Wizz Air летови од/до Македонија

• Креатор на темата Креатор на темата Apple
  • Време на започнување Време на започнување
Додека живеев во будимпешта повеќе од 30 лета направив еднаш не ми дадоа да пуштам приорити доле. Од италија исто, сега од гетеборг моите кога идеа накај скопје пред помалку од два месеци не им дадоа. Па дури и од скопје не даваат стално за да наплатат повеќе, заради таа финта и ја воведоа торбицата од 10кг да имаат оправдување зашто не ти даваат.

to e poentata so ke kazat eve od svedska ne praat problem ama od Einthoven ne znam kako ke e zato se rasprasuvav so iskustva.Po nekoja logika i moja matematika ne bi trebalo da e problem bideki toj bagas e moja licna rabota i platen regularno po site propisi i zafatnina.Ako e dozvoleno na nekoj da nosi lap-top so koj raboti i mu treba taka i ovaa edna masinka od 3-4 kg e moja licna rabota(e dodusa jas ne sijam :) ova e poklon za makjkami i vetuvam 3-4 godini:)i konecno ) ama kurslus nosenjevo:)

jas posledno letav buchurest - eindhoven pred nova godina, edna nasoka so priority edna bez
i dvata pati imav moznost da gi pustam dole ako sakam i mislev toa e novata polisa, mora gore tocno 10kg drugo da naplakaat za dole, bidejki pred toa site odea dole koga letav

ja nosam fen, masinka za bricenje i takvi raboti, ne se mi praele problem, taa masinka moze da te tormozat dur ja proverat

kasa popara se so polisive, cesto gi menjaat

to e poentata so ke kazat eve od svedska ne praat problem ama od Einthoven ne znam kako ke e zato se rasprasuvav so iskustva.Po nekoja logika i moja matematika ne bi trebalo da e problem bideki toj bagas e moja licna rabota i platen regularno po site propisi i zafatnina.Ako e dozvoleno na nekoj da nosi lap-top so koj raboti i mu treba taka i ovaa edna masinka od 3-4 kg e moja licna rabota(e dodusa jas ne sijam :) ova e poklon za makjkami i vetuvam 3-4 godini:)i konecno ) ama kurslus nosenjevo:)
Прав си не викам не. Може не е за споредба со лаптоп ама се додека е уредно спакувана и не е наведена на листата забранети предмети не би требало да е проблем. Само се зависи од аеродром до аеродром, пример прочитај коментари на аеродромот у копенхаген трагикомедии се. На сите најсрдечно им препорачувам никогаш да не го посетат

@wot ма приорити не е сменета полисата него во правилата за неа само пишува дека ти гарантира багажот да е горе,доле воопшто не е спомнато. И да некои аеродроми не прават проблем некои прават. А поготово будимпешта за летови на виз се страшни.

Дечки имам прашање до вас,
Значи резервирав карта за патување,средната(со 20кг) но не ми стигна никаков меил. На страната на Визз ми пишува статус: потврдено, но порано исто сум земал карти(со 32кг) и веднаш внесував пасоши и имав карта(онаа за на шалтер).
Дали пасошите треба да ги внесувам на чекирањето и кога ќе биде истото ?

Дечки имам прашање до вас,
Значи резервирав карта за патување,средната(со 20кг) но не ми стигна никаков меил. На страната на Визз ми пишува статус: потврдено, но порано исто сум земал карти(со 32кг) и веднаш внесував пасоши и имав карта(онаа за на шалтер).
Дали пасошите треба да ги внесувам на чекирањето и кога ќе биде истото ?
Да два дена пред лет треба да се чекираш и да внесеш пасош и седиште. Кога си земал со 32 кг автоматски имаш право за да се чекираш одма мислам најрано 45 дена беше пред летот не сум сигурен.

Sent from my Redmi 5 Plus using Tapatalk

Да два дена пред лет треба да се чекираш и да внесеш пасош и седиште. Кога си земал со 32 кг автоматски имаш право за да се чекираш одма мислам најрано 45 дена беше пред летот не сум сигурен.

Седиште си одбрав веќе, и си платив за него :)

Имам карта на 26ти за Хановер, на 6ти назад за Скопје. Дали може да ја сменам за назад наместо на 6ти за 3ти, или мора нова да земам? Има разлика во цената од 1000ден,дали може да доплатам и да ја сменам или не? Фала однапред

Имам карта на 26ти за Хановер, на 6ти назад за Скопје. Дали може да ја сменам за назад наместо на 6ти за 3ти, или мора нова да земам? Има разлика во цената од 1000ден,дали може да доплатам и да ја сменам или не? Фала однапред
Ќе те прашав со која компанија ама веројатноста за друго освен визз е мала па ќе ти одговорам за нив.
Освен ако не си платил визз флекс кога ја купуваше картата НЕМОЖЕШ да ја смениш, ако си платил за флекс можеш да ја смениш и да си доплатиш разликата ако е картата поскапа.

Ќе те прашав со која компанија ама веројатноста за друго освен визз е мала па ќе ти одговорам за нив.
Освен ако не си платил визз флекс кога ја купуваше картата НЕМОЖЕШ да ја смениш, ако си платил за флекс можеш да ја смениш и да си доплатиш разликата ако е картата поскапа.

Да, со виззаир. Океј, фала многу, не сум знаела. И уште нешто, мора 2 часа пред летот да сум или може и саат?

Да, со виззаир. Океј, фала многу, не сум знаела. И уште нешто, мора 2 часа пред летот да сум или може и саат?
Саат и пол минимум, за да ти биде све натенане, да чекираш багаж, да пројдеш пасошка и безбедносна контрола и да си чекаш да се качиш во авион. Саат време не би ти препорачал, со тоа што пола саат пред полетување се затвара гејтот. Освен ако немаш опција, ќе се молиш да стигнеш на време, ако не, друг авион ќе си фатиш :D

Строги ли се многу со новиве правила за ранец Визз? Ми излегува по неколку сантима од сите страни, ке прават ли птоблем?

Sent from my SM-G930F using Tapatalk

Строги ли се многу со новиве правила за ранец Визз? Ми излегува по неколку сантима од сите страни, ке прават ли птоблем?

Sent from my SM-G930F using Tapatalk
Зависи, пред некоја недела една пријателка кога доаѓаше од скопје за базел помина, но за назад со истиот ранец во базел имаше провлем и плати плус 20 евра. Зависи од аеродромот и како се дента расположени

zdravo dali nekoj kupuval sediste za letovite i kolku cini prokletoto sediste?

zdravo dali nekoj kupuval sediste za letovite i kolku cini prokletoto sediste?
Сега јас зедов и беше првото 11 евра второто и третото по 10 едно. З.претходно од мк кога идев беше 300 мкд

Што бидна со летовиве за Барселона? Нели ќе се укинуваа од оваа година, гледам најнормално може да се резервира лет, што е работата, ништо од укинувањето или?

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom