Отворањето е со „Таткото“. Во официјалната програма има уште седум филма, и со оглед на тоа што Игор Анѓелков е програмски селектор, очекувам да се добри. Лани имаше добар избор на филмови, првпат се прикажаа на овој фестивал а после растурија со награди и се зборуваше за нив.За тие што не знаат, на 04.10 почнува Киненова. Нема нешто посебно на програмата, отворањето е со Господ постои... на Теона, а има проекција и Медена земја. Мене она што ми фати око е српскиот Šavovi на Мирослав Терзиќ, ама неговата проекција е во вторник, 18:00, и јас не можам да го гледам во тој термин.
На курс сум.Прашај ги од работа дали ќе те пуштат. Убавиот зборжелезниКиненова врати отвора.
Грешка си, отворањето е со "Татко" на Грозева и Валчанов.
Отворањето е со „Таткото“.
На истиот начин како што премиерите во Синеплекс се во 20ч. а истиот ден има проекција и од ~18ч.Господ постои... е од 18:00, Таткото од 20:00. Не знам како може да е отворањето со Таткото, кога Петрунија е пред него.
На принтскринов во заграда пишува (филм на отворање) за „Таткото“, а овој Господ постои... е во некоја друга програма, а не официјалната... во секој случај, малку збунувачки и со мислидинг насловНа курс сум.
Автоматски споено мислење:
Прегледај го приврзокот 218380
Господ постои... е од 18:00, Таткото од 20:00. Не знам како може да е отворањето со Таткото, кога Петрунија е пред него.
Плус:
КИНЕНОВА 2019 започнува со „ГОСПОД ПОСТОИ, ИМЕТО И’ Е ПЕТРУНИЈА“ - ekran
„КинеНова“ го претставува своето четврто издание со, нескромно, можеби најдобрата филмска програма дekran.mk
Ама си запнал па и ти со отворањето. Олимпијада ко има, два дена пред отворањето има утакмици фудбал, а уште не отворена Олимпијадата, така и ова.ОК, тогаш, најдобро вака:
Фестивалот ќе ЗАПОЧНЕ со Господ постои... а ќе биде ОТВОРЕН подоцна, откако ќе започне. Најјако ќе направеа да го отвореа со филмот со кој ќе ЗАВРШИ.
Midsommar huhuhu
Mozese da bide film na godinata, a zemajki predvid deka lani Hereditary ustvari i mi bese, ostanav malku razocaran...
Predobar eye candy, vizuelno otvaranje, color pallets, kinematografija... Od a do sh majstorija. 2ipol casa neosetno. Entertainment factor 10 od 10. Sve sledno od reziserov ke sledam religiozno, poso so 2 filma se oseka vizija, kreativnost, pecat...
Samo sto vo ovoj potfrli so pricata. Pocnuva jako za na kraj da ne mi e ni gajle i da mi e samo trip. E tuka veke pocnuvame da se nemame so filmot. Razvivanjeto na likovite pestanuva samo za da se pripojat na bizarnosta sto ja imase filmot. Da ne gi pretopija vo ednodimenzionalni parot - ke bese savrsenstvo bez mane. Eh, you win some, you lose some.
3 i neso sitno da ne tropa u dzeb
Ништо чудно за Синеплекс.Ме интересира какви ќе беа реакциите ако Joker беше преведен како "Шегаџијата"