Продавам Уни, купувам Гранит правиме ли " deal" ?Планирам да излагам од Гранит, менаџментот тиња некако не ми се надежни. Не знам дали да се префлам Уни. Што мислите за Уни ?
[DOUBLEPOST=1551856175][/DOUBLEPOST]https://faktor.mk/komercijalna-banka-ad-skopje-go-kompletirashe-kupuvanjeto-na-tirana-bankШто се деси со таа ОКТА, откако објавија ФИ купци ни за лек.
Од искуството таму и во СТБП, можам едно да кажам: не планирам инвестиции во грчки државни фирми више никојпат. Пошто очигледно ги интересира све освен вредноста на акционерскиот капитал
На кој начин префрлуваш пари на Interactive Brokers?Interactive Brokers го препорачувам како брокер. И заборавете мак брокерски куки сее линкови и друго абортирани проекти и креатори на истите . Кај нив буквално има се, тргување со се што постои и е достапно на големите фондови и инвеститори ке ви биде достапно како мал инвеститор. Тука вклучува и исплата на дивиденди директно од компаниите каде што имате акции, камата на отворени позиции во деномираната валута доколку постои.
Дури сметам дека и оние кој гледам дека тргуваат Форех може да користат некој од нивните модули.
Може да се кориситат 2 модела на тргување преку кредитирање или без кредитирање како што тргуваме тука на МК.
Минимум за отварање сметка е 10к долари сега мислам дека е намалено.
Важат за една од најголемите светски брокерски куки.
Бесплатно следат информации за промена на акционерската структура каде сте вложиле во компанијата. Ако поседувате од Бмв акции и некој од поголемите продаде 0.5 -1% ве известуваат и други гаджети.
Vo OKTA ili STB da blezam bise nikadБуби, незнам зашто така мислиш, но не само за овие две туку за сите ако некој му се брза да излезе ќе ја спушти акцијата до примамливо ниво. Ене то види ја грнт на продажна има 2000 на 820 а куповна 1000 на 800 ама продавачите не им се брза да ја дадат 20 ден подоле.. истото и со окта. нели влезе и излезе од ОКТА со профит?? Ми стои да не сакаш пак да влезш?
Нели беше истото и до ГРНТ??
Е сега за приоритетните, и сам знаеш деке е ризик јак мила душа ќе чекаш на милост и немилост...
Ако зборуваме за неликвидност, зборувај ми за ОИЛК, ЕВРОпа, и слични
[DOUBLEPOST=1551856175][/DOUBLEPOST]https://faktor.mk/komercijalna-banka-ad-skopje-go-kompletirashe-kupuvanjeto-na-tirana-bank
Тирана банк под капата на Балфин и Кмб, а балфин најголен кредитобарател кај КМБ. Може добро да зненади кмб и следна година
Vo OKTA ili STB da blezam bise nikad
Za GRNT e sosema druga prikazna. Tamu sum dosta zadovolen kako firmata se razviva, i menadzmentot se trudi maksimalno da odrzi cena na akcijata, primer pred dve godini izvrsija ogromen otkup i ne dozvolija pad na akcijata, a i pratija pozitiven signal deka ima izlez od taa firma duri i za krupni investi
Iskacam radi dve pricini, prvo vo GRNT sum vlezen na niski ceni od 380-420 i ne mi se plaka danok na kapitalna, vtoro Q1 ke im bide katastrofa posto kapitalnite se mizerija, pa ne gledam kako ke se digne taa akcija...osven ako ne gi prodadat KMB akciite mesecov
Согласно Глава 6 од Правилата за котација, известуваме за следниве измени во органите на управување:
Ве известуваме дека на 05.03.2019 година е поднесена писмена оставка од членот на Надзорниот одбор на ТТК Банка АД Скопје Доне Таневски
Kako info za TTK ne mi znaci mnogu, ama od spekt na MTUR moze da bide interesno, osobeno ako reshi da se povlekuva I od tamu...