Не дека е недостижна предноста на Атлетико, ама страшно тешко е да помине Јувентус. И тоа не затоа што Атлетико толку добро се брани, туку затоа што напаѓачки Јувентус не игра ништо цела сезона досега. Ај и на индивидуална инспирација да даат 3 гола, не смеат да примат ниеден, а и одбраната сезонава им е хаос. Алегри никад нема да освои ништо појше од Серие А. Дека е шупак од тренер. И дека се јебе во гз со Де Шиљо, неговиот љубавник.
Лани дури, коа играа со Тотенхем и со Реал, навивав за Јувентус. Као заради да се врател нешто таљанскиот фудбал, па сите да пркнат, да привлече играчи а, у, глупости некои. Оваа сезона навивам да испаднат. Атлетико и Симеоне никад не сум ги сакал. Презирач сум и на ликот и на стилот на игра на Симеоне. И нека испаднат одма на следен двомеч, ама навивам да го елиминираат Јувентус. И ова е заради две причини: прво заради шупаците Алегри и Роналдо. Второ: заради пристапот и понашањето на Јувентус. Тој комплекс на газди на кој се навикнаа во Италија, пробуваат да го наметнат и во Европа. Епа јебите се. Она синоќа беше срамота. Ај пеналот поништен, чиста ствар. Тоа над Киелини, мех. Можеше и не мораше да се свири, крајно сомнително. Ама она од Бонучи?!
И не ги кривам ни нив ни навивачите на Јуве. Навикнати се така. Она во Италија го свиреа гарант.
И друга работа, сакате да се наметнете као фаворити за ЛШ? Тоа го збореа и навивачи и играчи и јавност и кладилниците. Епа понашајте се така и на терен бе копилиња! На што личеше она синоќа? И не е само до Алегри тоа. Играчите беа исплашени. Као да нема менталитет оној тим за да напраи чекор појше, џабе. Роналдо те праи појак и пореспектиран тим, ама не е играч што пренесува шампионски менталитет затоа што е егоистично копиле. Глеаш, тој не глеа за Јувентус да каже нешто, на секоја критика одговара дека имал 5 титули во ЛШ. Каква шупчина.
Бонучи. Исто онака ми се чини дека сезонава се испонаша Маркос Алонсо (мислам дека тој беше), на една утакмица на Челзи. И највише што мрзам. Абе не смееш да лежиш во петерец, ако тимот ти се брани од сериозна шанса, па макар ногата да ти е искршена! Што, као одиш на ризик, па можда ќе свирне?! Абе како може да си толку глуп човек бе?! Па уште ѕирка, глеа гол и се превртува. Па има снимки бе, све се снима, те гледаат навивачи што кубат коси дома бе да ти ја ебам мамицата глупа да ти ја ебам. Јас да сум тренер, играч кој ми лежи во петерец, а ништо не му е, додека тимот панично ми се брани, никад не го ставам во игра више жими мајка. Тоа е глуп човек прво, а после и глуп играч. Класично пичкарско понашање.
Јувентус можда може да помине. Ама со овој пристап и овој тренер ќе налета на некој друг и пак исто ќе биде. Rimonta као со Реал лани, или трескањето на Барселона не се дешаваат секоја сезона. А и ѕидот одбрана што постоеше до лани више и не е таков ѕид. Годините си го зедоа данокот, јебига.