Фан клуб: РК Пелистер

• Креатор на темата Креатор на темата ziko bt
  • Време на започнување Време на започнување
Реновирањето на тоалетите под јужната трибина е донација на ГП.Пелистер а новото осветлување е донација на Еурофарм. Донациите званично се поминати на совет и се реализирани. Покрај ова во салата излепени се надворешните стакла, поплнети се дупките на паркингот пред салата, исчистен и осветлен е паркингот и со мрежа се покриени кратерите на таванот на влезот во салата. Друго сега за сега не е направено. Од сигурни извори, се чека на финален одговор од општината кој би требало да се случи наводно во понеделник. Проблем се некои стари наследени долгови кои сега се средват. Во меѓувреме според мене нормално е дека сите потребни активности за утакмицата во среда мора да се реализираат. Несериозно е што процесот се одолговлекува и уште понедериозно е да се стопира и тоа што функционира да почне да не функционира. Се додека нема потпишан договор нормално е дека неможе да се користи друго име и други симболи.

Реновирањето на тоалетите под јужната трибина е донација на ГП.Пелистер а новото осветлување е донација на Еурофарм. Донациите званично се поминати на совет и се реализирани. Покрај ова во салата излепени се надворешните стакла, поплнети се дупките на паркингот пред салата, исчистен и осветлен е паркингот и со мрежа се покриени кратерите на таванот на влезот во салата. Друго сега за сега не е направено. Од сигурни извори, се чека на финален одговор од општината кој би требало да се случи наводно во понеделник. Проблем се некои стари наследени долгови кои сега се средват. Во меѓувреме според мене нормално е дека сите потребни активности за утакмицата во среда мора да се реализираат. Несериозно е што процесот се одолговлекува и уште понедериозно е да се стопира и тоа што функционира да почне да не функционира. Се додека нема потпишан договор нормално е дека неможе да се користи друго име и други симболи.
Mnogu novoformirani profili se pojavija poslednava nedela :) ... ok dokolku se relevantni...
Nas ni fali informacija, deset luge tuka ja tupime celo leto rekla kazala kako babite pred porta...
A nikoj pojma nemame so se desava...
Gi nosat prege rakometarite kaj kolicinjata pred tobakoto podrska ke formirat za eurofarm rabotnik...
Alo ima li pilot vo avionot?
Ponedelnik e taja prekretna tocka, umreniot coek rk Pelister da go vratime vo zivite... ko ke se pomini taja tocka veke vrakjanje nema...
Djabe ke bidat razgovori, objasnuvanja, ovoj vaka naprajl onoj onaka naprajl,cao prijatno ...

Чекајте малце сеа другари, изненаЃен сам, па нели беше чист клубот од борчој?:icon_lol:
Или, на празно маФташе техникото со листојте хартија ( налози за извршување од разно разни извршители и останати документи ) на тие легендарни пресој...
Многу прашања беа, се и сигурен сум дека ќе останат неодговорени.
Кој ги напрај борчојте? По кој основ се напраени борчојте, неплатени сметки ( телефони, струја, ќирии ), нередовна исплата на плати кон играчи, тренери, вработени во клубот? Зошто се чекаше да стигни наплатата да оди преку извршител?
Или немаа (т ) време ова да го кажат, а должни се да ни кажат, ОТИ СО НАШИ ПАРИ СЕ РАСФРЛАТ, и затворат туѓу борчој, а којзнај, можи и нивни борчој крпат, :sneaky:
Шо е уште поважно, ќе сноси некој одговорност за несовесното работење? Одговорот е јасен.
На секое незгодно прашање, одма одат со напамет научената одбрана и теза, АБЕ МИНАТАТА УПРАВА ГИ НАПРАЈ БОРЧОЈТЕ, ВМРО, ГРУЈО, БРАНКО, ПЕТКО, КУРЛЕ, МАДЛЕ...НИЕ СЕ НАПРАЈВМЕ..:kruna:
Кој и да ги напрај борчојте има(ше) начини да се дознај, ќе се прочешлаше документацијата, лесно ќе се ископаше кај лежи зајакот.
Шо презеде ова управа околу ова? ете ги критикуваа прошлите, остајле борчој.
Поведена е соодветна постапка? Кривична пријава до ОЈО Битола за несовесно вршење во служба, злоупотреба на службена положба против тие и тие лица.
Нормално дека не е, нема ни да биди некогаш..
Ете се констатира дека клубот е во борчој, дека не се работело ко шо треба, за само 5 години од ко сме АД да напрајш толкав долг треба да си легенда.
И епилогот кој е? Ќе одговара некој за ова? Или како за се во државата ќе се помини само на збор?
Па да сакаа да му помогнат на клубот и да ги најдеа виновниците досега 10 предмети ќе завршеа, со истраги, пред суд и ќе имаше правосилни пресуди ако се најдеа одговорните лица.
И ќе можеше клубот да ги врати преку тужби за надомест на штета дел парите шо фалат.Досега ќе легнеа парите на сметка на клубот.
И сега шо прајме?
Пак од нашите пари ќе се крпат новите борчој? Јасно е то, само реторички се поставува прашањето.
Шо прајме ако излезат нови борчој? А ќе излезат, сигурен сум во то.
Ете и Каменица ги стегна на суд, се води судски предмет, кај да е ќе заврши и тој, и ќе ги испука и тој со трошоци, кои сигурно нема да бидат мали, којзнај дали ги имат доплатено купојте пари за предвремени раскини на договори со Зејаци, Мејаци, Вуковиќи. Гуглети и остала боранија.
Не сме свесни каква штета ни напраја лани, го отепаја клубот, да довлечкаш 10 + странци, од нив дали 2,3 ја завршија сезоната, кузнеј колку илјади евра го оштетија клубот за исплати на плати, за раскин на договор и пенали, а ефект НУЛА, Пелистер 5ти на табела, а моментално пред распад.
И кој ќе одговара сега за ова несовесно работење на управата? Има некој од управата?
Кај се сега сите тие ликој? Пиле нема околу клубот, ни од управен ни од надзорен одбор, ни од тие ПИ АР служби, фејсбуци, инстраграми, сликари, шо ли уште не. :pijani:
Лани ова време се размафтуваја со ветувања, со проекти, со меѓународни турнири:vozbud:.
Во Епинал ги пречеквавме гостите, ручеци, коктели, закуски.:pijani:
Па уште и традиционален ќе бил турнирот во чест на Боро Чурлевски they said, нема грешка:icon_lol:...секое чудо за три дена, колку шо траеше турнирот.
Шо прајме со коктелите, седенките со останатите екипи по секој меч, во рамките на клубот, по секој меч, со бифето?:masa:
Абе седете, ојте скријте се негде, резили сте, сите ни се смеат.

Колку и да ги нејќам Еурофарм, и цела таа екипа, му се поклонвам до под на луѓето, алал да му е жими се.
Поим се како треба да се работи во еден клуб, и кај нив имаше глупости, ама од крајот на 2017 година до денес 10 нивоа скокнаа во сите полиња, а ние пак обратно, од таа победа против нив на крајот на 2017 година само си паѓаме, за да дојдиме денес до предстечајна состојба.
Ко гледат со кој незналици си имат работа сега ми е јасно е зошто се претпазливи и си ќутат цело време, не ме чуди нивната реакција, баш нормална е.
Тие не молат за ништо, нема ни потреба да молат, ќе си најдат пак шлукачи, со гратиси по аптеки, со ваучери, со други реклами ќе ја наполнат салата и за СЕХА, камоли за ЛШ.
Напраја невидена медиумска кампања, шо ни на сон немаше да му текни на нашите легенди од управа ако тие беа на нивно место.
Колку и да нејќам да успеј овај проект, сепак има барем една добра работа во сето ова, шо ако по некое чудо го шитнат клубот на Еурофарм конечно ќе се тргнат партиските луѓе од клубот, шо нема појќе да се зависи од ликој шо немат допирни точки со спортот, шо не допринесват со ништо за клубот, ниту пак имат капацитет да бидат во клубот и да сработат нешто, ќе се има контрола на парите, ќе има и одговорност.
Ќе има некој ред, вака досега беше башибозук.
Досега во Пелистер немаше ништо, ниту одговорност ниту пак некоја цел и план за клубот, а десетици години поминаа, зато клубот дојде на ова дереџе.

Se ceka potpisot od natasa arno ama taa ima uplav od reket i glupostite porano da ne zgresi nesto pa ne potpsuva a eurofarm sakaat garancii za da ne izlezat novi dolgovi primer kako tuzbata os kamenica koj imal dva dogovori eden za seniori (2500 evra isplaten) a drug za kadeti (3000 evra ne platen) plus za smetki nesto so gi ukrale parite oti gi zemale na raka za so je sleduva prijava za pelister 1 2 3 nebitno najvzano po se izgleda 90% nema da ja bide rabotata i za dzabe tolku nervozi i vreme potorseno oti neli i so 250 ilj ke bideme vtoro mesto [emoji848]ne znam so da recam osven totalen kolaps vo site segmenti i so mala sansa da go potpisat dogovorot koj ne bese kako site so sakame zboram za boja na dresot itn... Ne znam so da recam osven gospod da nie e napomos so vakvi politicari kako dvojcevci natasi i selani od kravari ili sega bistrica so ni ja resavaat sudbinata vo gradot [emoji34]

Sent from my CLT-L29 using Tapatalk

Uba dupenka ko taka bitno onie aptekarite ke si igrat v sala sega, nie ke si :drk::drk::drk: ;) Samo atomska bomba spas za Bitola:pistoldz:

Dovolno, duri i odpoke se spomnati vo ova tema deckite od proektot na debeliot.
Mislam deka posle ova epizoda, treba ban ili brisenje na post, dokolku se otvori povtorno diskusija na relacija eurofarm-pelister.
Toj so saka da go prati nivniot napredok, slobodno neka se otvori fanklub so nivnoto ime na klubot i tamu neka se diskutira na dolgo i na siroko.

Ova e fanklub na Rk Pelister i taka neka si prodolzi vo idnina.

Последно уредено:
"POINAKU" i ne mozese da se ocekuva soncogledite ostanaja soncogledi, prasanjeto e kako se osekaat? Sega koj e kriv tie sho go moleja izminatite godini ili bea site tolku mokni sho na Cile klubot ne mu go davase Efto, Piseto, a toj tolku go posakuvase i ne mu bese dozvoleno da go zemi. Na site koi plukaa plunkata na faca mu padna. Tuku da pocekame prvo kolo neka nastapat kako Eurofarm Rabotnik pa od vtoro nie ke prodolzime kako Eurofarm Pelister. Sekoja cest na del od vas koj se zalagaa deka imame samo eden klub Pelister a praseto debelo e najgolemoto zlo sho mu se slucilo na ovaj grad ama koj da vi kazi. Ova e fan grupa na Pelister i kako takva ke ostani bilo koja liga da si. Cesta i ugledot ne se kupuva so pari za instant uspeh se cekalo 20 godini za uspeh ke pocekame uste 20 ako e potrebno ama ke bidme klub Pelister. Mala digresija: Zosto ne go kupivte Pelister? - Prasajte go Bojan.

Џабе во ова ситуација ја префрлат(е) топката кај Циле.
Прав е тој во случајот, си игра од позиција на моќ, не само то, и од позиција на совесен купувач.
Кој нормален купувач нема да сака чисти сметки пред да купи нешто? Има таков? Вие да сте на негова ситуација како би одиграле?
Нормално е шо поставија услови, чисти сметки од било какви активни долгој на клубот.
Друга работа шо на другата страна си имат работа со ликој шо не знат или си прат филмој дека тужбите на Каменица ќе завршат туку така.
А не само Каменица, еве и други играчи од ланската легендардна гарнитура тужат на суд, заради неисполнување на договор и си ги барат парите шо им беа ветени
Е па сега, кој е крив овде? Она шо го трубев вчера, совесно и професионално работење на досегашните управи и барање на одговорност.
Кој е крив овде шо не си ги исполни Пелистер обврските од потпишаните договори? Шо им даваше предвремени раскини на договори на сите тие балкански звезди, односно пропаднати звезди шо ги довлечка клубот сурфајќи низ ЈУ ТЈУБ САЈБЕР ПРОСТОРОТ сите овие сезони.
Па сега ќе се чудат шо тужат, па ќе тужат нормално, не се улај да не ги тужат.
И утре кога ќе дојдат до крај судските постапки, и имаш ситуација од еве на пример 20,30 илјади евра парично побарување од неисполнување на договор, или пак неисполнети обврски од работен однос, + имаш ситуација на странски тужител, каде тарифите за адвокатите се двојно повисоки и идиш во ситуација да плаќаш главен долг од 30 илјади евра + тука имаш еден куп процесни трошоци шо ќе излезат, адвокати од двете страни, трошоци за судски такси, а ко шо се ажурни, односно несовесни нашите за плаќање и еден куп трошоци за извршители.
Работата лесно се решава, ако сакат да ја решат, Пелистер како продавач, односно Општината, ќе се обврзи да ги исплати сите доспеани парични обврски од судските постапки шо се водат против клубот, како и оние кои ќе станат доспеани откако ќе се продај клубот на Еурофарм.
Туку друга ситуација се појави, од правен аспект, шо во овај период не е дозволена промена на името, односно и да постигнат договор за продажба на акциите и да помини сето ова на совет нема да можат ова натпреварувачка сезона да го променат називот на клубот, во ЕУРОФАРМ ПЕЛИСТЕР, помина временскиот тајминг за ова.
Зато си ги пуштија сезонските карти под името Работник, не ќе ги чекат овие нашите до даљега...
Сеа шо прајме? Мммм?
Клубот без разлика на исходот и да се случи продажбата во ЛШ ќе игра како Работник шо ќе биди циркус невиден, Еурофарм го купва Пелистер, ќе биди газда на двата клуба, ама едниот клуб ќе се вика Работник :icon_lol: , без разлика шо со та легендарна платформа е или беше предвидено ( демек јакиот клуб ) да се вика Пелистер.:vozbud:
Во случајот ќе си биди како шо се збораше, Пелистер ќе биди та втора екипа, за мајтап.:D
Сето ова е само еден доказ дека во вакви работи не се дозволени чекања, пазарења од типот ДЕНЕС ЌЕ БИДИ, УТРЕ ЌЕ БИДИ, САМО ФОРМАЛНОСТИ НЕ ДЕЛАТ ОД РЕШЕНИЕ.
ЕХФ и СЕХА си имат правила, нема тука толеранција и отстапување, исто има правила и во РФМ, или како и да се вика сега ракометната федерација по ново,тука нема отстапување.
Друга ситуација, актуелниот Пелистер, онај шо ќе си игра во домашна лига и ЕХФ Куп, нема пријавено играчи до РФМ, односно нема доставено список од играчи со професионален договор за новата сезона, со оглед дека сме АД, а нема ни листа на играчи до ЕХФ, а сезоната почнува за брзо, и сега шо прајме?
Прво коло со Бутел, ни следва суспензија и губење на службени бодој, зошто некој си игра мајтап со клубот.
Да не прајме муабет какви казни не чекат од ЕХФ доколку во овај период не пријават листа на играчи за ЕХФ купот, а не знам шо ќе пријават кога во клубот не се знај ни дали постој некое вработено лице?
Нема тука чекање, абе чекајте заборајвме дека имаме борчој.
Не се свесни каква штета му напраја на клубот со досегашното работење, а ова сезона ќе биди кулминација на цело ова неработење и ќе го дозакопат клубот со нивните политички игри, разно разни договарања, шо немат никаква допирна точка со спортот и со Пелистер.

Nekogas idat momenti koga rabotata ednostavno ne odi, kolku i da se trudis. Togas taa rabota treba da prekini i da se prodolzi napred. Taka e i so rk Pelister. Kraj, the end, finito...
Vo mojot posleden post na ovaa tema sakam da se osvrnam na pricinite koi dovedoa do toa:

Ima mnogu pricini, koi sobrani zaedno napravija klubot da ne go polozi testot na vremeto i da stani relikt od minatoto...

Jakite klubovi odat zaedno so koncentracijata na naselenieto, a Bitola kako i rk Pelister e vo izumiranje...
Eurofarm Pelister bese dobar proekt i trebase da uspee od pricinite koi gi navedov pogore...

Ne bese sustinata vo bojata na dresot.
So toa samo stanavme interesni za profilite so oznaka crveno crno 1987.
A tie mesto da se zanimavaat so nas neka gi gledaat svoite problemi (sporska sala pod Kale).

Sustinata e sto modernoto ime Eurofarm e paravan za eden tranzicionen heroj koj go nadzivea svoeto vreme.
Duri ja gradime nasata idnina vrz takvi tranzicioni heroi od tipot na Cile, Kamcev, Pandelevci, Cermat, se dotogas ke go jadime stapot.

Do nekade ja razbiram gradonacalnickata sto ne saka da si gi valka racete, no i taa treba da znae deka nepravenjeto nisto, e isto tolkav grev kolku i gresenjeto...

Doagjame i do deckoto so salot od Pelister.
Jas priznavam mazi, neka izlezi neka kazi ja sjebavme rabotata, ne ne biva.
Vaka ispagja go klavav shalot za direktor da stanam vo elektrostopanstvo...

A ke zaboravev, site vikate po Piseto, no prethodnata vlast se krie zad nego kako zrtveno jagne, za da ja skrie sopstvenata nesposobnost. 2006-2016 e najcrniot period vo istorijata na rakometot vo bt.

Doagjame do segasnosta, aljusot so svojata bela brada na sekoj eban platen portal vo drzavava kako go velici momentot na vrakjanje na rakometot vo bt.
Respect decko ali si bil i ke ostanis janicar, sekogas na pogresnata strana.

Na krajot i administratorot na temata, intelegentno bitolsko dete koe se zagubi vo prevodot. Zarem stvarno mislis deka rabotata propadna za nekolku neisplateni dnevnici?
Za ovie akteri 50 K se kako kafe za mene i za tebe na sirok sokak.

Sto e spasot?
CKEMBARITE I "objektivnata bitolska publika".
Nekoj od ckembarite napisa, nema da ni bide prvpat da bidime sami protiv site.
Ako ne zazivee ovoj proekt kaj obicniot bitolcanec brzo i ke propadni.

A Pelister ke ostani vecen, ako mene mi se smacilo od istite muabeti, ima mnogu deca koi ke go prodolzat nasiot pat, bidejki toa e zapisano vo nasiot kabadajski gen...

Sekoe loso za arno...

A Pelister ke ostani vecen, ako mene mi se smacilo od istite muabeti, ima mnogu deca koi ke go prodolzat nasiot pat, bidejki toa e zapisano vo nasiot kabadajski gen...
Ох ти Шекспиру битолски .... кои деца ке го продолжат вашиот пат кога децата ке растат со бренд како Работник во Битола место со Пелистер. Мислиш некое дете ке се летне да тренира за Пелистер кога ке игра втора лига место да се бори да влезе во Работник ? Кееее биднеее ... тоа вие што сте израснети со Пелистер и имате емоција спрема името и клубот го разбирам .. ама не можеш да очекуваш од нови генерации што никад немаат видено и осетено атмосфера и што значат Чкембари и Пелистер да се понашаат исто како вие. Тука и ке се заврши целата прича и многу од "борците за чист Пелистер без Работник" ке зажалат за 3-4 години ако не се спојат тие два клуба затоа што ке биднете на истото како РК Куманово, од бивши освојувач на Куп на Македонија и играње на врвно ниво до сеа башибозук со полу аматери што преку ден се полицајци а навечер на тренинг ракометари. Ако ви е тоа визијата за Пелистер среќно момци!

А ако толку ви пречи спојувањето, зошто не извршите притисок кај Градоначалничката, за да се продаде клубот на некој приватник?

Значи сепак постои Работник.
Следен чекор, да си излезат јавно Ковачевски, Корлевски и компанија да си кажат кај го заглавија клубот пак со борчој, оти ко го превзедоја на гла ни се качија како го превзеле клубот со големи долгови од претходната управа (власт), целта му беше да се подмират долгојте и на почетокот мафкаја листој хартија колку и каде борчел се клубот, па почнаја со исплаќање, приоритет било да имаат чисти сметки, носењето на аматерски играчи од типот на Зејак, Лековиќ, Стоилевски и раскинвањето предвреме договори на скоро сите останати ракометари и после ќе тужеле, сосема се во право и го бараат тоа шо му следува со договорот законски, убај беа платите на Рамбо од 4000 евра, син му преку 1000 евра, секретарката си ја прчи сливата со близу 1000 кркачи, па Киелце да е ќе секни, не еден Пелистер.
Штета шо клубот остана со 4 активни ракометари под договор, ни глас ни гласнина околу престојната сезона, а со оваа моментална ситуација е на раб на пропаст.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom