Сајтот Stacker имаат изработено листи на најдобрите филмови во определени категории врз основа на оценките на филмските критичари. Последните две: најдобрите филмови од 21 век, и најдобрите филмови на сите времиња, еве ги во Letterboxd листи, подолу:
letterboxd.com
Јас имам 54/100 тука. Малку слабо, со оглед на тоа што најголем дел од моите изгледани филмови се токму од овој период. И:
letterboxd.com
Тука имам 69/100. Позитивно изненаден!
Stacker's 100 Best Movies of the 21st Century, According to Critics
Stacker: "Renowned director Francis Ford Coppola , "I think cinema, movies, and magic have always been closely associated. The very earliest people who made film were magicians." Though the Golden Age of Hollywood ended decades ago, the magic of Hollywood may be even more remarkable today...
Јас имам 54/100 тука. Малку слабо, со оглед на тоа што најголем дел од моите изгледани филмови се токму од овој период. И:
100 best movies of all time by stacker
In 1895, Auguste and Louis Lumière used a cinematograph machine to project moving images onto a screen, and audiences have been more or less enraptured by cinema ever since. Naturally, movies have come a long way since the early days of 50-second reels. From every respective cinematic era there...
Тука имам 69/100. Позитивно изненаден!