41.
The nutcracker and the four realms (2018) -
7/10
42.
What we do in the shadows (2014) -
8/10 Го имав сретнато филмов, али мислев дека е хорор, автоматски банирано од гледање. Серијата излезе мислам годинава, го изгледав трејлерот и сфатив дека е комедија.

Секако, на пола филм си викав многупати wtf гледам, али имаше моменти на кои уште се смеам кога ќе ми текне. Планирам и серијата да ја гледам, кога ќе и дојде време во распоред.
43.
The real McCoy (1993) -
6/10
44.
Murder mystery (2019) -
5/10 Свесно тепав време.
45.
Daylight (1996) -
8/10 Кога и да го фатам филмов на тв, не менувам канал, не знам зашто. Може 6-7 пати веќе го имам гледано, знам што се случува напамет и пак го гледам. Ваљда ми е поомилена акција од старите филмови.
46.
The color purple (1985) -
8/10 Има куп филмови за ропството, али не ми текнува да сум гледала некој друг што го покажува периодот на нивно вклопување во општеството после тоа. За жените не гледам дека се сменило нешто, пак тепани, силувани и робови, сега од страна на нивните фамилии. Уште ми нема поминато нервозата докрај од филмов.
47.
Paddleton (2019) -
7/10
48.
Prisoners (2013) -
10/10 Нема нешто што не ми се допадна. Многу сакам трилери во кои саат ипол пробувам да сфатам кој е крив и немам никакво решение се дур самата приказна не ти дава траги за да укопчаш. Локи е можда најдобрата улога на Џиленхал, бар по мој вкус.
49.
500 days of Summer (2009) -
7/10 Не се согласувам со критиките по нет дека Самер е кучка. Едноставно кога луѓето ќе ви кажат дека нејќат замаранција, треба да им верувате. Освен тоа, мене ми беше кулирање филмов, лесен за гледање и реален.
50.
In the mood for love (2000) -
8/10 Визуелно многу убав, ми се допадна како е сниман. Музиката одлична. Приказната - тажна, меланхолична и пак тажна. Одличен филм, спаѓа во категорија што ги гледам само еднаш.