Premier League - Season 2018/2019

Шампион за 2018/2019 во ЕПЛ?

• Вкупно гласачи
    264
Статус
Затворена за нови мислења.
Член од
23 август 2010
Мислења
39.506
Поени од реакции
114.587
Среќа не си спортист или рекреативно барем се бавиш со некој спорт, па да знаеш дека може успех и со „чекор по чекор“ дејствување. Ова со „никогаш нема ни да освојат“ е ептен банално, сеа треба јас да ти реплицирам со „па добро, ти си навивач на Челзи, не знаеш за чекор по чекор освојување, дојде Абрамович, си купи фудбалери, со купи навивачи и сите заедно станавте преку ноќ шампиони“.
И што треба да купи Пул за да речеш дека се рамо до рамо со Сити во битка за титулата, Меси и Нејмар? Не те сфаќам Пеја, за тебе успех е 7-8 бода негатива во однос на Сити на крајот на сезоната, а од друга страна во тимот за кој навиваш се вложени сериозни суми во последните 2 години, купени еден тон играчи, квалитетот дигнат до небо. :toe:
Се слагам јас со тебе дека Сити се уште има поквалитетен тим на хартија од Пул, за нијанса, ама помина тоа време кога викавме дека се светлосни години пред сите. Да не ти набројувам сега кого сте купиле и за колку пари, го знаеш и сам одговорот на тоа прашање, плус ти ја напоменав ситуацијата во јануари каде имавте СЕДУМ бодови предност пред Сити. Не велам да се избрка Клоп ако не освои титула, далеку од тоа, ама трета сезона по ред без трофеј со толку потрошени пари едноставно не може а да не биде неуспешна.

Член од
22 јули 2010
Мислења
32.528
Поени од реакции
81.967
Може, ама сезонава треба да им е последниот чекор, претходно ги направија другите.
Не ме заебавај, како после ваква феноменална сезона на крај ако не освојат ти како навивач нема да бидеш разочаран, туку ќе си речеш супер беше, догодина повеќе? Не верувам дека така ќе се осеќаш, ова според мене би ви било многу поголемо разочарување него тоа со Роџерс затоа што тогаш сепак имаше доста недостатоци во тимот, а сега е комплетен на секој дел од теренот, и баш вистински кандидат за титула.
А кој рече дека нема да бидам разочаран? Компарацијата што ја направив беше од почеток на сезона, до крај на сезона, не може само од сега да гледаме, дека имаат 4 бода предност против (пази овој) Сити и да биде Ливерпул апсолутен фаворит. Две ќе киксне у наредни 5, Сити ќе бидат на 1 бод пред нив па кој ќе биде фаворитот тогаш за освојување?[DOUBLEPOST=1548153828][/DOUBLEPOST]
И што треба да купи Пул за да речеш дека се рамо до рамо со Сити во битка за титулата, Меси и Нејмар? Не те сфаќам Пеја, за тебе успех е 7-8 бода негатива во однос на Сити на крајот на сезоната, а од друга страна во тимот за кој навиваш се вложени сериозни суми во последните 2 години, купени еден тон играчи, квалитетот дигнат до небо. :toe:
Се слагам јас со тебе дека Сити се уште има поквалитетен тим на хартија од Пул, за нијанса, ама помина тоа време кога викавме дека се светлосни години пред сите. Да не ти набројувам сега кого сте купиле и за колку пари, го знаеш и сам одговорот на тоа прашање, плус ти ја напоменав ситуацијата во јануари каде имавте СЕДУМ бодови предност пред Сити. Не велам да се избрка Клоп ако не освои титула, далеку од тоа, ама трета сезона по ред без трофеј со толку потрошени пари едноставно не може а да не биде неуспешна.
10ка, Окс да биде неповреден и штопер замена за цепеницана Ловрен и Матип.

Донев

★★
Член од
9 мај 2008
Мислења
35.749
Поени од реакции
52.705
А кој рече дека нема да бидам разочаран? Компарацијата што ја направив беше од почеток на сезона, до крај на сезона, не може само од сега да гледаме, дека имаат 4 бода предност против (пази овој) Сити и да биде Ливерпул апсолутен фаворит. Две ќе киксне у наредни 5, Сити ќе бидат на 1 бод пред нив па кој ќе биде фаворитот тогаш за освојување?
Јас и сега не го делам Ливерпул како поголем фаворит од Сити. Двата тима се кандидати за титулата и ќе се борат до крај. Тој што нема да освои сигурен сум дека нема да ја гледа како успешна, кога уште од почеток на сезоната па до крај целта му била да го крене трофејот.

Член од
22 јули 2010
Мислења
32.528
Поени од реакции
81.967
Јас и сега не го делам Ливерпул како поголем фаворит од Сити. Двата тима се кандидати за титулата и ќе се борат до крај. Тој што нема да освои сигурен сум дека нема да ја гледа како успешна, кога уште од почеток на сезоната па до крај целта му била да го крене трофејот.
Успешна е само и само ако има трофеј? Како тоа тим што лани завршил 4то место од старт на сезонава одел под дифолт да освои ПЛ?

Чекај бе друже, па ти три месеци после освојување на Челзи кажа дека Челзи не се фаворити и 4то место (пласман во ЛШ) е успех за тековната сезона? Не си малку хипокрит со размислувањево или сега ќе објасниш како не сме те сфатиле и тоа било друга ситуација?

Донев

★★
Член од
9 мај 2008
Мислења
35.749
Поени од реакции
52.705
Успешна е само и само ако има трофеј? Како тоа тим што лани завршил 4то место од старт на сезонава одел под дифолт да освои ПЛ?

Чекај бе друже, па ти три месеци после освојување на Челзи кажа дека Челзи не се фаворити и 4то место (пласман во ЛШ) е успех за тековната сезона? Не си малку хипокрит со размислувањево или сега ќе објасниш како не сме те сфатиле и тоа било друга ситуација?
Челзи после освојување на титулата не се однесуваше како клуб кој сака да го крене нивото и пак да ја освои. Во таква ситуација во која сум свесен дека разочарале уште од старт и дека Сити и Јунајтед ги надминаа, не можам да одам со глава во ѕид и да речам дека се фаворити само затоа што ја освоија претходната.
Ова на Ливерпул можам да го споредам еве со Челзи втората сезона со Мурињо кога завршија трети и во наредната отидоа точно по тоа што фалеше и уште од старт на сезоната, па до крај никој не криеше дека единствениот успех таа сезона е освојување на титулата. Ако не ја освоеа, после се што направија, ќе беше неуспех.
Така и Ливерпул, феноменално работат еве веќе со години откако е дојден Клоп, и никој нема да им го одземе тоа дека општо одлично напредуваат. Ама сето тоа работење ги донесе до оваа сезона каде уште од самиот старт јасно се виде која е целта и уште од самиот старт цела јавност заслужено ги стави рамо до рамо со Сити како кандидат за титула, и еве они и после пола сезона покажуваат дека стварно се на тоа ниво. Јас Ливерпул сезонава го гледам како клуб кој е решен конечно да и стави крај на таа суша и затоа мислам дека нема ни во клубот на крај ако не освојат да си речат дека сепак е успех што ја намалиле разликата во споредба со лани.

Член од
22 јули 2010
Мислења
32.528
Поени од реакции
81.967
Челзи после освојување на титулата не се однесуваше како клуб кој сака да го крене нивото и пак да ја освои. Во таква ситуација во која сум свесен дека разочарале уште од старт и дека Сити и Јунајтед ги надминаа, не можам да одам со глава во ѕид и да речам дека се фаворити само затоа што ја освоија претходната.
Ова на Ливерпул можам да го споредам еве со Челзи втората сезона со Мурињо кога завршија трети и во наредната отидоа точно по тоа што фалеше и уште од старт на сезоната, па до крај никој не криеше дека единствениот успех таа сезона е освојување на титулата. Ако не ја освоеа, после се што направија, ќе беше неуспех.
Така и Ливерпул, феноменално работат еве веќе со години откако е дојден Клоп, и никој нема да им го одземе тоа дека општо одлично напредуваат. Ама сето тоа работење ги донесе до оваа сезона каде уште од самиот старт јасно се виде која е целта и уште од самиот старт цела јавност заслужено ги стави рамо до рамо со Сити како кандидат за титула, и еве они и после пола сезона покажуваат дека стварно се на тоа ниво. Јас Ливерпул сезонава го гледам како клуб кој е решен конечно да и стави крај на таа суша и затоа мислам дека нема ни во клубот на крај ако не освојат да си речат дека сепак е успех што ја намалиле разликата во споредба со лани.
Никој не негира дека Ливерпул работи феноменално, еве веројатно и ќе излезат извештаи дека ќе биде прв клуб во историја на фудбал да заврши финансиска година со над 100м профит, што е одлично. Јас само кажувам дека констатацијата дека „мора Ливерпул да освои сезонава“ и/или „ако не освојат оваа, никад нема да освјат“ се пресмешни.

И јас го гледам како таков. Дали ќе ми биде жал ако не ја освојат? - Секако дека да. Дали ќе мислам дека е крај на светот и следна сезона нема да се вратат појаки? - Секако дека не.[DOUBLEPOST=1548156706][/DOUBLEPOST]П.С. Челзи заврши 6 поени позади шампионот. Ливерпул заврши 143.

Донев

★★
Член од
9 мај 2008
Мислења
35.749
Поени од реакции
52.705
Никој не негира дека Ливерпул работи феноменално, еве веројатно и ќе излезат извештаи дека ќе биде прв клуб во историја на фудбал да заврши финансиска година со над 100м профит, што е одлично. Јас само кажувам дека констатацијата дека „мора Ливерпул да освои сезонава“ и/или „ако не освојат оваа, никад нема да освјат“ се пресмешни.

И јас го гледам како таков. Дали ќе ми биде жал ако не ја освојат? - Секако дека да. Дали ќе мислам дека е крај на светот и следна сезона нема да се вратат појаки? - Секако дека не.
Не реков дека ако не ја освојат сега, никогаш нема да освојат, туку дека ако после неосвојување менталитетот нив им е "бар ја намаливме разликата сезонава, па здравје наредната повеќе", тоа не е менталитет со кој се освојува.
Нормално дека нема да е крај на светот, ама нема да е успех.

Член од
12 декември 2010
Мислења
10.490
Поени од реакции
11.440

у право си и он си спремаше алиби ко тебе сега, неговиот изговор беше дека не се засилиле адеквантно
лани кога фанови на Јунајтед викаа дека успех е и 2ро место при таков силен Сити, вие викавте брука е на толку фрлени пари да не освојат епа извини сеа ке важат за сите тие правила
реално ако годинава не освоите наредниве години уште потешко, Јунајтед , Челзи и Арсенал кој еве покажува знаци на живот ке се крене шо значи треба стварно да жалите ако не освоите

Sent from my iPhone using Tapatalk

Член од
22 јули 2010
Мислења
32.528
Поени од реакции
81.967
Не реков дека ако не ја освојат сега, никогаш нема да освојат, туку дека ако после неосвојување менталитетот нив им е "бар ја намаливме разликата сезонава, па здравје наредната повеќе", тоа не е менталитет со кој се освојува.
Нормално дека нема да е крај на светот, ама нема да е успех.
Па добро, тоа си е твое нагаѓање, дека некој кој атакува на титула ќе биде задоволен со „за малку освојување“. Ти мојата констатација ја претвори во можна констатација на фудбалерите, што е блам, реално.[DOUBLEPOST=1548157042][/DOUBLEPOST]
у право си и он си спремаше алиби ко тебе сега, неговиот изговор беше дека не се засилиле адеквантно
лани кога фанови на Јунајтед викаа дека успех е и 2ро место при таков силен Сити, вие викавте брука е на толку фрлени пари да не освојат епа извини сеа ке важат за сите тие правила
реално ако годинава не освоите наредниве години уште потешко, Јунајтед , Челзи и Арсенал кој еве покажува знаци на живот ке се крене шо значи треба стварно да жалите ако не освоите

Sent from my iPhone using Tapatalk
Заобиколи ме бе Чомбе, те молам.[DOUBLEPOST=1548157109][/DOUBLEPOST]Иначе, овој бил у авионот.
https://www.skysports.com/football/news/11095/11614233/concern-grows-cardiffs-emiliano-sala-was-on-board-missing-aircraft?fbclid=IwAR2YLXxZUL9HNZGB5Q3X-lG1b22fCYWjuuKyuOBlwOc5V-ZqO-g-W0UAVno

Ilumious

Патник, педер, поет, администратор, масон
Член од
29 јануари 2007
Мислења
84.962
Поени од реакции
195.500
Леле ужасии ова со авионот, испадна сега вест дека главниот во истрагата е песимист дека има преживеани :( и да го преживеале падот одредени, времево е камен, имаат измрзнато :(

Член од
14 април 2012
Мислења
32.659
Поени од реакции
66.669
Ебати среќава Лестерска со леталава. Овој им бил најскапото засилување во историјата.

Последно уредено:
Член од
8 септември 2008
Мислења
11.855
Поени од реакции
10.227
Затоа во авион не се качувам...
Знам дека статистички е најбезбеден транспорт ама вакви несреќи кога ќе прочитам..

Член од
22 јули 2010
Мислења
32.528
Поени од реакции
81.967
Затоа во авион не се качувам...
Знам дека статистички е најбезбеден транспорт ама вакви несреќи кога ќе прочитам..
mk cyrus. mk aflek, mk spears, mk fox, mk aniston, mk bullock, mk farrell, mk best, mk ronaldinho, mk woodgate, mk ozil

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom