- Член од
- 11 мај 2010
- Мислења
- 2.952
- Поени од реакции
- 718
на ситроен 1.1 не е механичка туку електрична, што е во резервоар... и не е со мембрани...Колку што знам механичка е пумпата, сигурно не е повеќе од 50 евра.
на ситроен 1.1 не е механичка туку електрична, што е во резервоар... и не е со мембрани...Колку што знам механичка е пумпата, сигурно не е повеќе од 50 евра.
Каде би можел да најдам главен цилиндар за кочниците за Fiat 1100R
![]()
Не мора да значи дека звукот доаѓа од ребрастиот каиш, треба убаво да провериш од што е, може да е водна пумпа, алтенатор нивните лагери... Провери прво и дознај од каде доаѓа тој звук, а ако е ребраст каиш, пожелно е побрзо да го смениш заедно со затегачот.вака имам Golf III па нешто квичи како кога е натопен ребрастиот,или може да е некој лагер ? квичи цело време па да прашам дали може да ми се скине ребрестиот каиш и ако се скине шо може да се расипе ? препорачајте ми најдобра марка на ребрасти каиш.
еве ти детален одговор тука, кај што прво си го поставил прашњето:вака имам Golf III Дизел па нешто квичи како кога е натопен ребрастиот,или може да е некој лагер ? квичи цело време па да прашам дали може да ми се скине ребрестиот каиш и ако се скине шо може да се расипе ? препорачајте ми најдобра марка на ребрасти каиш.
Еве доказ за скептиците кои не веруваат во издржливоста на исузу машините, иначе друже новите опелови дизели се шитНекоја информација за поновите Isuzu 1.7 DTi мотори што ги ставаат на Опел ( 1999-2001 ). Веќе имаме Астра со 1.7 TDS Isuzu од 1996 година со поминато 370.000 километри и одличен е за сега, имавме проблем само со алтернаторот , но како што гледам тој проблем е решен во поновата машина...
Тоа е нормално така да зуи како фен на поголемите брзини.Од пред некое време кога ги уклучувам вентилаторите во кола (без разлика дали климата е вклучена или не) на 1 работи нормално, а кога ќе уклучам над 1, значи на 2, 3 или 4, ваљда кога почнува да влече посилно воздух, се слуша звук како да е пригушен некој од вентилаторите, како зуење, отприлика звучи како кога ќе се поклопи фен со нешто од страната кај моторот (ова е најдобро објаснување што можам да смислам, пошто сум женско, па аналогијата со фенови за коса ја правам, се надевам разбирливо е).Филтрите се сменети пред еден месец, на редовниот сервис, ми зуеше и претходно, кога ги сменија филтрите неколку дена не зуеше, па пак почна. Што може да е проблемот?
Ја ако сум глуп не сум мутавТоа е нормално така да зуи како фен на поголемите брзини.
Фасцинантно. Тоа е цитат од к-15. Да не одиме оф-топик, мојот пол не е предмет на дискусија овде. Имаш нешто да кажеш за климата или баш те интересираше дали мочкам стоечки?Сеа машко си или женско си ? прво викаш си женско, а после збориш во машки род...
Нешто измеѓу?