Dekis mislis kompletno da ja napustisMSE pred danok na kap.dobivka ili napustas samo poedinecni pozicii?I tnb doprodadeno, super banka sto super raboti, ali za moj vkus, mnogu skapa...
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
Dekis mislis kompletno da ja napustisMSE pred danok na kap.dobivka ili napustas samo poedinecni pozicii?I tnb doprodadeno, super banka sto super raboti, ali za moj vkus, mnogu skapa...
I tnb doprodadeno, super banka sto super raboti, ali za moj vkus, mnogu skapa...
I tnb doprodadeno, super banka sto super raboti, ali za moj vkus, mnogu skapa...
Чисто информативно погледни ја страната, каква аналитика имаат за сите акции, споредно со цел секторСајтов на бугарска берза кога ќе го споредам со МСЕ е wowwwwww.
Каде се Бугарите, каде сме ние. Трагично и жалосно![]()
Одамна имам идеја да направам нешто слично за нашава берза но мислам дека инвестицијата во време и пари би била залудна.Чисто информативно погледни ја страната, каква аналитика имаат за сите акции, споредно со цел сектор
Примерот е за софарма, ама може за било која друга:
Софарма АД (SFA / 3JR) - БФБ в реално време - infostock.bg
www.infostock.bg
може да има пад на берза во Декември, ако навалат тие што ќе продаваат а сакаат да избегнат Данок од 01.01.2020 ... Од друга страна со ова уса-прц трговска војна ако отиде ГОЛД 2020 на 2000 ус$/унца , тоа значи 20% доле дека се реално и долар и евро па и ХВ (акциите) со се нив...Поздрав до вас форумаши. Имате ли можеби идеја за портфолио за влог од 30 000 - 40 000еур? Имам некои свои видувања, но сепак ќе го ценам и вашето, долго време сте во ова, па би направил компарација/надополнување. Доаѓам од сектор маркетинг аналитика и СЕО оптимизација, додека упатеноста во берза ми е 3 од 10. Парите стојат, помислив можеби е добар момент да се вложат од аспект на октомври (почеток на преговори евентуално) и декември (нато). Фала, се читаме
може да има пад на берза во Декември, ако навалат тие што ќе продаваат а сакаат да избегнат Данок од 01.01.2020 ... Од друга страна со ова уса-прц трговска војна ако отиде ГОЛД 2020 на 2000 ус$/унца , тоа значи 20% доле дека се реално и долар и евро па и ХВ (акциите) со се нив...
Тоа и кажав . . . Ако удри рецесија ќе следува убава корекција на Вол стрит, а и во ЕУ . . ., а мсе може и да не ја допре . . . мсе веќе немаш понуда на хартии . . . Имаш само 7,8 квалитетни хартии кои не се веќе ефтини и уште неколку како МТУР, Макошпед и Тетекс кои скоро и да немаат бизнис туку се класични инвестициски фондови...Bole ako udri recesija, prvo na Wall Street ke udrina Wall Street se bajagi poveke preceneti akciite nego na MSE, eve kazi koja ne e, ja gi gledam ovie top 30 sto se, koja od koja poveke e preceneta...
ili nemora na Wall Stree, eve EU.
Ако мислиш дека ЕУ и НАТО ќе те збогатат поубаво не ни почнувај, а познавањето за берза ти е НУЛА . . . види што сум пишувал пред година, две за влијанието на НАТО и ЕУ врз МСЕ..... и ќе сфатиш зошто сега никој не спомнува ни ЕУ, ни НАТО . . . а тогаш ги имаше доста . . .Поздрав до вас форумаши. Имате ли можеби идеја за портфолио за влог од 30 000 - 40 000еур? Имам некои свои видувања, но сепак ќе го ценам и вашето, долго време сте во ова, па би направил компарација/надополнување. Доаѓам од сектор маркетинг аналитика и СЕО оптимизација, додека упатеноста во берза ми е 3 од 10. Парите стојат, помислив можеби е добар момент да се вложат од аспект на октомври (почеток на преговори евентуално) и декември (нато). Фала, се читаме