку нема да постигне на 1 фан. Одлично си работи, не се замарај.

i ne zaboravete Black Friday https://www.bestprice.gr/cat/2442/air-condition.html?deals=1 kako opcija za nabavka klimi vo Grcija! Na primer mnogu popularnata Sensira 5.5ka Daikin, malku nad 700 Evra! Ima ubavi i evtini klimi...
Здраво,
Ако може, совет каква е постапката за набавка од Грција, колку би биле давачките за царина, данок....

Sent from my ANE-LX1 using Tapatalk

Ќе биде ли нешто од ова чудо?
15 €, мислам дека е земено од Анхоч.Photo0737.jpg

Ќе биде ли нешто од ова чудо?
15 €, мислам дека е земено од Анхоч.Прегледај го приврзокот 223605
15€ во Анхоч? Јас пред две години го земав од АЛИ. за 500 ден мислам , ако не и помалце. Коа беше актуелно со копачите за криптон валути.

Sent from my Mi A2 Lite using Tapatalk

Back
На врв Bottom