Македонска фудбалска репрезентација

Член од
23 јануари 2016
Мислења
2.141
Поени од реакции
5.492
Добар е Мрме да го оставиме да работи човекот така на времето се крена врева против Хаџиевски а еве од тогаш до сега немаме подобар селктор од него.
spored mene ne e dobar trener. selektorska funkcija na seniorska reprezentacija e za dokazani treneri, a ne za covek koj se uste se naoga kako trener i prethodno samo kratko kako trener rabotel. reprezentaciite nemaat mnogu natprevari i ne biva nekoj da upropasti ciklusi deka se uste ne go steknal potrebnoto iskustvo. da gi nabrojam site greski koi gi ima napraveno od koga e na funkcija ke treba da napisam chetivo za koe ke bidat minimum deset minuti za da se procita. taze primer se mladenovski i stojanovski. prviot odigra nekolku natprevari vo 1. MFL i na tie malku natprevari imase veke kapitalni greski, sepak mrme go kani dva pati i uste go pusta kako starter, a deckoto definitivno se uste ne e dovolno dobar. vo U21 momentalno ima definitivno 3-4 podobri stoperi, a ne pa kaj seniorite. stojanovski pa povise od edna godina gazese vo makedonija, a tek dobi povik od koga potpisa vo francija. da ne se povredese vcera trajkovski prasanje dali ke zaigrase... nemam direktno licno nesto protiv nego, valjda greskite gi pravi deka ne znae podobro ili misli deka taka kako on sto raboti e najdobro, no kako i da e (se uste) ne ja zasluzi taja funkcija.

liga na nacii ni e zlatna sansa, a i vo grupava imavme retka sansa za vtoro mesto i po negova vina izgubivme vazni bodovi. ne osuduvam sto ke zavrsime pozadi polska i avstrija, i dvete drzavi imaat daleku pokvalitetni fudbaleri i normalno e da imaat povise bodovi, no imase konstelacija da se iznenadi i mrme go ispusti momentumot.

pozitivno e sto gi spoi igracite i im dade samodoverba, za toa moze da mu se signe kapa. ocigledno po mentalitetot im odgovara i znae kako da gi motivira, kako da gi dopre, no kako strucnak, onaka cisto od fudbalerski/tehnicki/takticki agol bez psihologijata IMHO se uste ne e dorasnat i so toa e pogresna opcija za tolku golema odgovornost.
 
Член од
23 јуни 2011
Мислења
10.341
Поени од реакции
3.846
Треба некој како Косовариве. Донесоа тренер кој беше алфа-омега во Базел. Секакви позиции работеше од скаут до тренер и добро ги познава шиптариве ....Како играат Косово со екипа :cuc: Ја би донел некој од Шпанија,треба некој да ја воведе нивната стил игра,баш што игравме второ полувреме. Би земал или од Шпанија или Холандија ....Не губиш ништо ....Досега што дојдоа беа од распон на ЕксЈу тренери или само Тошак кој беше истрошен .... Земи некој од горните екипи на Втора лига или некој од подобриве клубови ама тренер што е долги години.
Треба да го плати некој тој странец. Со плата како за Македонски тренер тешко некој странец да би прифатил.
Косоварите и Албанците платија добро за тие тренери и ако не покажат резултати летаат одма.
 

dragonsky

Hate leads to suffering
Член од
25 декември 2010
Мислења
42.990
Поени од реакции
84.493
Ждребот за тоа каде ќе се игра финалето на Плејофот ќе биде во 12 часот во петок
 
Член од
30 мај 2019
Мислења
1.874
Поени од реакции
3.368
Абе океј си е како тренер. Сепак е меѓу подобрите и мислам дека добро ги мотивира. И засега во негово време не се игра лошо или константно бледо како што се знаело и се играло.

А добар беше Чедо Јаневски ама многу се плукаше по него. Со него вадевме добри резултати (Данска во пријателска 3-0 ја тепавме, Србија во квалификации, Велс исто така).
 
Член од
26 февруари 2016
Мислења
5.419
Поени од реакции
13.587
Хаџиевски да се проба?
Сепак не. Го ценам како тренер и беше добар селектор на времето ама сега е доста постар и одамна нема постигнато некој резултат.
Автоматски споено мислење:

каков странски само Милевски зашто е тренериште
памтам у Вардар на два пати кога беше ги издигна за на полусезона да го сменат со местачи, многу потценет и секад у втор план ама ваљда ке се освестат од ффм


Sent from my iPhone using Tapatalk
Океј, ако се оди на опција домашен селектор Милевски е најдобар избор. Ама јас сепак би одел со странец.
 
Член од
23 јануари 2016
Мислења
2.141
Поени од реакции
5.492
kaj milevski problem gledam vo toa sto znae da bide agresiven i neprijaten, pa ne znam kako bi funkcioniral kako trener na seniorite. na decata moze da im vika kolku saka i partal da gi napravi koga misli deka gresat i pak ke molcat bidejki nemaat samodoverba da se sprotivstavat, no kaj seniorite vo prasanje se povozrasni ljuge i ako neguva stil kako vo U21 za kratko vreme so pola reprezentacija moze da se ispokara (zboruvam za situacija da nema rezultati, koga ima ok bi bile odnosite). kako trener na seniorska reprezentacija mora da si i diplomat, posebno kaj pomala fudbalska drzava kade sto nemas izbor od 30 kvalitetni fudbaleri i ako se skaras so 2-3ca mozno e da padne levelot za edna klasa. sepak od nasite treneri verojatno e najdobar izbor kako zamena za mrme (osven mozda onoj sto gi vodi zenite na SAD, mada nemam pojma kolku navistina go biva bidejki ne pratam bas zenski fudbal).

realno dobro bi bilo da imame kvaliteten stranski trener, mislam deka tuka popametni se sojuzite na albanija i kosovo. vlozuvaat ogromni sumi vo sporedba so budgetot, no vredi ako napravis dobar izbor (kaj nas za zal utki bea stranskite treneri, a do negde i jasno bese uste pred da pocnat bidejki ili bea ispukani puski ili nedokazani).
 
M

Macedon1um

Гостин
Димитриевски, Муслиу, Велкоски, Ристовски, Ристевски, Николов, Барди, Костадинов, Пандев, Елмас, Стојановски стартни 11
 
Член од
12 март 2009
Мислења
19.849
Поени од реакции
15.788
пишав поодамна, пак ќе пишам...зошто не пробаат Пандев да влезе подоцна, а не од почеток, па да излезе кога ќе се умори?? Башка денес во почеток како да си сметаа сами на себе во напад..
 
Ф

Флеш

Гостин
пишав поодамна, пак ќе пишам...зошто не пробаат Пандев да влезе подоцна, а не од почеток, па да излезе кога ќе се умори?? Башка денес во почеток како да си сметаа сами на себе во напад..
Не си сметаат,брзоплети се и невоиграни се .... Елмас упорно досаден е со солирање .... Грешката што ја воочив е што многу брзаат.Наместо кога имаат контрола на топка,да ја влечат топката и релаксирано да подаваат,тие обратно прават. Напамет избрзано подаваат топка .Наместо ако немаш играч, во поглед,сочувај и направи простор. Барди и Пандев тоа прекрасно основно школски го прават . Панично играат,кажано што биде биде играат,наместо плански и релаксирано игра .... Израелците се мизерија ....Ако не ги мелиме 3-0 ...Нека се утепаат човек ...
Автоматски споено мислење:

Каде е Алиоски?
Повреден е или навреден?
Да ....
 

dragonsky

Hate leads to suffering
Член од
25 декември 2010
Мислења
42.990
Поени од реакции
84.493
Иначе никој не пишал, У19 репрезентацијата успеа да се пласира во следната рунда квалификации за ЕП.

И тоа само поради тоа што дадоа гол повеќе на квалификациите во споредба со БиХ :D

Во "главните" квалификации најверојатно ќе го јадеме стапот, ама ете, добро е што стигнаа и таму (y)
 
Ф

Флеш

Гостин
:( Уф како ме боли шо не ги тепавме со повеќе голови. Многу се гледа дека сме слаби во организација .... Костадинов е вистински наследник на Адеми,детето е најдобар во стопирање и борбеност.
 

Kajgana Shop

На врв Bottom