Филмови, режисери, актери: Генерална дискусија

• Креатор на темата Креатор на темата tha CaspeR
  • Време на започнување Време на започнување
@whatto go gledase birdbox?

UXSs4YE.jpg

Inace dno e filmov, ama so altternativniot kraj ke bese tad podbar
Најдобар начин да се гледа Bird Box
a23327c1165968d66425fd5f398ba762.jpg

BIRD BOX-ПРЕДУПРЕДУВАЊЕ НЕ ГО ГЛЕДАЈТЕ ФИЛМОВ ПОВТОРУВАМ НЕ ГО ГЛЕДАЈТЕ ФИЛМОВ.ОВА НЕ Е ШЕГА,ЗНАЧИ НЕ ГО СИМНУВАЈТЕ,НЕ ГО ГЛЕДАЈТЕ.WHATTO E ВАШИОТ СПАСИТЕЛ И ПЕРСОНАЛЕН ИСУС.ВЕРУВАЈТЕ МИ НЕ ГИ ОТВАРАЈТЕ ОЧИТЕ КОГА ЌЕ ПОЧНЕ ФИЛМОТ ДОКОЛКУ НЕКОЈ ОД ВАШИТЕ ПРИЈАТЕЛИ РЕШИ ДА ВИ ГО ПУШТИ.КОГА ЌЕ МЕ ВИДИТЕ МОЖЕ ДА МЕ ГУШНЕТЕ,И ДА МИ ДАДЕТЕ БОНБОНЧЕ ВО ЗНАК НА БЛАГОДАРНОСТ ШТО ВЕ ПОШТЕДИВ ОД ОЧЕБОЛ.

океј е филмот, еве кој се разбира
dwgh.png

а овој па
jaghh.png
хахахахах
јако е што филмов буквално сите оценки му ги имаме дадено, на некој му е прејак на некој му е океј, некој масовно го хејта
oh, diversity, баш сме политички коректни
ШТО ВЕ ПОШТЕДИВ ОД ОЧЕБОЛ.
да, а knight of cups e eye pleasure, lol

Последно уредено:
BIRD BOX-ПРЕДУПРЕДУВАЊЕ НЕ ГО ГЛЕДАЈТЕ ФИЛМОВ ПОВТОРУВАМ НЕ ГО ГЛЕДАЈТЕ ФИЛМОВ.ОВА НЕ Е ШЕГА,ЗНАЧИ НЕ ГО СИМНУВАЈТЕ,НЕ ГО ГЛЕДАЈТЕ.WHATTO E ВАШИОТ СПАСИТЕЛ И ПЕРСОНАЛЕН ИСУС.ВЕРУВАЈТЕ МИ НЕ ГИ ОТВАРАЈТЕ ОЧИТЕ КОГА ЌЕ ПОЧНЕ ФИЛМОТ ДОКОЛКУ НЕКОЈ ОД ВАШИТЕ ПРИЈАТЕЛИ РЕШИ ДА ВИ ГО ПУШТИ.КОГА ЌЕ МЕ ВИДИТЕ МОЖЕ ДА МЕ ГУШНЕТЕ,И ДА МИ ДАДЕТЕ БОНБОНЧЕ ВО ЗНАК НА БЛАГОДАРНОСТ ШТО ВЕ ПОШТЕДИВ ОД ОЧЕБОЛ.
ЗОШТО ДА НЕ ГО ГЛЕДАМЕ?

да, а knight of cups e eye pleasure, lol

Да исто така и knight of cups да не го гледате дечки(y)[DOUBLEPOST=1546642774][/DOUBLEPOST]
@whatto go gledase birdbox?

UXSs4YE.jpg

Inace dno e filmov, ama so altternativniot kraj ke bese tad podbar

Брат ме заеба малку,ама и ја сум за ќотек нит видов кој го гледал на летер и шо оценка му ставил,ни трејлер глеав,нит проверив критики нешо,ништо буквално.Само видов дека си ме тагнал за филмов,а баш читав претходните страни Злате вика дека му доаѓал нешо у стил као a quiet place и it comes at night,а мене и двата филма ми се допадна и ми беше на тапет само викам чеј да го довршам фестивалот па ќе о ѕирнам ти текнуе да не мешам баби жаби,и глеам таг викам вај нот башка бев излезен викам за тоа време ќе се среди,такој.

Последно уредено:
  • Ми се допаѓа
Reactions: wot
I ti si u Mavrovo ?
Sve dobro samo ne go vidovme kako "krcka" u Celziusi :D
Mislis (1900 ~ 2200)W krcka i duva so 38C....i ti ocigleno nemas telefon so kamera da snimis i vidime kako krcka ....a be toj film ni u Tanzanija ne vi proagja neli vi stana jasno ? :D
@mdeni sam si kaza ima COP=3 na ova vreme a sigurno izduvot mu e na maximum 792m2 zasto on neli gree 80m2 so edna FH35VE i ima SCOP 5,1 koj samo so najvisok izduv moze da se napravi i taka e dobien na nagoviot Jeuerovent
Eve mu go izduvot vo (°C) so COP=3 ako negovata trosi primer 1500W ili nadajboze kako tvojata so 1200W deka ke napravi na usis 30C. Izduvot mu e okolu 44C, ili daleku od moite 58C....i mene mi e COP=3 tuka ne vikam deka mi e 4 ili 5...ama mnogu potopla modulacija dava mereno vo (°C)....
COP3-1.jpg COP3-2.jpg
Togas tvojata koja ima bajagi pomal SCOP od 5,1 a vikas ti krcka so 1200W bi bila samo so poladen izduv od FH, zasto ako i ti brkas SCOP togas na 900m3/h ke ja fuknes i so 1200W moze da bides samo pod 38C na izduv muto ....
COP3.jpg

Последно уредено:
I ti si u Mavrovo ?
Sve dobro samo ne go vidovme kako "krcka" u Celziusi :D
Mislis (1900 ~ 2200)W krcka i duva so 38C....i ti ocigleno nemas telefon so kamera da snimis i vidime kako krcka ....a be toj film ni u Tanzanija ne vi proagja neli vi stana jasno ? :D
@mdeni sam si kaza ima COP=3 na ova vreme a sigurno izduvot mu e na maximum 792m2 zasto on neli gree 80m2 so edna FH35VE i ima SCOP 5,1 koj samo so najvisok izduv moze da se napravi i taka e dobien na nagoviot Jeuerovent
Eve mu go izduvot vo (°C) so COP=3 ako negovata trosi primer 1500W ili nadajboze kako tvojata so 1200W deka ke napravi na usis 30C. Izduvot mu e okolu 44C, ili daleku od moite 58C....i mene mi e COP=3 tuka ne vikam deka mi e 4 ili 5...ama mnogu potopla modulacija dava mereno vo (°C)....
Прегледај го приврзокот 202490 Прегледај го приврзокот 202489
Togas tvojata koja ima bajagi pomal SCOP od 5,1 a vikas ti krcka so 1200W bi bila samo so poladen izduv od FH, zasto ako i ti brkas SCOP togas na 900m3/h ke ja fuknes i so 1200W moze da bides samo pod 38C na izduv muto ....
Прегледај го приврзокот 202491

Ja rekov si zaspal pod jorgan @Fikshe1989 ....sega mu a majkata da ni pokazes izduv na FHto u dnevnata u ladnovo....normalno ako ne si "nastrana" kao drugive tuka so FH sto nemerat so godini izduv a samo se falat so SCOP :D
Pozdrav :)

@Strelec
Еве јас имам едно видео од ФХ 35ве, ај молимте прерачунај го цопот пошто глеам ти оди математиката

https://streamable.com/ul8y7

Green Book ОД-ЛИ-ЧЕН! Знам дека ќе "ве болат очи" многумина и од него, кого ради клишеата, кого ради обесправени-црнци-wise приказната, ама who cares. Јас уживав во секое можно клише и во секоја секунда од обесправени-црнци-wise приказната. Филм кој што во секој момент знае што сака да биде: смешен кога треба да е смешен, поучен кога треба да е поучен, да топли срца кога треба да топли срца... Филм за еден чуден road trip кој влева надеж дека и најнеспоивите два света може да создадат врска која трае доживотно. Една работа што не ми се допадна е што многу малку дознавме за животот и делото на Дон Ширли, но ова не беше типичен биопик, па веројатно и не беше толку важно. Остатокот - чиста десетка од мене! Bohemian Rhapsody знам дека не може, па ова е мојот нов фаворит за Оскарот.

Педери стоп. Хомофоби стоп. Расисти стоп. Скринеромрзачи стоп.

Green Book ОД-ЛИ-ЧЕН! Знам дека ќе "ве болат очи" многумина и од него, кого ради клишеата, кого ради обесправени-црнци-wise приказната, ама who cares. Јас уживав во секое можно клише и во секоја секунда од обесправени-црнци-wise приказната. Филм кој што во секој момент знае што сака да биде: смешен кога треба да е смешен, поучен кога треба да е поучен, да топли срца кога треба да топли срца... Филм за еден чуден road trip кој влева надеж дека и најнеспоивите два света може да создадат врска која трае доживотно. Една работа што не ми се допадна е што многу малку дознавме за животот и делото на Дон Ширли, но ова не беше типичен биопик, па веројатно и не беше толку важно. Остатокот - чиста десетка од мене! Bohemian Rhapsody знам дека не може, па ова е мојот нов фаворит за Оскарот.

Педери стоп. Хомофоби стоп. Расисти стоп. Скринеромрзачи стоп.

Не знам зашто да ги болат очи кога филмов не е конкретно за обесправени црнци. Ако е така, многу повеќе се даде време за Италијаниве и нивниот начин на живот. Значи се работи за двајца кои не се споиви во никој случај, секој на свој начин дискриминиран од светот што ги гледа од високо, кои ги тргаат тие глупи предрасуди настрана и се понашаат еден кон друг како луѓе. Не е филм за црнци, за педери, за хомофоби, туку е исклучиво хуман филм. Клишеа не видов, може си бев занесена дотолку, што знам.
Мене ептен ми се допадна, дури и на онаа крш снимка, планирам да го прегледам пак кога ќе излезе поасална.

The Rider, еден од филмовите кој изненадувачки собра многу награди за најдобар филм сезонава, го имате на HBO GO. Убаво филмче!

Сношти го гледав "Hereditary" без нити еден спојлер претходно, онака "сув" му влегов на филмов. :icon_mrgr:
До пола филм онака, не многу напнато, се билдаше тензија али онака пополека. Семејна трагедија и очекувана меланхолија.

Од пола натаму драстично се промени тензијата, се увиде јасна поврзаност на натприродни сили со сите тие случувања околу семејствово. Се откри каде наседнаа и кои грешки ги направи семејството, т.е. мајката и потоа БУМ! Срцето в петици!

Стварно добра глума и режија, поготово во последната четвртина од филмот во која што кулминираа работите.
Најнапнато дефинитивно сцената со чмаењето на таванот во собата на Перо, и тоа одлазување ван кое следеше покасно... Страва!

Али ок, секој филм има дупки така да и овој не е имун. Пример - после опседнувањето на мајката, тие способности да лази по таван а во исто време и "неспособности" да го фати синот после тој џампскер од темница бркаќи го до таванот, со кое покажа само ептен авериџ човечки способности... (можда и' беше тактика не знам, али како и да е)

Генерално гледано многу добар филм, и ќе добиеше превисока оценка од мене да не беше последната неколкуминутна сцена која го упропасни цел филм (крунисувањето на Кралот Пајмон). Сето тоа ми изгледаше смешно и дефинитивно непотребно, го упропасти цел филм според мене. Тие обезглавени тела, клекнати на колена пред "кралот"... ужас!

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom