Јас знам само еден кој продаде ОХБ и тоа со загуба и префрли во Макпетрол и ќари 20+% . . .Незнам зошто не ти е јасно кој продава ОХБ, истово прашање го поставуваше и пред 4-5 месеци кога се објави превземањево а луѓе продава на 6100 иако 6300 беше загарантирана цена за превземање.
Некој продаде пред 4-5 месеци и влезе на дуго место и оствари 30% капитален раст на пример влез во АЛК, ГРНТ ....
Би требало да е поприлично јасно 30% > 3%
Друг ниеден... И за него секоја чест, капа му симнувам . . .
Незнам скоро ниеден што напишал дека Алкалоид е ефтин и дека ќе ќари 30% за 5 месеци...
После битка сите се генерали . . .
А зошто никој не пишал дека излегол од ОХБ и влегол во Алкалоид, па да му симнеме капа???
Зошто тој некој не би купил МТУР, Фершпед, Жито Лукс, Бетон . . . . или баш купил Алкалоид . . .????
3% месечно е одлична заработка, тоа 36% годишно . . . Ако знае некој каде има да се земат сигурни 3% за еден месец одма да ставам . . .
И на крај глуп ли е тој што купува ОХБ на 6100, а не си купил Алкалоид и да ќари 30% . . . .
Затоа е фер јавно да се соопшти кој што купува за да можеме да му честитаме . . . вака све останува само теорија . . . Јас секогаш пишувам што сум купил/продал да не излезе дека само солам памет и навлекувам народ . . .
Јас прашав за овие што завчера продаваа, а не за оние пред 5 месеци . . .????
п.с.
А што ако Шпаркасе ја подигне цената во понудата ....
И ако може некој да посочи сега некоја акција на МСЕ што ќе направи 30% до пролет или 50% до пролет 2021 ... да не испадне после влегол во Алкалоид ќарил 30% за месец дена ...????
Јас влегов во Societe Generale пред 2 месеци пишав . . . па може да рачунаме . . .
Последно уредено: