Фан клуб: РК Пелистер

• Креатор на темата Креатор на темата ziko bt
  • Време на започнување Време на започнување
Од денес. Работник.
eurofarm-druzhenje-2.jpg

Mislam deka sea jasno mu e na site deka Pelister kakoninsekogas e ebanata stranka vo sekoja situacija(za zal).
Nisto ne e strasno, ne e bolka za uniranje... Ova ne e ni prv ni posleden pat, klubot da e izmapuliran od lokalnite shalabajzeri.
Glavata gore i pamet za vo idnina, deka osven fanojte, zboram onie vernite so go sledat klubot so decenii, nikoj drug ne go zabole za idninata na Pelister.

Sea neka odat neka se rastrcat da potkupat nekoj igrac, ako ima nekoj voopsto sonsaka da dojdi momentalno vo klub koj na hartija ima samo 3 igraci pod dogovor vo septemvri, na nekolku dena pred start na prvenstvo.

A najgolem dokaz kolku tezi imeto Pelister, mozi ova sezona da se odi na sekoj natprevar na klubot i da svatat lokalnite pajtasi deka i vakov nikakov pred raspad Pelister, e pogolem od proektot na gospodinot so plaka mito i e zamesan vo sekoj tender so kriminalna pozadina.

"SAMO EDEN KLUB, SAMO EDEN GRAD..."

Од денес. Работник.
eurofarm-druzhenje-2.jpg
Nevidena podrska imat :)))
Автоматски споено мислење:

Mene najpojke me nervira so cilevci pederski si kjutat celo leto, duri se branuva gradot so razni platformi,bugjeti za na kraj da ime se ispolnat site uslovi...
Opstinata im gi ispolni site uslovi, od sali renoviranje, od osloboduvanje na site davacki, do neznam so drugo...
Ponedelnik ke imat preskonferencija, ke se najdi maz vo gradov da gi prasa so mislat?
Opstina, ckembari, novinar, obicen graganin, bilo koj?
Celo leto ne eb$avat so gluposti za na kraj da ne kazat nisto?
Ima nekoj salam vo gradot, za majtap tuka sluzime?

Последно уредено:
Nevidena podrska imat :)))
Автоматски споено мислење:

Mene najpojke me nervira so cilevci pederski si kjutat celo leto, duri se branuva gradot so razni platformi,bugjeti za na kraj da ime se ispolnat site uslovi...
Opstinata im gi ispolni site uslovi, od sali renoviranje, od osloboduvanje na site davacki, do neznam so drugo...
Ponedelnik ke imat preskonferencija, ke se najdi maz vo gradov da gi prasa so mislat?
Opstina, ckembari, novinar, obicen graganin, bilo koj?
Celo leto ne eb$avat so gluposti za na kraj da ne kazat nisto?
Ima nekoj salam vo gradot, za majtap tuka sluzime?
За твоја информација салата ви ја реновираат Цилевци а не Општината

Реновирањето на тоалетите под јужната трибина е донација на ГП.Пелистер а новото осветлување е донација на Еурофарм. Донациите званично се поминати на совет и се реализирани. Покрај ова во салата излепени се надворешните стакла, поплнети се дупките на паркингот пред салата, исчистен и осветлен е паркингот и со мрежа се покриени кратерите на таванот на влезот во салата. Друго сега за сега не е направено. Од сигурни извори, се чека на финален одговор од општината кој би требало да се случи наводно во понеделник. Проблем се некои стари наследени долгови кои сега се средват. Во меѓувреме според мене нормално е дека сите потребни активности за утакмицата во среда мора да се реализираат. Несериозно е што процесот се одолговлекува и уште понедериозно е да се стопира и тоа што функционира да почне да не функционира. Се додека нема потпишан договор нормално е дека неможе да се користи друго име и други симболи.

Реновирањето на тоалетите под јужната трибина е донација на ГП.Пелистер а новото осветлување е донација на Еурофарм. Донациите званично се поминати на совет и се реализирани. Покрај ова во салата излепени се надворешните стакла, поплнети се дупките на паркингот пред салата, исчистен и осветлен е паркингот и со мрежа се покриени кратерите на таванот на влезот во салата. Друго сега за сега не е направено. Од сигурни извори, се чека на финален одговор од општината кој би требало да се случи наводно во понеделник. Проблем се некои стари наследени долгови кои сега се средват. Во меѓувреме според мене нормално е дека сите потребни активности за утакмицата во среда мора да се реализираат. Несериозно е што процесот се одолговлекува и уште понедериозно е да се стопира и тоа што функционира да почне да не функционира. Се додека нема потпишан договор нормално е дека неможе да се користи друго име и други симболи.
Mnogu novoformirani profili se pojavija poslednava nedela :) ... ok dokolku se relevantni...
Nas ni fali informacija, deset luge tuka ja tupime celo leto rekla kazala kako babite pred porta...
A nikoj pojma nemame so se desava...
Gi nosat prege rakometarite kaj kolicinjata pred tobakoto podrska ke formirat za eurofarm rabotnik...
Alo ima li pilot vo avionot?
Ponedelnik e taja prekretna tocka, umreniot coek rk Pelister da go vratime vo zivite... ko ke se pomini taja tocka veke vrakjanje nema...
Djabe ke bidat razgovori, objasnuvanja, ovoj vaka naprajl onoj onaka naprajl,cao prijatno ...

Чекајте малце сеа другари, изненаЃен сам, па нели беше чист клубот од борчој?:icon_lol:
Или, на празно маФташе техникото со листојте хартија ( налози за извршување од разно разни извршители и останати документи ) на тие легендарни пресој...
Многу прашања беа, се и сигурен сум дека ќе останат неодговорени.
Кој ги напрај борчојте? По кој основ се напраени борчојте, неплатени сметки ( телефони, струја, ќирии ), нередовна исплата на плати кон играчи, тренери, вработени во клубот? Зошто се чекаше да стигни наплатата да оди преку извршител?
Или немаа (т ) време ова да го кажат, а должни се да ни кажат, ОТИ СО НАШИ ПАРИ СЕ РАСФРЛАТ, и затворат туѓу борчој, а којзнај, можи и нивни борчој крпат, :sneaky:
Шо е уште поважно, ќе сноси некој одговорност за несовесното работење? Одговорот е јасен.
На секое незгодно прашање, одма одат со напамет научената одбрана и теза, АБЕ МИНАТАТА УПРАВА ГИ НАПРАЈ БОРЧОЈТЕ, ВМРО, ГРУЈО, БРАНКО, ПЕТКО, КУРЛЕ, МАДЛЕ...НИЕ СЕ НАПРАЈВМЕ..:kruna:
Кој и да ги напрај борчојте има(ше) начини да се дознај, ќе се прочешлаше документацијата, лесно ќе се ископаше кај лежи зајакот.
Шо презеде ова управа околу ова? ете ги критикуваа прошлите, остајле борчој.
Поведена е соодветна постапка? Кривична пријава до ОЈО Битола за несовесно вршење во служба, злоупотреба на службена положба против тие и тие лица.
Нормално дека не е, нема ни да биди некогаш..
Ете се констатира дека клубот е во борчој, дека не се работело ко шо треба, за само 5 години од ко сме АД да напрајш толкав долг треба да си легенда.
И епилогот кој е? Ќе одговара некој за ова? Или како за се во државата ќе се помини само на збор?
Па да сакаа да му помогнат на клубот и да ги најдеа виновниците досега 10 предмети ќе завршеа, со истраги, пред суд и ќе имаше правосилни пресуди ако се најдеа одговорните лица.
И ќе можеше клубот да ги врати преку тужби за надомест на штета дел парите шо фалат.Досега ќе легнеа парите на сметка на клубот.
И сега шо прајме?
Пак од нашите пари ќе се крпат новите борчој? Јасно е то, само реторички се поставува прашањето.
Шо прајме ако излезат нови борчој? А ќе излезат, сигурен сум во то.
Ете и Каменица ги стегна на суд, се води судски предмет, кај да е ќе заврши и тој, и ќе ги испука и тој со трошоци, кои сигурно нема да бидат мали, којзнај дали ги имат доплатено купојте пари за предвремени раскини на договори со Зејаци, Мејаци, Вуковиќи. Гуглети и остала боранија.
Не сме свесни каква штета ни напраја лани, го отепаја клубот, да довлечкаш 10 + странци, од нив дали 2,3 ја завршија сезоната, кузнеј колку илјади евра го оштетија клубот за исплати на плати, за раскин на договор и пенали, а ефект НУЛА, Пелистер 5ти на табела, а моментално пред распад.
И кој ќе одговара сега за ова несовесно работење на управата? Има некој од управата?
Кај се сега сите тие ликој? Пиле нема околу клубот, ни од управен ни од надзорен одбор, ни од тие ПИ АР служби, фејсбуци, инстраграми, сликари, шо ли уште не. :pijani:
Лани ова време се размафтуваја со ветувања, со проекти, со меѓународни турнири:vozbud:.
Во Епинал ги пречеквавме гостите, ручеци, коктели, закуски.:pijani:
Па уште и традиционален ќе бил турнирот во чест на Боро Чурлевски they said, нема грешка:icon_lol:...секое чудо за три дена, колку шо траеше турнирот.
Шо прајме со коктелите, седенките со останатите екипи по секој меч, во рамките на клубот, по секој меч, со бифето?:masa:
Абе седете, ојте скријте се негде, резили сте, сите ни се смеат.

Колку и да ги нејќам Еурофарм, и цела таа екипа, му се поклонвам до под на луѓето, алал да му е жими се.
Поим се како треба да се работи во еден клуб, и кај нив имаше глупости, ама од крајот на 2017 година до денес 10 нивоа скокнаа во сите полиња, а ние пак обратно, од таа победа против нив на крајот на 2017 година само си паѓаме, за да дојдиме денес до предстечајна состојба.
Ко гледат со кој незналици си имат работа сега ми е јасно е зошто се претпазливи и си ќутат цело време, не ме чуди нивната реакција, баш нормална е.
Тие не молат за ништо, нема ни потреба да молат, ќе си најдат пак шлукачи, со гратиси по аптеки, со ваучери, со други реклами ќе ја наполнат салата и за СЕХА, камоли за ЛШ.
Напраја невидена медиумска кампања, шо ни на сон немаше да му текни на нашите легенди од управа ако тие беа на нивно место.
Колку и да нејќам да успеј овај проект, сепак има барем една добра работа во сето ова, шо ако по некое чудо го шитнат клубот на Еурофарм конечно ќе се тргнат партиските луѓе од клубот, шо нема појќе да се зависи од ликој шо немат допирни точки со спортот, шо не допринесват со ништо за клубот, ниту пак имат капацитет да бидат во клубот и да сработат нешто, ќе се има контрола на парите, ќе има и одговорност.
Ќе има некој ред, вака досега беше башибозук.
Досега во Пелистер немаше ништо, ниту одговорност ниту пак некоја цел и план за клубот, а десетици години поминаа, зато клубот дојде на ова дереџе.

Se ceka potpisot od natasa arno ama taa ima uplav od reket i glupostite porano da ne zgresi nesto pa ne potpsuva a eurofarm sakaat garancii za da ne izlezat novi dolgovi primer kako tuzbata os kamenica koj imal dva dogovori eden za seniori (2500 evra isplaten) a drug za kadeti (3000 evra ne platen) plus za smetki nesto so gi ukrale parite oti gi zemale na raka za so je sleduva prijava za pelister 1 2 3 nebitno najvzano po se izgleda 90% nema da ja bide rabotata i za dzabe tolku nervozi i vreme potorseno oti neli i so 250 ilj ke bideme vtoro mesto [emoji848]ne znam so da recam osven totalen kolaps vo site segmenti i so mala sansa da go potpisat dogovorot koj ne bese kako site so sakame zboram za boja na dresot itn... Ne znam so da recam osven gospod da nie e napomos so vakvi politicari kako dvojcevci natasi i selani od kravari ili sega bistrica so ni ja resavaat sudbinata vo gradot [emoji34]

Sent from my CLT-L29 using Tapatalk

Uba dupenka ko taka bitno onie aptekarite ke si igrat v sala sega, nie ke si :drk::drk::drk: ;) Samo atomska bomba spas za Bitola:pistoldz:

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom