Филмови, режисери, актери: Генерална дискусија

• Креатор на темата Креатор на темата tha CaspeR
  • Време на започнување Време на започнување
Why? Образложи, please. Кај беше пресвртницата?

Мене ми е фаворит за Оскар за странски, иако знам дека невозможно е да ги победи Cold War и Roma.

Najverojatno koga iscezna devojkata... :toe:

Premnogu se investirav i ocekuvav posle filmov nikogas poveke da ne pustam drug film u zivot, ja obozavav kinematografijata, dolovi takvi magicni momenti sto e premnogu retkost veke, ednostavno uzivav maksimalno... se dodeka ne pocna da se vlece, trae predolgo, izgubiv apetit, duri mi stana dosadno, ne znam konkretno kade i koga me ispusti ama na krajov veke ne mi bese ni gajle

Roma e podobar. Cold war uste go nemam gledano, ako iskoci umeguvreme pingajte me, epten sakam da go gledam, plus poso nauciv polski dosta. :D

Eve filmovi od 2018 koi sum gi gledal, top 10 ima filmovi so 3 zvezdi... sevkupno 23 koi se vodat 2018 na letter, epten nekako losa godina

https://letterboxd.com/stolesikko/list/2018/

Hereditary беше одличен се до еден момент кога почна да лета филмот, како режисерите морале да го завршат филмот што е можно побрзо.

Се на се добар беше филмот но последната четвртина некако без везе ми е.

Обично избегавам филмови како МИ, Џејмс Бонд и Умри Машки али се решив да го глеам MI Fallout и ми се допадна. Имаше некои лудости но тоа се очекува, може да се каже дека за тоа и се гледа овој серијал.

Последен филм што гледав беше 12 Strong. Добар филм беше нешто како акција/документарец, Chris Hemsworth ми е ѕвер едино акцијата на крај ми изгледаше како облигаторна колку да има.

ne, premnogu struktura imase :D

glej go burning, me zanimas

ja ti go dadov srceto,a ti mi go zema gazot m taka?Dupeski src ne ubavo
Baska so sum ja skaran so strukturni filmovi : ( ,ke go gleam samo vidov deka trae 2:30 dolga saatnica ke bide....Ama mi prais split onaka svesno samo ni zadar nit rijeka te citam src,a ti sopki mi prais ...

ja ti go dadov srceto,a ti mi go zema gazot m taka?Dupeski src ne ubavo
Baska so sum ja skaran so strukturni filmovi : ( ,ke go gleam samo vidov deka trae 2:30 dolga saatnica ke bide....Ama mi prais split onaka svesno samo ni zadar nit rijeka te citam src,a ti sopki mi prais ...

pustam roma 2ipol saati
pustam burning 2 ipol
pustam klbuskiot love preku 2 20
aj vikam druiogt klub jessie james 2 40

so se desava, nema se vreme
@Anon

На моменти потсетуваше на артикулиран Маликов филм.

Eden den ke ti ja izlepam cela kuka so posteri od malik veruj mi[DOUBLEPOST=1547240573][/DOUBLEPOST]Структурата на одредено нешто ги означува врските меѓу деловите од кои е составено тоа нешто. Структура е поим спротиставен на поимот процес, што означува како едно нешто работи; но на секој процес неопходна му е соодветна структура. И реалноста и човечкиот јазик имаат структура. Една од целите општата семантика, како и на науката воопшто, е да создаде и користи јазик чија структура е во складност со структурата на реалноста.

Структурата на одредено нешто ги означува врските меѓу деловите од кои е составено тоа нешто. Структура е поим спротиставен на поимот процес, што означува како едно нешто работи; но на секој процес неопходна му е соодветна структура. И реалноста и човечкиот јазик имаат структура. Една од целите општата семантика, како и на науката воопшто, е да создаде и користи јазик чија структура е во складност со структурата на реалноста.
Гледаш колку е тоа убаво срочено, а ти го хејташ... премногу ти е меинстрим и клише.

Bird Box и A Quiet Place се генерално глупи филмови... џабе хајпнати срања.
Прв пат слушам за A Quiet Place, а овој другиот секаде ми се појавуваше, и си реков ај да го изгледам дури не ми го спојлерисале. Подобро да го спојлерисаа.

Smallfoot ми се свиѓаше.
добар е вака за у сред зима
Да, да, изненадувачки. Секоја година се појавува по едно такво анимирано не-Дизни/Пиксар филмче од кое не очекувам ништо, а на крај изненадува. Така пријатно ме изненади Storks пред некоја година, пред тоа Home, лани Boss Baby... а таков беше Smallfoot годинава.

Дефинитивно @Acid треба да размисли да стави „Не ми се допаѓа“ копче на форумов.

Не ми се допаѓа таа идеја[DOUBLEPOST=1547325809][/DOUBLEPOST]
Прв пат слушам за A Quiet Place, а овој другиот секаде ми се појавуваше, и си реков ај да го изгледам дури не ми го спојлерисале. Подобро да го спојлерисаа.

Тоа е добро филмче можеш да го ѕирнеш и е правен од овој батка хмм

SelfishOffensiveHagfish-size_restricted.gif

Последно уредено:

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom