Совети околу мотоцикли

• Креатор на темата Креатор на темата A__
  • Време на започнување Време на започнување
Мое досегашно искуство со Хамачиевци и остали дилери на тие мотори е дека сите доаѓале по малку каросериски оштетени при транспорт. Стално има некоја пластика што не лежи кај што треба, или е набиена, или малку пукната. Мене ми набутаа нов скутер 250цц со мала пукнатина на ветробран која не ја видов во моментот (инаку скутерот беше супер и уште го возам), туку дури после ден-два кога го регистрирав и развозев моторот. Нормално, касно беше да одам да се расправам а и кој ми е крив кога не сум гледал кога требало... И јебига, убаво е кажано: за толку пари - толку музика.

Гледај го убаво моторот механичките делови (околу шалтерот за брзини, кочници, дискови, ланец, ѕвезди, тркала) да не се оштетени при транспорт. Ако е пластика скршена - ништо страшно. За добра цена да го земеш, се исплати за ситна пара да го залепиш со некоја убава карбонска фолија или слично на тие пластики што се оштетени или да ги санираш и офарбаш ти.

Го земав моторот истиот беше за многу пониска цена од нормалната. Со една дупка од 10 на 7 сантиметри под седиштето која со лепење одоздола и убава налепница одозгора воопшто нема да се познава. Сега за сега пали убаво и си вози па ќе видиме понатаму.

Garelli XO 50,
Mnogu dimi i slajfuva na lamelata ili na kais neznam tocno,prima turaza no nesaka da pojde, dodeka se dava gas slajfuva i edvaj odi, dodeka zagree pravi oblaci i oblaci od dim potoa e se ok odi do 70, dali treba da se steluva ili bi trebalo da se menuva nesto, ima projdeno 7000km, mu stavam ipone 2t polusintetik
Bagodaram za nekoj sovet
garelli-xo-50-6.jpg

Mi treba pomos dokolku nekoj razbira ili ima iskustvo so Garelli XO skuteri
Momentalno imam Garelli XO 50,
Bi sakal da zemam nesto pogolem od Garelli XO 150 ili Garelli XO 200, cena im e 1450-1500 l da prasam dokolku nekoj ima vozeno ili e po upaten od mene da mi dade sovet koj e popogoden od ovie dvata.kako naprimer kvalitet, potrosuvacka,kolku trosat,
Blagodaram odnapred

Attachments

• xo.jpg
    xo.jpg
    94,3 KB · Прегледи: 13
Здраво
Имам Skygo 125 предното колце ми квичи,порано квичеше во двата правци сега само наназад(ако помага ова информација).
Дискот го однесов на дребонг да провера дали е крив ми рекоја дека минимално бил искривен не толку за брусење.(квичи од кога го купивне,така дојде)
Прашањето мие што др да проверам,дошто можи да биди

Здраво
Имам Skygo 125 предното колце ми квичи,порано квичеше во двата правци сега само наназад(ако помага ова информација).
Дискот го однесов на дребонг да провера дали е крив ми рекоја дека минимално бил искривен не толку за брусење.(квичи од кога го купивне,така дојде)
Прашањето мие што др да проверам,дошто можи да биди

Proveri lageri na kolceto
Proveri i gurtnite

Sent from my iPhone using Tapatalk

Постои ли квалитетен 50 цц скутер на ново за 1000 евра ?

Здраво. Почетник сум, немам возачка за А категорија сакам сега да полагам. Прашањето ми е следно: сакам да купам мотор налик чопер како што би бил добар за почетник како мене, повеќе сакам да купам нов мотор отколку стар, размислувам за Keeway Superlight 125cc. Ми треба совет од вас.

Здраво. Почетник сум, немам возачка за А категорија сакам сега да полагам. Прашањето ми е следно: сакам да купам мотор налик чопер како што би бил добар за почетник како мене, повеќе сакам да купам нов мотор отколку стар, размислувам за Keeway Superlight 125cc. Ми треба совет од вас.
Најдобар избор ти е тој ... другото полоши кинески марки
Отиди во динамикс

Prodavam Arrow Paris Dakar kompleten so Db killer pribusuvac vagja ekstra zvuk
Za site enduro motori
33843f66046380ff065b60cb7f4328c0.jpg
4c5a0b4a8904b40c2cb08a3d794b5d0c.jpg
561d09aba244981af1fcfbb9322ff972.jpg
c4c3884fff0a100f1c87f68933be9ab3.jpg
8b0a61ad8b715a4d9a815eb158c05555.jpg

Sent from my SM-G950F using Tapatalk

Здраво, имам прашање...сакам да купам спортски мотор од странство, но да го царинам во Македонија...е сега прашањето е колку би чинела царина и целосната постапка за царинење и дали можат да се увезат Р6/Р1 од 2002-2005та година...?

Поздрав

Здраво дечки, пред скоро година дена пишав за да се консултирам за Ocherk 110cc од Хамачи од Штип со оштетена пластика и сум презадоволен од истиот (барем до сега). Меѓутоа сега кога малку се затопли времето решив да го извозам и откако ќе го изгаснам не сака да чуе да запали. Нормално прво се проверува свеќата и истата е многу замастена (црна катран :icon_lol:).
Некој да има идеја од што може да биде предизвикано?
Значи се работи за Ocherk 110cc, 4 тактен со полуватоматски менувач 4 брзини.

Фала ви,
Поздрав

Некој да има растурен Кавасаки Z700R ili Z1000 од 2008ма година навака ??? Конкретно ми треба хладњак и перка/вентилатор ...

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom