Македонска берза

Член од
25 август 2018
Мислења
54
Поени од реакции
29
Планирам да излагам од Гранит, менаџментот тиња некако не ми се надежни. Не знам дали да се префлам Уни. Што мислите за Уни ?

Член од
6 декември 2018
Мислења
14
Поени од реакции
7
Планирам да излагам од Гранит, менаџментот тиња некако не ми се надежни. Не знам дали да се префлам Уни. Што мислите за Уни ?
Продавам Уни, купувам Гранит правиме ли " deal" :) ?

Член од
17 октомври 2017
Мислења
855
Поени од реакции
1.471
Што се деси со таа ОКТА, откако објавија ФИ купци ни за лек.

Од искуството таму и во СТБП, можам едно да кажам: не планирам инвестиции во грчки државни фирми више никојпат. Пошто очигледно ги интересира све освен вредноста на акционерскиот капитал

Член од
11 јули 2017
Мислења
883
Поени од реакции
623
Makpetrol zlatna bubamara :)
Ne moze on tolku mnogu da ne zaebava kolku sto nie znaeme deka i 120.000 mu e malku za negovata akcija !! Amin :)
Neka ne bide licemeren kako prosli pat za otkupot neka pise do 150.000 denari deka moze da si gi dokupi bar da bide cesen pred sebe a ne da tropa gluposti do 60.000 posto kaj i da e ke mora da vadi nova posle !!

Член од
25 август 2016
Мислења
438
Поени од реакции
318
Буби, незнам зашто така мислиш, но не само за овие две туку за сите ако некој му се брза да излезе ќе ја спушти акцијата до примамливо ниво. Ене то види ја грнт на продажна има 2000 на 820 а куповна 1000 на 800 ама продавачите не им се брза да ја дадат 20 ден подоле.. истото и со окта. нели влезе и излезе од ОКТА со профит?? Ми стои да не сакаш пак да влезш?
Нели беше истото и до ГРНТ??

Е сега за приоритетните, и сам знаеш деке е ризик јак мила душа ќе чекаш на милост и немилост...

Ако зборуваме за неликвидност, зборувај ми за ОИЛК, ЕВРОпа, и слични

Што се деси со таа ОКТА, откако објавија ФИ купци ни за лек.

Од искуството таму и во СТБП, можам едно да кажам: не планирам инвестиции во грчки државни фирми више никојпат. Пошто очигледно ги интересира све освен вредноста на акционерскиот капитал
[DOUBLEPOST=1551856175][/DOUBLEPOST]https://faktor.mk/komercijalna-banka-ad-skopje-go-kompletirashe-kupuvanjeto-na-tirana-bank

Тирана банк под капата на Балфин и Кмб, а балфин најголен кредитобарател кај КМБ. Може добро да зненади кмб и следна година

Последно уредено:
Член од
10 декември 2008
Мислења
1.314
Поени од реакции
2.380
Interactive Brokers го препорачувам како брокер. И заборавете мак брокерски куки сее линкови и друго абортирани проекти и креатори на истите . Кај нив буквално има се, тргување со се што постои и е достапно на големите фондови и инвеститори ке ви биде достапно како мал инвеститор. Тука вклучува и исплата на дивиденди директно од компаниите каде што имате акции, камата на отворени позиции во деномираната валута доколку постои.
Дури сметам дека и оние кој гледам дека тргуваат Форех може да користат некој од нивните модули.
Може да се кориситат 2 модела на тргување преку кредитирање или без кредитирање како што тргуваме тука на МК.
Минимум за отварање сметка е 10к долари сега мислам дека е намалено.
Важат за една од најголемите светски брокерски куки.

Бесплатно следат информации за промена на акционерската структура каде сте вложиле во компанијата. Ако поседувате од Бмв акции и некој од поголемите продаде 0.5 -1% ве известуваат и други гаджети.
На кој начин префрлуваш пари на Interactive Brokers?

Член од
17 октомври 2017
Мислења
855
Поени од реакции
1.471
Буби, незнам зашто така мислиш, но не само за овие две туку за сите ако некој му се брза да излезе ќе ја спушти акцијата до примамливо ниво. Ене то види ја грнт на продажна има 2000 на 820 а куповна 1000 на 800 ама продавачите не им се брза да ја дадат 20 ден подоле.. истото и со окта. нели влезе и излезе од ОКТА со профит?? Ми стои да не сакаш пак да влезш?
Нели беше истото и до ГРНТ??

Е сега за приоритетните, и сам знаеш деке е ризик јак мила душа ќе чекаш на милост и немилост...

Ако зборуваме за неликвидност, зборувај ми за ОИЛК, ЕВРОпа, и слични

[DOUBLEPOST=1551856175][/DOUBLEPOST]https://faktor.mk/komercijalna-banka-ad-skopje-go-kompletirashe-kupuvanjeto-na-tirana-bank

Тирана банк под капата на Балфин и Кмб, а балфин најголен кредитобарател кај КМБ. Може добро да зненади кмб и следна година
Vo OKTA ili STB da blezam bise nikad

Za GRNT e sosema druga prikazna. Tamu sum dosta zadovolen kako firmata se razviva, i menadzmentot se trudi maksimalno da odrzi cena na akcijata, primer pred dve godini izvrsija ogromen otkup i ne dozvolija pad na akcijata, a i pratija pozitiven signal deka ima izlez od taa firma duri i za krupni investi

Iskacam radi dve pricini, prvo vo GRNT sum vlezen na niski ceni od 380-420 i ne mi se plaka danok na kapitalna, vtoro Q1 ke im bide katastrofa posto kapitalnite se mizerija, pa ne gledam kako ke se digne taa akcija...osven ako ne gi prodadat KMB akciite mesecov

Член од
25 август 2016
Мислења
438
Поени од реакции
318
Онаа познатата гласи, никогаш не вели никогаш... ама како почнале со 1% реализација на капитални , оној сугаре како кловн на тв ми ги бута сите надежи...

Vo OKTA ili STB da blezam bise nikad

Za GRNT e sosema druga prikazna. Tamu sum dosta zadovolen kako firmata se razviva, i menadzmentot se trudi maksimalno da odrzi cena na akcijata, primer pred dve godini izvrsija ogromen otkup i ne dozvolija pad na akcijata, a i pratija pozitiven signal deka ima izlez od taa firma duri i za krupni investi

Iskacam radi dve pricini, prvo vo GRNT sum vlezen na niski ceni od 380-420 i ne mi se plaka danok na kapitalna, vtoro Q1 ke im bide katastrofa posto kapitalnite se mizerija, pa ne gledam kako ke se digne taa akcija...osven ako ne gi prodadat KMB akciite mesecov

Член од
16 август 2017
Мислења
412
Поени од реакции
1.067
Опа Охридска 6260 денари денес . . . Јас си ги купив на 6200 денари пред некој ден :) . . . Пари ќе се направам :D:D:D:D.

Член од
23 јуни 2017
Мислења
592
Поени од реакции
1.102
Согласно Глава 6 од Правилата за котација, известуваме за следниве измени во органите на управување:

Ве известуваме дека на 05.03.2019 година е поднесена писмена оставка од членот на Надзорниот одбор на ТТК Банка АД Скопје Доне Таневски

Kako info za TTK ne mi znaci mnogu, ama od spekt na MTUR moze da bide interesno, osobeno ako reshi da se povlekuva I od tamu...

Член од
11 јули 2017
Мислења
883
Поени од реакции
623
Soglasno noviot predlog kaj KMB ke gledame izgleda i tromesecna dividenda taka da ova da ne ispadne tri vo eden do maj :)
Onaka plaka dividenda 420 denari i za mesec dena tw bara broker tu vika vidi cekaj za nekoj den tromesecna ke ti legne da si platis kamata kaj bankata za kreditot :)

Член од
25 август 2016
Мислења
438
Поени од реакции
318
си отиде и банкава виде раат почна денда да дава... ај ваљда и од таму ќе замине ќе им текне дека имаат злато во чеб да земат да го исполираат...

Согласно Глава 6 од Правилата за котација, известуваме за следниве измени во органите на управување:

Ве известуваме дека на 05.03.2019 година е поднесена писмена оставка од членот на Надзорниот одбор на ТТК Банка АД Скопје Доне Таневски

Kako info za TTK ne mi znaci mnogu, ama od spekt na MTUR moze da bide interesno, osobeno ako reshi da se povlekuva I od tamu...

Член од
17 октомври 2017
Мислења
855
Поени од реакции
1.471
Kako si odi nagore cenava na TNB, sve si mislam nekoj veke go doznal predlogot za dividenda.

I spored apetitot za kupuvanje lici deka sme gore dole dobri so prognozata od cca 1500 dens

Xibalba

Corona Australis
Член од
24 јануари 2012
Мислења
6.092
Поени од реакции
11.497
Буби, не е ова КМБ, рано е за пробивање на таква информација кај НЛБ. Има уште месец време до одлука за дивиденда, максимум ден-два претходно ќе се дознае. Плус 1500 некако е преоптимистички, мене повеќе накај илјадарка ме влече.

Kajgana Shop

На врв Bottom