- Член од
- 11 мај 2010
- Мислења
- 2.952
- Поени од реакции
- 718
у машала... фино дупче... ова е прво удрено пред некое време (година две) и не санирано. после корозијата зафака поголем дел од металот и се шири под бојата, затоа и е онака подкожурено целото. вака сега...Здраво дечки.... е вака.........Имам еден (се надевам) мал проблем, На колата на десната страна зад вратата ми има маалце фатено корозија, значи колку еден прст, кога и да ја чистам, ми паѓа во очи и неможам онака да го гледам, е сега ќе ве прашам, што би било најдобро да и направам, да истружам прво, па после да премачкам со што? Еве да прашам кај поискусните....Се надевам ќе ми помогните....Фала...:smir:
Еве и слика од тоа :
http://yfrog.com/b8photo0675cj
ако немаш искуство со средување лимарија, подобро појди кај мајстор нека го среди ова. нај евтино решење ке ти биде да го искитира со алумински кит, за да не фарбаш, ионака ке се познава ако офарбаш само една мала површина. треба целото ова да се иструга, до гол метал. да не се лажеш дека е големо само толку колку што се гледа. тоа е минимум уште една третина поголемо, само не се гледа. ако не се среди тоа ке се шири и понатака...