B
Beginner
Гостин
Ако си ги гледал претходните 2 треба да знаеш сакаше да го убие е тоа.Една работа . Што уствари сакаше НК од Бран ?
Sent from my SM-J510FN using Tapatalk
Ако си ги гледал претходните 2 треба да знаеш сакаше да го убие е тоа.Една работа . Што уствари сакаше НК од Бран ?
Бран е историјата на Седумте Кралства. Колективниот идентитет. И како Мексиканците во САД, муслиманите во Европа, источно европјаните во Германија, замрзнатиот сакаше да го избрише тој колективен идентитет.Една работа . Што уствари сакаше НК од Бран ?
Од толку што си ја гледал "внимателно" епизодава не примети дека имаше олуја која го спречи палењето на обрачот од дрва пробаа со факели и стрели. Само Мелисандре можеше да ги запали како и претходно мечовите.Пуштањето на коњаницата во кланица, употребата на змејовите како камери за птичја перспектива, а беа така надмоќни и непречени од никој првите две третини од битката. Бранењето на ѕидините без апсолутно никакви направи сем мечови и луѓе (земи ја за споредба битката на ѕидот) и за мене убедливо најглупата работа што сум ја видел во серијата:
- некој ко скретничар и мафта на глупавата кокошка да ги запали дрвата, ама таа не гледа
- пробуваат да ги палат со стрели ама не успеваат
- и од нигде никаде Мелисандре се моли да ги запали, а околу нејзе еден куп луѓе на кои им се достапни и никој не пробува со факел
Валда не им било доволно кул со факел.
Da, konjanicata e prva u bitka ama u ovaa bitka glupo upotrebena. Bar John treba da znae, dva pati se ima boreno so wights, znae shto se' mozhat.Од толку што си ја гледал "внимателно" епизодава не примети дека имаше олуја која го спречи палењето на обрачот од дрва пробаа со факели и стрели. Само Мелисандре можеше да ги запали како и претходно мечовите.
Денерис не го виде знакот бидејќи двата змеја беа во олујата и се бореа со Висерион. И покрај тоа успеаа да нанесат штета на војската од зомбиња.
Висерион беше пратен да го уништи Џон да не стигне до Брен.
Коњаницата е прва во битка.
Не беше ни прикажано што се случи, само се гаснеше светлото. Требаа да го дообработат тој дел. Инаку стратегиски се виде се, зошто прво коњаница па останати. начинот на повлекување, кој ќе го штити повлекувањето итн.Da, konjanicata e prva u bitka ama u ovaa bitka glupo upotrebena. Bar John treba da znae, dva pati se ima boreno so wights, znae shto se' mozhat.
А зошто одма без размислување го натера Станис да оди на Север да помогне. Никој друг не се нафати да помогне на ѕидот, туку само она без размислување. Сигурно знаела.Курац знаше Мелисандре. Од толку што знаеше се, на пола Вестерос им рече дека се ветениот принц. Бран гледа минато, не иднина. Барате мани, праите теории, а се имате заборавено што се дешавало низ сезониве. Али битно да се пиши нешто.
Во ред тоа се, ама откога замрзнатиот ќе помине низ цел Вестерос (хипотетичко сценарио ) и сите ги претвори во зомбија кои патем немаат мозок а камо ли идентитет чуму толкав труд окулу Бран.Нејсе приказната окулу Бран и НК имаше голем потенцијал но...Мене барем сеуште ме изгледа ме држи стандардот што го поставија во првите 3 сезони[DOUBLEPOST=1556551255][/DOUBLEPOST]https://www.youtube.com/watch?v=gulVUWrADCM Оваа сцена веќе нема смислаБран е историјата на Седумте Кралства. Колективниот идентитет. И како Мексиканците во САД, муслиманите во Европа, источно европјаните во Германија, замрзнатиот сакаше да го избрише тој колективен идентитет.
- Пуштањето на коњаницата е глуп потег, ама кој рече дека Џора е добар генерал ? Башка не ни знаеа колкава армија им се спрема. Башка борбата требаше да биде само дистракција, Брен беше целта.Пуштањето на коњаницата во кланица, употребата на змејовите како камери за птичја перспектива, а беа така надмоќни и непречени од никој првите две третини од битката. Бранењето на ѕидините без апсолутно никакви направи сем мечови и луѓе (земи ја за споредба битката на ѕидот) и за мене убедливо најглупата работа што сум ја видел во серијата:
- некој ко скретничар и мафта на глупавата кокошка да ги запали дрвата, ама таа не гледа
- пробуваат да ги палат со стрели ама не успеваат
- и од нигде никаде Мелисандре се моли да ги запали, а околу нејзе еден куп луѓе на кои им се достапни и никој не пробува со факел
Валда не им било доволно кул со факел.
Она беше стара цело време, само ѓерданот правеше да изгледа младо, а најверојатно и во живот ја одржуваше.Ај нека ми го објасни некој поупатен крајот со црвенокосава?
Го изваде тоа ѓердан што ли беше и си цркна.
Фактички испаѓа дека беше од другава страна целовреме само зауздана или?
Не знам зошто али мислам дека таа ќе испадне дека е истата плавоокоа типка од легендите, во која се заљубил најт кинготАј нека ми го објасни некој поупатен крајот со црвенокосава?
Го изваде тоа ѓердан што ли беше и си цркна.
Фактички испаѓа дека беше од другава страна целовреме само зауздана или?
Се сеќаваш дека отидоа на север за да го направат Џон, лорд на северот за да им се придружи на Станис така ? Или и тоа го заборави ?А зошто одма без размислување го натера Станис да оди на Север да помогне. Никој друг не се нафати да помогне на ѕидот, туку само она без размислување. Сигурно знаела.