RickyLFC9
Модератор
Тебе неам што кур да ти објаснувам, као сакам можам да го тркалам речникот, шетај ајде.[DOUBLEPOST=1558093769][/DOUBLEPOST]А тоа што Серсеи не ги гаѓаше со балистите кога и' беа пред нос? А? Ај објасни ми го тоа со твоите паметни зборови!
Тука навлегуваме у друго филозофско прашање. Ако мислиш на себе си себичен? Ако донираш пари у добротворни цели за да се чувствуваш добро кога други луѓе се чувствуваат добро, тоа значи дека си себичен? Тенка е границата помеѓу себичност и дарежливост, ако крајната цел е тоа да те направи тебе среќен и да се чувствуваш добро за себеси.Стварно ми се свиѓа дека се предизвикуваш сам себе да извадиш нешто од ништо. Поштуам труд.
Значи, глупости. Ова ти е контрадикција на тоа претходно шо го пиша. Себичен човек не размислува на ваков начин, не праи вакви селски математики.
Ако е Џејми себичен(мисли на себе), тогаш од каде тоа дека верува дека ќе се искупи? Пред кого да се искупи? За кого му е гајле на тој, според тебе себичен Џејми, па да мора да собира mana points и да се искупува? Према себе? Тогаш не зборуваме за себичен човек и претходниот пост ти нема смисла. Во чии очи сака Џејми да излезе дека е добар човек, ако не му е гајле за никој освен за Серси? На Серси исто не и е гајле за никој освен за нејзините деца.
Џејми прави добри ствари за тој да се осеќа добро. Тоа го прави себичен или дарежлив? Ќе оставам ти да одлучиш. Крајната поента е дека сфаќа како секад ќе го јадат лошите ствари и дека ништо не го вади од тоа.
Јас мислам дека тоа дали тој е себичен или не, дали е свесен дека е себичен или не, и дали другите го гледаат како себичен или не е тотално нерелевантно у дискусијава и би отишло у апла далечен спин. А ако почнеме да збориме за дефиниција за себичност, сме си ебале матер

Последно уредено: