Македонски филмови

Член од
1 март 2010
Мислења
7.888
Поени од реакции
14.441
Уште подобро, ти кажи ми зошто, со аргументи секако, Коцев не го изглуми Макбет солидно.
Немаше никаква дикција, монолозите му беа брзозборки со додадено дерење демек за драматичност, несоживеаност со ликот, ужасна глума со апла вештачка трагичност, никаква хемија со останатите глумци....
Спореди го само со Хамлет на Лилиќ и ништо повеќе не треба.

Anon

/b/ House /b/
Член од
13 декември 2007
Мислења
16.744
Поени од реакции
27.744
Член од
11 октомври 2010
Мислења
6.949
Поени од реакции
23.798
Тајната Состојка/Исцелител дали го има некаде да се купи онлајн или па да се симне?
Ги контактирав на фејсбук и ми одговорија дека ќе го има на HBO ама тоа беше некаде пред година ипол.

Anon

/b/ House /b/
Член од
13 декември 2007
Мислења
16.744
Поени од реакции
27.744
Тајната Состојка/Исцелител дали го има некаде да се купи онлајн или па да се симне?
Ги контактирав на фејсбук и ми одговорија дека ќе го има на HBO ама тоа беше некаде пред година ипол.
Го има на trackermk

Anon

/b/ House /b/
Член од
13 декември 2007
Мислења
16.744
Поени од реакции
27.744
Знам дека таму го има ама мислев да не го извадил некој бесплатно некаде да се гледа.
Марсело ако толку сакаш да го гледаш филмот мислам дека вреди да дадеш 150 денари.
У Венето Фредо капучино е 190...

Член од
10 октомври 2011
Мислења
6.187
Поени од реакции
10.204
Јок, освен ако режисерот, кој што сега мислам е главен уредник на Алфа, не го пушти на телевизија.

Туку и онака излегуваат по два-три играни филма годишно, не ми е јасно зошто не ги пуштаат по фестиваливе наши за да ги изгледаат што повеќе луѓе. Многу ми смета што еден Манаки како фестивал што сега слави 40 години не се отвора со македонски игран филм.
Во секоја земја во регионов, си имаат фестивал кај што ги даваат сите домашни филмови што излегле од затварање на претходното издание до сегашното плус премиери на нови филмови. Во Хрватска тоа е Пула, во Србија е ФЕСТ, Босанците се промовираат на Сараевскиот итн, само ние сме најотепани, себичен, да-му-умре-козата-на-комшијата народ.

Лани, самиот режисер Митко Панов, го понудил Сведок да се прикажува на Манаки, ама го одбиле. Филмот може содржински не ми се допадна, ама визуелно беше бонбона (што е и самата поента на фестивалов, кинематографите) и можеа да го дадат во чест на Бруно Ганц кој неколку години претходно го имаа за гостин на фестивалот. За срамота.

Место да учат од помладиот и поуспешен Сараево, они си тапкаат во место секоја година, па уште се фалат Фатих Акин го довеле.

Последно уредено:
Член од
15 август 2019
Мислења
82
Поени од реакции
32
Некој што го има гледано филмот Збор да даде мислење и кратка рецензија?

Член од
10 септември 2016
Мислења
9.333
Поени од реакции
19.028
Некој што го има гледано филмот Збор да даде мислење и кратка рецензија?
Ништо посебно не е колку што се сеќавам јас.Би го оценил со просек македонски филм.Најмногу од се вредат мудростите на крајот кој ги кажува главниот актер(Сенко Велинов)

Kajgana Shop

На врв Bottom