Совети, прашања и oстанато во врска со автомобили

• Креатор на темата Креатор на темата Струмикс
  • Време на започнување Време на започнување
мислам дека имаше и кај чичко стоилко во гтц... не сум сигурен...

--- надополнето ---

овакви проблеми се појавуваат во принцип после 3-4 години на поевтините коли. бидејки матизите се ниска класа на возила (во цена) колку пари толку музика се вика, па според тоа и толку е употребено за заштита од прашини и ѓубре да влезе во механизмите и ...............................................................

Фала :smir: Да видам за тоа со сестра ми нејзина е колата,а за продавање незнам женско ко женско се научи на нејзе :pos2:

Што мислите за Rover 420 tdi ? мислам дека истиот мотор е од BMW што се вградуваше на роверите

за 1900-2000 евра мислам дека колава вреди пред се ради внатрешноста

Вреди ли да се купи ? мене ми прави мерак, го немам видено во "живо"

http://www.pazar3.mk/ViewItem.aspx?itemId=950557

2f28692b-06a7-4628-b9f7-a0815b4343a9.jpg

Луѓе дајте некое мислење за колава

Имам Ibiza 1955 1.4 бензин.

Може ли таа да се чипува, дали може кај нас во Македонија и ако може, дали тоа може да се направи по салониве на SEAT и која цена би било?

Ако не, каде и која цена?

Имам Ibiza 1955 1.4 бензин.
Ова олдтајмер бе? Во 1955 единствените чипови беа за покер :pos:

Сватив дека е 1995 :) Можиш да ја чипуваш ако е EFI моделот со компјутер. Во Сеат гарант нема да ти ја чипуваат, ќе треба да одиш по тјунинг сервиси. Има неколку низ Скопје. Е сеа колку би те фатило... 300-400 евра некоја груба проценка.

--- надополнето ---

Луѓе дајте некое мислење за колава
Моторот е од BMW 2.0 што го вградуваа во 320/520 d сериите. Е сеа остатокот е англиска изработка, внатре е доста пријатен и опремен. Ретко кој е без клима.

Конкретно за овај примерок, внатре изгледа доста солидно. Незнам дали чука/тропа нешто кога го возиш, и каков е моторот... шасиски е добар, и ако е моторот како што треба, не е многу пари.

п.с. за пумпата ич да не се плашиш... или работи или не работи. А и не откажува така преку ноќ, така да поголем дел од коментарите за дизелите се од типот АКО ти се расипи Е ТОГАШ...
Ами ако ти ја запалат на паркинг?

Дизајн ентериер и екстериер лудило.Прескапо одржување а и ако е дизел да знаеш дека бош пупма не ти бега да смениш.
шо ќе му одржуваш? Масло/филтер стандардна процедура. А деловите за подвозје гарант не се скапи колку за Рено.

Nema potreba ,najdov ima u Bugarija ,kustendil i Blagoevgrad ,fala u sekoj slucaj ,Imalo i u tetovo samo ne mi se ide sea.

[/COLOR]Ajde koj znae neka odovori pls...
Dali znae nekoj kako se podesuva elektrosnki sauh na citroen ax..

Му влегува ли на некој мачку во мотор? Некој сличен проблем и решение?

Да, многу често знаеа да се напикаат мачки во моторот на Нивата додека ја имав... Еднаш и си однесов дома маче од факултет.

Одат по топлината на моторот, тоа е нештото што ги привлекува.

Решение: паркирај ја колата подалеку од контејнерите.

Во двор бе, влегуваат лом влакна се прај внатре и едно кабелче беше оголено, упм

Уште имам остаоци под хауба од мачка.:pos2:

--- надополнето ---

шо ќе му одржуваш? Масло/филтер стандардна процедура. А деловите за подвозје гарант не се скапи колку за Рено.

Па тука се некаде.

Стави куче во моторот :pos2:

Абе, влегуваат особено кај колите што имаат заштитна пластика одоздола. Ехе, имам шетано така мачиња колку да сакаш. Трагедијата да биде поголема ко за инает уште толку се пикаат внатре и не сакаат да излезат.

haha šo ti e tebe drugar, si slušnal nešto za boš pumpa pa prodavaš finti, kako može toa mora da menjavaš boš pumpa (ne ti bega) ALOOOO šo zborueš se slušaš li ti
taka e voa mislite boš i gotovo
kupuvaš dizel i odma boš pumpa menjavaš 1000 evra c c c c nepismen narod

inaku za roverot nemozam mnogu da ti kazam, imam slušano deka dizelite se od BMW a benzincite najčesto se od HONDA zatoa imaa od 1.4 105hp
Дизајн ентериер и екстериер лудило.Прескапо одржување а и ако е дизел да знаеш дека бош пупма не ти бега да смениш.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom