- Член од
- 20 јули 2016
- Мислења
- 7.788
- Поени од реакции
- 5.063
Јас во животот сум имал и сум чул само докази дека Бог не постои.Jas bi prasal po koja logika nekoj stanal ateist koga ima mnostvo dokazi i primeri deka bog ima?
Јас во животот сум имал и сум чул само докази дека Бог не постои.Jas bi prasal po koja logika nekoj stanal ateist koga ima mnostvo dokazi i primeri deka bog ima?
AЈде бе? Не зезај.Јас во животот сум имал и сум чул само докази дека Бог не постои.
Зависи што сакаш да тестираш? Кое својство на бог и карактеристика? Кажи и кој Бог...AЈде бе? Не зезај.
Де кажи еден од тие докази дека бог не постои?
Зошто големо „б“? Ајде на пример за Брама. Докажи дека не постои! Остај својствата, јас не сакам ништо да тестирам. Тврдиш дека имаш докази, е па бујрум, докажи.Зависи што сакаш да тестираш? Кое својство на бог и карактеристика? Кажи и кој бог...
OK ај да прочитам што се верува за Брама па да го споредам со реалноста и да го негирам како постоение. Почекај.Зошто големо „б“? Ајде на пример за Брама. Докажи дека не постои! Остај својствата, јас не сакам ништо да тестирам. Тврдиш дека имаш докази, е па бујрум, докажи.
Мене ме интересира доказ за дека не постои Македон.OK ај да прочитам што се верува за Брама па да го споредам со реалноста и да го негирам како постоение. Почекај.
Македон е монтиран глас во студио на МТВ има снимки, плус и бомбите се доказ...како Заев е жив до сега? Македон да постоеше ќе го спржеше до сегаМене ме интересира доказ за дека не постои Македон.
Да убрзам, некој може да прочита нешто за Брама и ако е научно докажано дека не е така, тоа се доказите дека Брама не постои...исто важи за било кој бог. Тоа е рецептот.@StefusRefus Шо бидна со доказот? Ќе биде годинава или....?
Да убрзам, некој може да прочита нешто за Брама и ако е научно докажано дека не е така, тоа се доказите дека Брама не постои...исто важи за било кој бог. Тоа е рецептот.
Ако некој вика дека пред 2000 години некој направил нешто а ти докажуваш дека друг го направил тоа може не докажуваш дека непостои првиот некој ама докажуваш дека не е тоа што викаат дека е. Му го уништуваш промовираниот идентитет.![]()
![]()
Многу бе јак доказов. Со истиот метод ќе ти докажам дека и ти не постоиш. Арно ама....
Непостоење не се докажува. Ти еве не можеше за еден бог да докажеш, не па таму некои си 4000+ богови, ќе ти требаат бар 10 животи. Тој што тврди дека нештото постои го има товарот на доказот (burden of proof). Секој друг пристап не ти чини. Секој лудак може да измисли некоја глупост (не зборувам за богови) и да тврди дека е вистина. Треба ли секој лудак да го демантираме и да докажуваме дека е во заблуда? Не бе брат, не бива така.
Ако тврдиш дека нештото не постои, тогаш си на истиот брод со оние што тврдат дека постои.
Видовме дека се у......, пардон, киксна на доказот, не се вади сега. Значи немаш доказ. Трај си тогаш.Ако некој вика дека пред 2000 години некој направил нешто а ти докажуваш дека друг го направил тоа може не докажуваш дека непостои првиот некој ама докажуваш дека не е тоа што викаат дека е. Му го уништуваш промовираниот идентитет.
Хммм...А ја‘ верувам дека ти застапуеш некоја „трета„ могуќност, која не е ниту постоење, ниту непостоење и која е пуна (к‘о брод...) со „докази„ (научни-ами како!) за самата себе-нормално.Ако тврдиш дека нештото не постои, тогаш си на истиот брод со оние што тврдат дека постои.
Да Мики, застапуем треќа могуќност која се вика ни на едните ни на другите не веруем. За таа опција не требаат докази. Тие што го имаат било едното, било другото тврдење треба да докажат.Хммм...А ја‘ верувам дека ти застапуеш некоја „трета„ могуќност, која не е ниту постоење, ниту непостоење и која е пуна (к‘о брод...) со „докази„ (научни-ами како!) за самата себе-нормално.
Која ли е таа...![]()