Најекономично греење и ладење

• Креатор на темата Креатор на темата Dr Zmigo
  • Време на започнување Време на започнување
Jas imam amber 12ka, 6/7 meseci nema.nikakov miris ni problem....
Ne znam dali da probas ima cistaci za klimi ...neka ti prenesi nekoj poiskusen...
јас уште пред да ја купиме климава читав многу коментари од луѓе што имат клима gree и се презадоволни...ќе одиме и во продавницата од кај што ја купивме да му кажиме за ова па ако треба нека пуштат некој да ја проверат да не не е нешто во ред

јас уште пред да ја купиме климава читав многу коментари од луѓе што имат клима gree и се презадоволни...ќе одиме и во продавницата од кај што ја купивме да му кажиме за ова па ако треба нека пуштат некој да ја проверат да не не е нешто во ред
iscistete gi filterite prvin pa probajte kako sto veli najubav i ako ne se smeni situacijata potoa reagirajte... a ako se pusi cigari vnatre obavezno nekoj osvezuvac da prska na sekoi 55 minuti :)

iscistete gi filterite prvin pa probajte kako sto veli najubav i ako ne se smeni situacijata potoa reagirajte... a ako se pusi cigari vnatre obavezno nekoj osvezuvac da prska na sekoi 55 minuti :)
Климата е нова пред 3 дена ја наместивме и е се чисто плус то првиот ден беше пуштена на 30 степени така ни рече сервисерот а инаку никој не пуши дома затоа незнајме што може да е проблемот

Климата е нова пред 3 дена ја наместивме и е се чисто плус то првиот ден беше пуштена на 30 степени така ни рече сервисерот а инаку никој не пуши дома затоа незнајме што може да е проблемот
Jas koa ja staviv od 3 do 4 dena mirisashe kako na elektronika... Poslem toa vekje se izgubi mirisot. Taka da ne se zamaraj... Ostavi ja neka raboti kje se izgubi mirisot.

Sent from my Mi A2 Lite using Tapatalk

Здраво, пред некој ден монтиравме дома Gree U-Crown 5.5. Пошто сум неупатен во клими дали може некој да ми даде некој совет за како најпаметно да се користи? Просторот е 45-6 м2.

Здраво, пред некој ден монтиравме дома Gree U-Crown 5.5. Пошто сум неупатен во клими дали може некој да ми даде некој совет за како најпаметно да се користи? Просторот е 45-6 м2.
Топ избор. Стави ја на 23ц и на аутоматски вентилатор, и да дува надолу.

И заборави ја до Март.

А за навечер дали има смисла да ја местам на слееп моде?

ke bide i toa... so soodveten alat ke go sredat ;)
Гледам на хрватските страни за продажба на клима уреди, во цената ја пишува и димензијата која е вклчена во монтажата 50цм дупење отвор..Ова времето е родено за клима до сега цело време е +5 а јас веќе исгорив 1 кубик дрва, ќе се пофалам нека ја монтраат еднаш Трајче :)

Вчера е монтирана кај нас FTXF50A, температурата е поставена на 23 на аутофан и кад постигнува толку климата се исклучува.
Монтерот ми препорачаа филтрите да ги мијам со млака вода барем еднаш секој втори месец.
За потрошувачка сеуште немм апарат за мерење. Поздрав
So zdravje da se sluzite!
Ako se sekjavam dobro debatiravme za kade da ja montirate pa ubavo bi bilo da pokazete ili objasnite na skicata kako kade gi namontiravme vnatresnata i nadvoresnata..
Monterot na dva meseca moze da cisti filtrite svoi ako zivee negde na planina ama po gradovite vo mk kade e crn vozduhot od so gori chadi i zagaduva sve i svasta toplo preporacuvam mienje na dve max tri nedeli. Em poefikasna rabota na Daikinot em pocist vozduh doma :)

Здраво,
Ако може, совет каква е постапката за набавка од Грција, колку би биле давачките за царина, данок....

Po zakon ne e dozvoleno da se transportira vo patnicki transport ured koj sodrzi freon pod pritisok ama se progleduva niz prsti ponekogas ako se raspolozeni carinicite na smena :) i ako klimata e pod 350€ kolku sto ti e limit na roba sto mozes da preneses.
Najbolje funckionira bitolskata whiskey procedura..razbaraj malce po postovite od lani preklani..

15€ во Анхоч? Јас пред две години го земав од АЛИ. за 500 ден мислам , ако не и помалце. Коа беше актуелно со копачите за криптон валути.

Pokvalitetni se Energenie vo odnos na tie od Aliex bez razlika sto se vo ista sasija, na eden ruski sajt imase sporedba na dva otvoreni eden do drug. E sea valjda brkaat isto rabota e*em ga.

Вака или онака...
Ја монтиравме.
U-CROVN 12-ка..

Aj so zdravje da se koristis. Krunata ke ja vikas a ne ju kraun mu kraun. Krunata na Kineskata Kraljica ke kazuvas deka si ja zadenal na zid :D

Го чекам другар Амберот за монтажа на 12.12 :) ваљда ке земат динамит монтажерите за отворот :D
Eve ti denesni/momentalni rezultati od amberot spakovan vo 40m2
Inaku iako pisuva temp.nadvor deka e 4/5/6° pisuva feel like 1°

Attachments

• Screenshot_20191130_182530_com.android.chrome.jpg
    Screenshot_20191130_182530_com.android.chrome.jpg
    449,3 KB · Прегледи: 54
  • IMG_20191130_182903.jpg
    IMG_20191130_182903.jpg
    1,3 MB · Прегледи: 57
  • IMG_20191130_182815.jpg
    IMG_20191130_182815.jpg
    3,6 MB · Прегледи: 65